enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var
14.07.2022
A+
A-

15 Temmuz

SARAYBOSNA – TÜHA HABER / Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Londra’da Srebrenista’daki soykırımın 27’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen “Srebrenitsa’yı Hatırlamak” konulu etkinliğe katıldığını belirten Dzaferovic, “İngiltere, soykırımın yıl dönümünde hem devlet düzeyinde anma programı düzenleyen hem okullarda öğreten ülkelerden. Önemli olan Srebrenitsa’da soykırım yaşandığını bütün dünyaya anlatmak.” dedi.

“Türkiye her zaman Bosna Hersek’in dostu”

Dzaferovic, Türkiye’nin Bosna Hersek’in her zaman dostu olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var. Bosna Hersek’in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerini destekliyor. Bu destek bizim için son derece önemli.” diye konuştu.

Advertisement

İngiltere’nin de Bosna Hersek’in dostu olduğunu dile getiren Dzaferovic, “İngiltere Bosna Hersek kurumlarının arkasında durdu her zaman. Bosna Hersek’in AB ve NATO üyelik yolunda verdiği destek için de minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Dzaferovic, Londra’da birçok görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, “İngiltere dünyada önemli güçlerden biri. Bosna Hersek’te yaşanan savaşı (1992-1995) sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın da şahitlerinden biri. İngiltere de ABD gibi Bosna Hersek’te huzursuzluk çıkaranlara yaptırım kararı aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.