enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM’nin Türkiye ile “insani temas grubu” planı

BM’nin Türkiye ile “insani temas grubu” planı
20.04.2022
A+
A-

NEW YORK – TÜHA HABER / BM örgütü, Ukrayna Savaşı ile ilgili olarak, içinde Türkiye’nin de yer alacağı bir “insani temas grubu” kurmaya hazırlanıyor.

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile, Ukrayna ve Rusya’nın da dahil olacağı bir “insani temas grubu” oluşturulması konusunda görüşeceğini bildirdi.

Böyle bir grubun, “BM tarafından gerektiğinde her zaman, sanal ya da yüz yüze toplantılarla insani sorunları görüşmek üzere” bir araya gelebileceğini kaydeden Griffiths, olası bir grubun ateşkesin gözetimi, güvenli geçiş, kaçış koridorları ve benzeri konulardan sorumlu olabileceğini ifade etti.

Türkiye’nin şu anda, Rus ablukası altındaki liman kenti Mariupol’da bulunan yaklaşık 800 kişinin kurtarılması için de çaba sarfettiğini belirten Griffiths, hafta içinde “insani temas grubu” konusunu görüşmek üzere Türkiye’ye gideceğini vurguladı.

BM İnsani İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı ve Acil Yardım Koordinatörü Martin Griffiths
Martin Griffiths Fotoğraf: Denis Balibouse/Reuters

Ancak Martin Griffiths’in bu açıklamasından kısa süre sonra yapılan testte koronavirüs pozitif çıkması üzerine söz konusu seyahatin belirsiz bir tarihe ertelendiği duyuruldu. Griffiths ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres Pazar günü Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirerek, “insani temas grubu” girişimi hakkında görüş alışverişinde bulunmuştu.

Odessa Limanı'nın güvenlik seviyesi artıldı, Türk gemiciler bilgilendirildi

 

Odessa Limanı’nın önemi

Nisan ayı başında Moskova ve Kiev’i ziyaret ederek, insani yardımların önünü açabilmek adına ateşkes girişimlerinde bulunan Martin Griffiths’ın bu temasları olumlu bir sonuca ulaşamamıştı. Ukrayna’nın BM’nin önerilerini kabul ettiği dile getiren Griffiths, Moskova içinse, “Bölgesel ateşkeslerin şu an için gündemde olmadığını” duyurmuştu.

Odessa Limanı’nın açık kalmasının “çok büyük bir öneme” sahip olduğunu da belirten Griffiths, Odessa’nın çok büyük tahıl silolarına ev sahipliği yaptığını ve bu kentin, gıda tedariği yaşanan savaş nedeniyle kesintiye uğrayan ülkeler için bir “can damarı” niteliği taşıdığını vurguladı.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Nisan 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.