enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var

Boşnak lider: Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü var
14.07.2022
A+
A-

15 Temmuz

SARAYBOSNA – TÜHA HABER / Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, Türkiye ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı rolü olduğunu söyledi.

Uluslararası Haber Ajansı (UHA) Avrupa Temsilciliğin ‘TRT Haber, AA’ kaynaklı haberine göre, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic, resmi temaslarda bulunmak üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya gitti.

Londra’da Srebrenista’daki soykırımın 27’nci yıl dönümü kapsamında düzenlenen “Srebrenitsa’yı Hatırlamak” konulu etkinliğe katıldığını belirten Dzaferovic, “İngiltere, soykırımın yıl dönümünde hem devlet düzeyinde anma programı düzenleyen hem okullarda öğreten ülkelerden. Önemli olan Srebrenitsa’da soykırım yaşandığını bütün dünyaya anlatmak.” dedi.

“Türkiye her zaman Bosna Hersek’in dostu”

Dzaferovic, Türkiye’nin Bosna Hersek’in her zaman dostu olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Batı Balkanlar’da yapıcı ve istikrar sağlayıcı bir rolü var. Bosna Hersek’in Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyelik süreçlerini destekliyor. Bu destek bizim için son derece önemli.” diye konuştu.

Advertisement

İngiltere’nin de Bosna Hersek’in dostu olduğunu dile getiren Dzaferovic, “İngiltere Bosna Hersek kurumlarının arkasında durdu her zaman. Bosna Hersek’in AB ve NATO üyelik yolunda verdiği destek için de minnettarız.” ifadelerini kullandı.

Dzaferovic, Londra’da birçok görüşme gerçekleştirdiğini anlatarak, “İngiltere dünyada önemli güçlerden biri. Bosna Hersek’te yaşanan savaşı (1992-1995) sonlandıran Dayton Barış Antlaşması’nın da şahitlerinden biri. İngiltere de ABD gibi Bosna Hersek’te huzursuzluk çıkaranlara yaptırım kararı aldı.” değerlendirmesinde bulundu.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Haziran 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.