enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
02:00 İran, İsraillilere ülkeyi terk etme, Kanal 12 ve Kanal 14 televizyonlarına da “tahliye” uyarısında bulundu.
01:36 Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında Bolu’daki ormanlık alanlara girişler 01 Temmuz-30 Eylül 2025 tarihleri arasında yasaklandı.
01:19 İran-İsrail Çatışması İran Kamuoyuna Nasıl Yansıyor?
00:58 İnfografik: İsrail, İran’ı Vurdu: Nükleer Tesisler Hedef Alındı
09:17 18 ilde DEAŞ operasyonu: 39 gözaltı
09:00 Yeni haftada hava nasıl olacak?
08:49 İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’den (DMM), günün öne çıkan haberleri…
08:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan “kabine” toplantısına başkanlık edecek
08:13 WWF-Türkiye: “Köpek Balığı Yaşayan Deniz Sağlıklı Denizdir!”
07:27 Mesaisine bugün başlayacak Meclis Genel Kurulu’nun gündeminde bu hafta da Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) olacak.
11:18 Devlet Bahçeli: İsrail, saldırılarını coğrafyanın her yerine taşımaktadır
10:32 UHA/  İnternational News Agency’nın derlediği kısa kısa özet haberler!
10:04 Su, Suyun Önemi Türkiye’de Su Politikaları ve Su Sorunu Üzerine Kısa Anımsatmalar…
07:48 Kocaeli Valisi İlhami Aktaş’dan SS. İzmit Sanayi Sitesi’nde sanayi sitesinde inceleme ziyareti
07:46 İsrail-İran saldırılarının boyutu ne ve hangi hedeflere yönelik yapılmıştır?
07:42 İsrail-İran saldırıları askeri perspektiften ne anlama gelir?
07:39 “ABD’de Gazeteci Yaşamı ve Türkiye’ye Haber Aktarımı” söyleşisi Basın Evi’nde gerçekleşti
07:38 İsrail-İran saldırılarının nükleer müzakerelere etkisi ne olur?
07:33 Devlet arşivlerinde adına 1839’dan itibaren rastlanan ve 2016’da İçişleri Bakanlığına bağlanan Jandarma Teşkilatı, 186 yaşında
23:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan barış için yoğun diplomasi trafiği
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boğaziçi Üniversitesi’de gözaltılar sonrası akademisyenler de eylemde

Boğaziçi Üniversitesi’de gözaltılar sonrası akademisyenler de eylemde
06.01.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı kararnamesi ile rektör atanmasına tepki gösteren ve üniversitede protesto düzenleyen öğrencilerin evlerine yapılan polis baskınlarında 16 kişi gözaltına alındı.

EuroNews‘te yer alan AA’nın haberinde, Bu arada bugün düzenlenen rektör devir teslim töreni sırasında bazı akademisyenler rektörlük binasına sırtlarını dönüp eylem düzenledi. Gözaltına alınan öğrencilerin derhal serbest bırakılması için slogan atan akademisyenler eylemde ayrıca bir bildiri okudu.

Melih Bulu kimdir? Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanan Prof. Dr. Melih  Bulu özgeçmişi…

Profesör Dr. Melih Bulu

AK Parti üyesi Profesör Dr. Melih Bulu’nun Boğaziçi Üniversitesi’ne Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından rektör olarak atanmasının ardından üniversitede pazartesi öğleden sonra protesto gösterileri düzenlenmiş ve bu eylem sırasında da birçok üniversiteli gözaltına alınmıştı.

Akşam saatlerinde bazılarının serbest bırakıldığı belirtilirken, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sabahın erken saatlerinde İstanbul’un 13 ilçesinde 24 adrese baskın düzenlendiğini ve 16 kişinin gözaltına alındığını açıkladı. Öğrenci kolektifleri ise dört öğrencinin bu baskınlarda gözaltına alındığını sosyal medyadan duyurmuştu.

Image

Pazartesi günkü eylem sırasında ise güvenik güçleri öğrencilere biber gazı ile müdahale etmiş, kampüs bahçesinin kapısını kelepçe takarak kilitlemişti.

İçişleri Bakanlığı: Boğaziçi eylemlerinde gözaltına alınan 17 kişiden 15’i öğrenci değil

Diğer yandan, İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı düzenlediği basın bilgilendirme toplantısında Boğaziçi’ndeki eylemlerde, pazartesi günü gözaltına alınan 17 kişiden 15’inin öğrenci olmadığını, bazılarının MLKP ile irtibatının tespit edildiğini bildirdi.

Çataklı ayrıca, protesto sırasında atılan sloganları eleştirerek, “Polislerimize katil denmesini bizim kabul edebilmemiz ve buna sessiz kalmamız mümkün değildir” ifadelerini kullandı.

Boğaziçi Dayanışması ise paylaştığı Twitter mesajında dünkü gözaltıları kınadı. Mesajda, “İçlerinde Boğaziçi’nden iki arkadaşımızın bulunduğu önceki günkü direnişe katılan 16 arkadaşımız şu an haksızca gözaltında tutuluyor. Sorumlusun Melih Bulu, cevap ver! Arkadaşlarımız nerede? Yaşasın öğrenci dayanışması”. denildi.

[TÜHA Haber Ajansı, 06 Ocak 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.