enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
00:49 AVRUPA HABERLERİ / Von der Leyen, Avustralya ile askıdaki ticaret anlaşmasını sonuçlandırmak için Canberra’ya gidecek
00:44 (SETA) Kriter Dergisi’nin Şubat Sayısı Çıktı!
00:41 AVRUPA HABERLERİ / Özel haber: Siyasi anlaşmazlık dijital euro projesini tehdit ediyor
00:41 Avrupa Haberleri / AB, Ukrayna için 90 milyar euroluk ortak borçlanma kredisinde anlaştı
00:24 AVRUPA HABERLERİ / OECD Başkanı Cormann Euronews’e konuştu: Avrupalılar, Mario Draghi’yi dinlese ‘iyi olur’
00:19 Araştırma: Kalori kısıtlaması kemoterapinin etkinliğini artırıyor
00:18 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mısır, Türkiye’nin Afrika’daki en büyük ticaret ortağı olmayı sürdürüyor
00:06 Katil, soykırımcı, terörist devlet İsrail haberleri…
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BTP Lideri ve anayasa…

BTP Lideri ve anayasa…
14.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Hüseyin Baş: Anayasa’dan dört madde değişeceğimize, Türkiye’den dört siyasetçiyi değiştirsek tüm Türkiye rahat edecek.

Adının Yeniden Kuruluş Anayasası olacağı ifade edilen yeni anayasa tartışmaları bir anda siyasetin ana gündemine oturdu.
Bu kapsamda anayasanın ilk 4 maddesi de tartışmaya açılırken Bağımsız Türkiye Partisi’nden (BTP) oldukça dikkat çekici bir açıklama geldi.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Dört madde yerine 4 siyasetçi değişse Türkiye rahat edecek” dedi.

BTP lideri paylaşımında şu ifadeleri kullandı;

 “Anayasa’dan dört madde değişeceğimize, Türkiye’den dört siyasetçiyi değiştirsek tüm Türkiye rahat edecek.”
Hüseyin Baş’ın bu paylaşımı sosyal medyada büyük yankı buldu, çok sayıda beğeni adı.

“Muhalefet Ayasofya’da gelmediği oyuna burada geliyor”

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, Oda TV’de katıldığı programda da Türkiye’nin gerçek meselesinin anayasa değil ekonomi olduğunu ifade ederek muhalefetin iktidarın oyununa geldiğini söyledi.

Hüseyin Baş şu ifadeleri kullandı; “Son anayasa çıkışı ile birlikte iktidar seçim tarihi 2023’e demirledi gibi bir durum var. Muhalefet Ayasofya’da gelmediği oyuna burada geliyor. Türkiye’nin gerçek problemi anayasa değil, Türkiye’nin gerçek problemi ekonomi. İktidarı ekonomi gündeminden çıkartmayacaksın. Sen eğer Meclis içi bir muhalefet isen iktidara oradan gideceksin. Türkiye’de problem ekonomi. İnsanlar evine ekmek götüremiyor, İnsanlar açlıktan intihar ediyor. Bu gündemden çıkıp anayasa konuşuyoruz. Sen anayasaya uydun da, anayasa seni bir konuda engelledi de anayasayı mı değiştiriyoruz. Türkiye’de ihale kanunları anayasaya uygun mu yapılıyor, ceza hukuku anayasaya uygun mu işliyor, gözaltı süreleri anayasaya uygun mu işliyor? Hayır! Yerel mahkeme anayasa mahkemesinin kararına uyuyor mu? Anayasa diye bir şey mi kaldı?  Delik deşik ettiniz, şimdi de değişelim diyorsunuz. Bu anayasayı bu kadar dövdüğünüz yeter. Bizim meselemiz ekonomi, o yüzden ekonomiyi konuşmamız lazım. Ekonomiyi konuşmadığımız sürece, Türkiye’nin gerçeklerini konuşmadığımız sürece, sosyal adaleti konuşmadığımız sürece biz Türkiye’de seçim bile yapamayız.”

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.