enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘’Brexit Pazarlığında Şu Aşamada Anlaşma Olası Değil’’

‘’Brexit Pazarlığında Şu Aşamada Anlaşma Olası Değil’’
24.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden (AB) kesin olarak ayrılacağı tarih yaklaşıyor. Ayrılık sonrası iki taraf arasındaki ticari ilişkilerin geleceği ise belirsizliğini koruyor. AB’nin başmüzakerecisi Michel Barnier, ‘’Şu aşamada anlaşma olasılığı görmüyorum’’ dedi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, başkent Londra’da Corona virüsü salgını başladığından bu yana yüz yüze yapılan ikinci tur görüşmelerin ardından açıklama yapan Michel Barnier iyimser konuşmadı. Müzakerelerde AB’yi temsil eden Barnier, İngiltere’yi anlaşmazlığın çözülmesinde isteksiz davranmakla suçladı.

‘’Açık ve adil rekabete ilişkin koşullara ve balıkçılık konusunda dengeli bir anlaşmaya bağlı kalmayı reddederek, İngiltere şu aşamada bir ticaret anlaşmasını mümkün kılmıyor’’ dedi. İngiltere’nin geri adım atmaması halinde, anlaşmaya varılmaması riskinin olabileceği uyarısında bulundu.

İngiltere’nin AB’den ayrılacağı 31 Aralık tarihinden sonra, ticaretten güvenliğe, sınır kontrollarından denizlerin kullanımına iki taraf arasındaki ilişkilerin nasıl olacağına ilişkin soru işaretleri devam ediyor.

‘’Ticaret ve balıkçılıkta ortak gelecek belirsiz”

‘’Anlaşmaya hala çok uzağız’’ diyen Avrupa Birliği’nin başmüzakerecisi Michel Barnier, İngiltere’nin son birkaç haftadır temel prensipler ve çıkarlar konusunda AB’nin gösterdiği çaba ve ilgiye karşılık vermediğini savundu.

Adil bir balıkçılık ve ticaret anlaşması zemininin oluşmasında henüz bir ilerleme sağlayamadıklarını belirterek İngiltere ile yapılan pazarlıklarda yol alınamadığını söyledi.

Sekiz ay önce İngiltere Başbakanı Boris Johnson’la yapılan taslak anlaşmayı hatırlatarak, “biz orada yazanlara hala sadığız. Tek istediğimiz o metni yasal bir şekle dönüştürmek, daha fazlası değil” dedi.

“Zaman daralıyor’’

Zamanın gittikçe daraldığına dikkat çeken Michel Barnier, Ekim ayına kadar bir anlaşmaya varılamazsa eldeki tarife ve kota uygulamalarının da tehlikeye gireceği ve her şeyin çok daha zorlaşacağı uyarısında bulundu.

1 Ocak 2021’de taraflar arasındaki ilişkilerde yeni bir defter açılacaksa, sürecin yasama boyutunda gerekli çalışmaların yapılabilmesi için en geç Ekim ayına kadar anlaşmanın sağlanması gerektiğine dikkat çekti.

“İngiltere sonunda tam bağımsız olacak”

Avrupa Birliği ile Brexit pazarlıklarını İngiltere adına sürdüren David Frost, ticarette eşit olmayan iki taraf arasında dengenin sağlanması ve balıkçılıkta av sahaları sorunu gibi çözüm bekleyen iki konuda gözardı edilemez görüş ayrılıkları olduğunu vurguladı.

Eylül ayında hala anlaşmaya varılmasının mümkün olabileceğini belirten Frost’a göre İngiltere’nin bu iki madde için belirlediği prensipler net olmakla birlikte, konu basit bir anlaşmayla çözülemeyecek kadar hassas.

Müzakerelerde İngiltere’yi temsil eden David Frost, sonuç ne olursa olsun, bu geçiş sürecinin bitiminde İngiltere’nin tamamen bağımsız bir devlet olacağını belirtti.

[TÜHA Haber Ajansı, 24 Temmuz 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.