enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
21:51 Ege’de Sağanak Felaketi: Sel Değil, İhmal Taştı
21:21 Türkiye Yelken Ligi Techno 293 Sınıfı 2. Ayak Yarışları Foça’da Düzenleniyor
21:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş: “İran kendi sorunlarını çözebilecek büyük bir tarihi müktesebata sahiptir”
20:19 Emekli Sandığı kapsamında emekli, malul, vazife malulü, dul veya yetim aylığı alan vatandaşlar zam farkları yarın
20:05 İletişim Başkanı Duran: Türkiye potansiyelini gerçeğe dönüştüren bir ülke konumuna ulaştı
19:52 Bakan Fidan: Alanda kavga artık müzakere masasına taşındı
19:41 Meteoroloji’den kuvvetli kar yağışı uyarısı
19:30 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pezeşkiyan ile görüştü
19:07 Nizip Ticaret Odası (NTO) Başkanı Özyurt: “Faiz Kararı Tek Başına Değil, Ticari Kredi Koşulları Belirleyici”
17:50 İran Devrim Muhafızları Ordusu (DMO): ABD ve İsrail’i herhangi bir yanlış hesap yapmalarına karşı uyarıyoruz
17:37 Rapor: Trump ile yapılacak anlaşma, ABD’ye Grönland’ın bazı bölgelerini kontrol etme hakkı verebilir
17:23 ABD ordusu, DEAŞ’lı tutukluları Suriye’den Irak’a nakletmeye başladı
14:20 Su Politikaları Uzmanı YILDIZ: Yapay yağış çözüm olur mu?
00:36 Serbest bölgelerin ihracatı artıyor
21:06 BM Raporu: Dünya Su Krizi Değil, Su İflası Yaşıyor!
20:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bunun hesabını o hainlerden mutlaka soracağız
19:42 İletişim Başkanı Duran, “Sosyal Medyada Sorumluluk, Özgürlük ve Güvenlik Paneli” programına katıldı…
19:19 Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı temsilen Barış Kurulu Şartı’nın imza törenine katılmak için bugün İsviçre’ye gidecek
15:11 Azerbaycan’ın ‘Kara’ günü: Kanlı Ocak
14:41 Bayrampaşa Belediyesi’nde yolsuzluk soruşturması: 12 gözaltı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var
14.07.2022
A+
A-

15 Temmuz

SARAYBOSNA – TÜHA HABER / Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Londra’da Srebrenista’daki soykırımın 27’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen “Srebrenitsa’yı Hatırlamak” konulu etkinliğe katıldığını belirten Dzaferovic, “İngiltere, soykırımın yıl dönümünde hem devlet düzeyinde anma programı düzenleyen hem okullarda öğreten ülkelerden. Önemli olan Srebrenitsa’da soykırım yaşandığını bütün dünyaya anlatmak.” dedi.

“Türkiye her zaman Bosna Hersek’in dostu”

Dzaferovic, Türkiye’nin Bosna Hersek’in her zaman dostu olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var. Bosna Hersek’in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerini destekliyor. Bu destek bizim için son derece önemli.” diye konuştu.

Advertisement

İngiltere’nin de Bosna Hersek’in dostu olduğunu dile getiren Dzaferovic, “İngiltere Bosna Hersek kurumlarının arkasında durdu her zaman. Bosna Hersek’in AB ve NATO üyelik yolunda verdiği destek için de minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Dzaferovic, Londra’da birçok görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, “İngiltere dünyada önemli güçlerden biri. Bosna Hersek’te yaşanan savaşı (1992-1995) sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın da şahitlerinden biri. İngiltere de ABD gibi Bosna Hersek’te huzursuzluk çıkaranlara yaptırım kararı aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.