enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:56 AB-Hindistan Ticari Anlaşması ve Türkiye’nin Gümrük Birliği Çıkmazı
00:56 Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi; Kocaeli’nin tarihine ışık tutacak
00:51 8 ülkeden katil, soykırımcı, soyu ispatlanmamış İsrail’e sert tepki: Uluslararası hukuka aykırı
00:43 İtalya, Trump’ın ‘Barış Kurulu’ toplantısına gözlemci olarak katılacak
00:41 Türkiye’de mutlu olduğunu beyan edenlerin oranı yüzde 53,3’e yükseldi.
00:36 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz,”Türkiye, son 23 yılda alt orta gelirden üst orta gelire yükseldi ve kalıcı hale geldi”.
00:33 Dorinsight’tan Zam Dönemine Özel Araştırma: Türkiye’de çalışanların zam algısı değişiyor: Maaş artışı artık motivasyon değil, dayanma eşiği
00:26 Cevdet Yılmaz, Suriye’de son dönemde yaşanan gelişmeler, ‘Terörsüz Türkiye’ sürecini olumlu etkilendirdi…
00:26 Kocaeli Ticaret Odası’ndan Bakan Bolat’a kapsamlı bir dosya
00:17 Bursa Nilüfer Belediyespor, Çekya Deplasmanından Avantajla Döndü
00:16 Anne Bebek Fuarından, Örnek Sürdürülebilirlik Uygulaması
00:14 Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde maden ocağında meydana gelen göçükte yaşamını yitiren iki madenci için taziye mesajları
00:11 Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) 2025’e ilişkin Faaliyet Raporu yayımlandı…
00:06 Camilerde ilk teravih coşkusu bugün…
00:06 Türkiye’nin çehresini değiştirecek sanayi hamlesi
00:05 İstanbul, Kadıköy, Karaman ve Rotterdam’dan sonra şimdi de Amsterdam’a ‘Göç Anıtı’…
00:01 Kocaeli’n Kartepe Kent Meydanı Camii ilk teravihle açılıyor
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Budapeşte Teknik Üniversitesi ( BME ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) kardeş oldu

Budapeşte Teknik Üniversitesi ( BME ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) kardeş oldu
28.01.2025
A+
A-

Budapeşte Teknik Üniversitesi ( BME ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) uluslararası eğitim araştırma iş birliği protokolü İstanbul Davutpaşa kampüsünde atıldı.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, Macar diplomatları kapıda karşıladı. Üniversite hakkında bilgi veren Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik, “1911 Yılında kurulan Üniversitemizde 11 fakültede 41.000 lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencimizle, ayrıca Türkiye’nin en büyük teknoparkı ile Türkiye’nin yıldızı olmaya devam ediyoruz” dedi.

İstanbul Davutpaşa kampüsünde gerçekleştirilen Budapeşte Teknik Üniversitesi ( BME ) ve Yıldız Teknik Üniversitesi ( YTÜ ) uluslararası eğitim araştırma iş birliği protokolü etkinliğinde, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér, Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz, Macar Kültür Merkezi Müdürü Áron Sipos, Kültür Ataşesi Máté Gergő Kovács, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve Rektör Başdanışmanı Prof.  Dr.  Özer Çınar hazır bulundu.

Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) ile Yıldız Teknik Üniversitesi kardeşlik, eğitim, araştırma iş birliğine desteği İstanbul Macaristan Fahri Konsolosu Osman Şahbaz’dan geldi.

 Avrupa’da ve dünyada önemli bir yere sahip olan ve  1782 Yılında József Nádor Teknik Üniversitesi olarak kurulan,  1949 yılında ismi Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi (BME) değiştirildi.
Fahri Konsolos Osman Şahbaz, Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan’ı Macaristan’da üniversitede ziyaretinde, Yıldız Teknik Üniversitesi ile eğitim, araştırma ve uluslararası iş birliği oluşturmaktan çok memnuniyet duyduğunu ifade ettiğini, sizlere selamlarını ilettiğini söyledi.
Osman Şahbaz,  “Bu güzel iş birliğine katkı sunmaktan üniversitem ve Macaristan adına memnuniyet duyuyorum” dedi.
İlk imzayı Budapeşte Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan (sağ başta), son imzayı ise Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Rektörü Prof.  Dr.  Eyüp Debik (ortada) attı.
İmza töreninden sonra bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik, Yenilikçi ve sürdürülebilir çözümler sunan bu iş birliklerine imza atmanın mutluluğu içinde olduğunu dile getirdi.
Prof. Dr. Debik, bu iş birliği kapsamında akademisyen, öğrenci değişim programları, ortak araştırma projeleri ve akademik yayın çalışmaları ile uluslararası seminerler, bilimsel etkinlikler, teknoloji, inovasyon alanında ortak girişimlerin hayata geçirileceğini vurguladı.
“Üniversitemizin uluslararasılaşma hedefleri doğrultusunda yeni bir adım olan bu protokolün, her iki ülkenin akademik ekosistemine değer katacağına inanıyoruz” diyen Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik, “Uluslar arasın iş birliğinin hayata geçmesinde değerli katkılarından dolayı mezunumuz Konsolos Osman Şahbaz’a çok teşekkür ediyoruz” dedi.
2025 Macar Türk Bilim ve İnovasyon Yılı, Macaristan ve Türkiye arasındaki iş birliğinin devamına tanıklık edecek
Macaristan İstanbul Başkonsolosu Dr. Attila Pintér ise yaptığı konuşmada, ”Size Budapeşte Teknoloji ve Ekonomi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr.  Charaf Hassan’ın uluslararası iş birliği mektubunu getirdik. Uzun yıllar eski Yugoslavya’da görev yaptım. Son olarak Belgrad’da dört yıl Büyükelçilik görevim vardı. Şimdi ise İstanbul’da Başkonsolosum. Bu değerli protokol, iki ülke arasındaki kültürel sosyal akademik bağları güçlendirmeyi hedefliyor” dedi.
Başkonsolos Dr. Attila Pintér, iş birliğinin, Macaristan ve Türkiye arasındaki dostane ilişkilerin, akademik düzlemde pekişmesine önemli bir katkı sağlayacağına yürekten inandığını belirterek, “2024 Yılı Macar Türk Kültür Yılı ilan edilmişti ve çok çalıştık. Bu sene ise iki ülke arasında Bilim ve İnovasyon yılı olarak ilan edildi. Nazik ev sahipliğiniz için teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
Budapeşte Yıldız Kardeş Oldu - Sakarya'dan Haber
(Solda) Fahri Konsolos Osman Şahbaz, (ortada) Rektör Prof. Dr. Eyüp Debik, (sağda) Rektörü Prof. Dr. Charaf Hassan
Macar diplomatlar, ziyarette üniversiteler arasındaki protokole ek olarak, diğer olası iş birlikleri ve ortak projeler de konuşulduktan sonra  üniversiteden ayrıldı.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.