enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:37 Bakü’de tarihi buluşma: 1926 Türkoloji Kurultayı 100 yıl sonra anılıyor
09:24 Milli Eğitim Bakanlığı 903 sözleşmeli personel alacak
09:01 Meteoroloji’den 31 ile ‘sarı’ kodlu uyarı
00:46 Finansal Strateji Danışmanı Dilek HAKAN, “Zengezur Koridoru Türkiye İçin Hem Fırsat Hem de Risk”
00:44 ABTTF Başkanı: Yunanistan’da halkın büyük çoğunluğu demokratik kurumlara güven duymuyor
00:18 Türkiye Bursları’na 2026 Yılında 200 Bine Yakın Rekor Başvuru
00:13 Bakan Abdulkadir Uraloğlu: Sirkeci-Kazlıçeşme hattı 2 yaşında
00:13 Milli Güvenlik Sorunu: Sanal Kumar ve Kalbine Sızan Sessiz Tehdit!
00:04 Hocalı Soykırımın 34. Yılı Anma Programı
00:04 Rusya’da Bilal Erdoğan yorumları…
00:08 Adalet Bakanı Gürlek, TBMM’de TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’n sorularını cevapladı
00:07 Askeri Analist Abdullah Ağar: SDG/PKK mı dönüşüyor, yoksa Suriye devleti mi?
00:06 Rekabet Kurulu, aralarında Türkiye genelinde yaygın şube ağı bulunan eğitim kurumlarının da olduğu 19 özel okul hakkında soruşturma
00:06 “Savaş Karşısında Ukraynalı Sanatçılar”: Sanat ve direniş Ankara’da buluştu!
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe’de “Emek Sofrası Buluşması” iftar programında konuştu
00:04 Emekli Tuğgeneral Naim Babüroğlu: Ağla Hatay, ağla…
00:04 Kocaelispor Teknik Direktörü Selçuk İnan, Kocaeli spor basını ile iftarda bir araya geldi
00:03 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, Budapeşte’de “Aile Odaklı Zirve”’de konuştu
00:03 Türkiye ve Dünyada, Gündeme dair her şey TÜHA /TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
00:02 Yine fırça mı yedin? Ekrem’den son talimatları alan Özgür’ün ağzını bıçak açmıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Boeing’den Kritik Deneme Uçuşu

Boeing’den Kritik Deneme Uçuşu
29.06.2020
A+
A-

Advertisement

TÜHA HABER / Reuters haber ajansına konuşan kaynaklar, Federal Ulusal Havacılık Dairesi ve Boeing’in şirketin 737 MAX tipi uçağının üç günlük sertifikasyon deneme uçuşlarına başlaması için planlama yaptıklarını bildirdi.

Boeing, 737 Max tipi uçaklarını Etiyopya ve Endonezya’da beş ayın içinde iki kez yaşanan ve 346 kişinin hayatını kaybettiği iki büyük kazanın ardından geçen yılın Mart ayında pistlerden çekmişti.

Bu durum Boeing’in nakit kaynağını azalttığı gibi Kongre’de ve Adalet Bakanlığı’nda soruşturma açılmasına da neden olmuştu.

Federal Ulusal Havacılık Dairesi (FAA) Kongre üyelerini, oluşturulan bir kurulun Boeing’in 737 MAX tipi uçağı için güvenlik sistemi incelemesini tamamladığı ve sertifikasyon için denemelere geçilmesinin önünün açıldığı konusunda bilgilendirdi.

 Reuters’a konuşan kaynağa göre uçuş öncesi brifingin ardından bir 737 MAX tipi uçak Seattle yakınlarındaki Boeing sahasından havalanacak.

Mürettebat, Washington eyaleti üstündeki rotasında uçağın havada bulunduğu sırada karşılaşabileceği sıra dışı manevralar gibi birçok senaryoyu test edecek. Deneme uçuşunun üç gün boyunca aralıklarla devam etmesi bekleniyor.

Pilotlar denemelerde her iki kazada da hataya neden olan MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System)yazılımını da kasıtlı olarak devreye sokacaklar. Bu yazılım uçağın havada tutunmasını sağlayan süratin altına düşmesini engelliyor.

FAA bilgilendirme emailinde deneme uçuşlarının birkaç gün süreceğini ve bir dizi manevrayla acil durum prosedürlerinin test edileceğini bildirdi. FAA Boeing’in uçaklarda yaptığı değişikliklerin sertifikasyon standartlarına uyup uymadığını değerlendirecek.

FAA, uçağa yeniden hizmet verme izni vermesi için bir dizi ek adımın daha tamamlanması gerektiğini kaydetti.

Boeing 737 MAX tipi uçağı yeniden uçuşa hazırlamak için Washington eyaletinin Renton kentindeki Longacres tesisindeki uçuş simülatöründe ve havada gerçek uçaklarla yüzlerce saat çalıştı.

Deneme uçuşunda her şeyin yolunda gitmesi halinde FAA’nın yeni prosedürleri Eylül ayından önce devreye koyması ve uçağa uçuş izni vermesi beklenmiyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Haziran 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.