enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
17:09 Güvenlik kaynakları: Türkiye savaşın tarafı değildir
16:44 İlber Ortaylı hayatını kaybetti
13:12 MSB: İran’dan ateşlenen mühimmat imha edildi
13:08 CENTCOM: Irak’ta düşen ABD uçağında 4 mürettebat öldü
12:18 Bölgemiz yine savaş alanına döndü…
09:03 İstiklal Marşı 105 yaşında
12:59 Okullarda ikinci ara tatil bugün başlıyor
10:46 8 ülkenin bakanlarından Mescid-i Aksa hakkında ortak bildiri
23:20 Küresel Güç Rekabeti ve Bölgesel Jeopolitik Süreçlerde Türk Teşkilatı’nın Rolü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Borrell: İsrail UNRWA’yı terör örgütü ilan etme saçmalığına son vermeli

Borrell: İsrail UNRWA’yı terör örgütü ilan etme saçmalığına son vermeli
27.07.2024
A+
A-

İsrail, uzun süredir UNRWA’yı ‘Hamas’a göz yummak ve hatta iş birliği yapmak’ ve ’75 yıllık geçmişe sahip Filistin mülteci krizini devam ettirmekle’ suçluyor.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Euronews png | PNGWingTemsilcisi Josep Borrell, İsrail’in Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nu (UNRWA) terör örgütü ilan ederek çalışmalarını yasaklama isteğini “saçmalık” olarak nitelendirdi.

Borrell, sosyal medya hesabı X’ten yaptığı açıklamada, UNRWA’nın “terör örgütü” olmadığını belirtirken, yardım kuruluşunun yasaklanmasının “bölgesel istikrarı ve insan onurunu hedef almak anlamına geldiğini” söyledi.

Borrell’in açıklaması, İsrail hükümetinin UNRWA’yı “terör örgütü” ilan eden, ülkedeki çalışmalarını yasaklayan ve çalışanlarının dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören üç yasa tasarısının hafta başında mecliste yapılan ilk oylamadan geçmesinin ardından geldi.

Tel Aviv yönetimi, uzun süredir UNRWA’yı ‘Hamas’a göz yummak ve hatta iş birliği yapmak’ ve ’75 yıllık geçmişe sahip Filistin mülteci krizini devam ettirmekle’ suçluyor.

İsrail hükümeti, Hamas ve diğer Filistinli silahlı grupları, yardımları ‘hortumlamak’ ve ‘BM tesislerini askeri amaçlarla kullanmakla’ itham ediyor.

UNRWA ise iddiaları reddediyor.

İsrail’in, BM’ye bağlı yardım ajansının 12 çalışanının Hamas’ın 7 Ekim’deki saldırılarına karıştığı yönündeki iddiaları, birçok Batılı ülkenin milyonlarca dolarlık fonlarını kesmesine ve Gazze’nin en büyük insani yardım sağlayıcısı hakkındaki tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İsrail yetkililerinin UNRWA personelinin 7 Ekim saldırılarına karıştığına ilişkin iddialarının acilen soruşturulmasını istemişti.

UNRWA da İsrail’in iddialarına yönelik soruşturma başlatmıştı.

İsrail’in iddialarının ardından 2022 yılı bütçesinin yarısından fazlasını sağlayan ABD ve diğer sekiz Batılı ülke, BM’nin tüm açıklamalarına rağmen ajansa yaptıkları yardımı askıya aldı.

UNRWA on binlerce çalışanı ile Orta Doğu’da milyonlarca insana hayati yardım ve hizmet sağlıyor. İsrail-Hamas savaşının patlak vermesinden bu yana Gazze’de sivillere gıda, su ve barınak sağlayan ana tedarikçi oldu.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.