enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:53 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İran, Irak, Suudi Arabistan, Katar, Suriye, Mısır ve Endonezya dışişleri bakanları ile telefon görüşmeleri yaptı.
09:29 Adana Cumhuriyet Başsavcılığınca, İncirlik Hava Üssü’nden “canlı yayın” yapılmasıyla ilgili resen soruşturma başlatıldı
07:07 Ege Üniversitesi’den,“34. Yılında Her Yönü ile Hocalı ve Azerbaycan-Ermenistan İlişkileri”
06:44 ManpowerGroup: Zorunlu ofise dönüş, kadınların işten ayrılma olasılığını erkeklere kıyasla 3 kat artırıyor
06:25 DMM’den “sınırda kaçak geçiş” iddialarına yalanlama
06:00 ASKON Genel Başkanı Orhan Aydın , “Güçlü bir katılım bankacılığını çok önemsiyoruz”
04:16 Rusya Yeni Türkiye Büyükelçisini Atadı “Sergey Verşinin”: Jeopolitik Portre Analizi
03:18 EÜ’de Ramazan Huzuru: İftar sofrası tasavvuf musikisi ile taçlandı
02:09 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Ülkemizin geleceğinde benzer acıları üretecek hiçbir müdahale zemini, hiçbir vesayet odağı kalmamıştır.”
01:09 Demokrasiye vurulan darbe: 28 Şubat
14:58 ABD ve İsrail İran’a saldırı başlattı: Körfez’de tansiyon yükseliyor
14:18 Bolu Belediyesi’ne operasyon: Tanju Özcan ve 12 kişi gözaltına alındı
13:44 ABD – İsrail’in kardeş İran’a saldırısı öncesi çıkan haberler…
12:19 İran, İsrail’e misilleme saldırısı başlattı
11:00 ABD ve İsrail, İran’a saldırı başlattı
00:07 Avrupa Haberleri / Litvanya Başbakanı’ndan Orban’a: ‘Ukrayna’yı suçlamak saçmalık’
00:06 Türkmenistan Lojistikte Vites Yükseltiyor
00:06 Çok kutuplu uluslararası sistem bağlamında Türk Dış Politikası’nda Güvenlik Anlayışının Dönüşümü
00:06 Türkiye ham çelikte, üretimini artırarak pozitif ayrışan ülkeler arasında yerini aldı…
00:05 Türkiye’de her 10 yetişkinden yaklaşık yedisi obez veya fazla kilolu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan, “Bu sene iki ülke arasında Bilim ve İnovasyon yılı olarak ilan edildi”

Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan, “Bu sene iki ülke arasında Bilim ve İnovasyon yılı olarak ilan edildi”
24.02.2025
A+
A-

Macaristan’ın İstanbul Fahri Konsolosu Dr. Osman Şahbaz,  Macaristan’ın Başkenti Budapeşte’de 1782 yılında kurulan,  Orta Avrupa ve Macaristan’ın en prestijli üniversitelerinden Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan’a ziyarette bulundu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Macaristan’ın İstanbul Fahri Konsolosu Dr. Osman Şahbaz’, etkileyici tarihi ana binada bulunan Rektör Prof. Dr. Charaf Hassan tarafından makamında kabul edildi.
Misafirini kapıda karşılayan Rektör Prof. Dr. Hassan, ”Sizi resmi toplantı masamızda değil, samimi olabileceğimiz dost masasında ağırlayacağım ve birlikte kahve içeceğiz” diyerek Konsolos Dr. Şahbaz’ı nezaketle dostluk masasına davet etti.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nden Davet
Fahri Konsolos Şahbaz da, ” Nazik kabulünüz için size teşekkür ediyorum. Size Türkiye İstanbul’dan iki selam ve bir davet mektubu getirdim. Yıldız Teknik Üniversitesi Sayın Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Sayın Dr. Attila Pintér’in selamlarını getirdim. Ayrıca size benim de mezunu olduğum İstanbul Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörünün İstanbul’a davet mektubunu getirdim.
2000’in üzerinde öğretim görevlisi, 42.000’in üzerinde öğrencisiyle 114 yıldır hizmet veren Yıldız Teknik Üniversitesi’nde sizi ve çalışma arkadaşlarınızı görmekten büyük memnuniyet duyacağız” dedi.
Macaristan ve Türkiye arasındaki İş Birliğinin Devamına Katkıda Bulunacağız
Rektör Prof. Dr. Hassan Charaf ise, ” Sayın Konsolos ben de size ve Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér’e şahsım ve üniversitemiz adına katkılarınız için teşekkür ediyorum. Değerli meslektaşım Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik’in göndermiş olduğu nazik davete bu yıl içerisinde heyecan ve merakla icabet edeceğiz. Yıldız Teknik Üniversitesi’nin bizim üniversitemize benzerliğine de ayrıca memnun oldum” dedi.
Prof. Dr. Charaf , bu sene iki ülke arasında Bilim ve İnovasyon yılı olarak ilan edildiğini belirterek, “Biz de üniversite olarak bu sene etkinliklerde aktif olarak katkı vereceğiz, Macaristan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin devamına katkıda bulunacağız. İstanbul’u ziyaret edeceğim” dedi.
Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Debik'in Mektubu Macaristan'da - EuTürk Haber
Konsolos Dr. Osman Şahbaz, olası iş birlikleri ve ortak projeler üzerinde konuşulduktan sonra üniversiteden ayrıldı.
Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi
Budapeşte Teknik ve Ekonomi Üniversitesi, Tuna Nehri kıyısında 1909 yılında inşa edilen UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan heykeltraş Károly Senyei’nin tasarımı kapı girişindeki heykelleri ile dünyanın ilk teknik üniversitesi BME ve aynı zamanda üniversitenin geniş koleksiyona sahip kütüphanesine sahip bulunuyor.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.