enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:37 Kar lastiği olmayan araçlar, 15 Kasım’dan itibaren yola devam edemeyecek
01:05 Hız sınırı, 14 bin 590 kilometrelik devlet ve il yolunda çalışmalar tamam…
00:30 Ara tatil için son ders zili bugün çalacak
00:29 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek
00:29 İletişim Başkanı Duran’dan CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
00:27 TOKİ’den dolandırıcılık uyarısı: Sahte sitelere itibar etmeyin
00:23 Kış mevsimi sert ve yağışlı geçecek…
00:15 Dünyanın ve Türkiye’nin en prestijli film festivallerinde TRT rüzgarı esecek
00:14 İstanbul Ataşehir’deki kentsel dönüşüm çalışmaları tamamlanan 1442 konut ve 121 iş yeri teslim edilecek…
00:11 Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2026 yılı bütçelerine ilişkin sunum yaptı.
00:07 Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP) kapsamında yüzde 61’i tamamlanan sulama yatırımlarının 2028’e kadar bitirilmesi hedefleniyor.
00:07 Bakanlık Gebze’deki 7 katlı binanın çökme nedenini açıkladı
00:06 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’ın,30. Taraflar Konferansı’ndaki (COP30) diplomasi trafiği…
00:02 CHP Genel Başkanı Özel hakkında soruşturma başlatıldı
00:02 İzmir’den haberler!
00:01 (TOKİ)’nin, “Yüzyılın Konut Projesi başvuruları, 10 Kasım Pazartesi günü başlıyor…
12:02 CHP’nin bilgi işlem sorumlusu gözaltına alındı
00:30 Nizip Ticaret Odası’nda (NTO) Eğitim İçin Birlik: Temsili Ayakkabı Dağıtım Töreni Gerçekleştirildi
00:30 Otomotivde ekim rekoru: 10 ayda 1 milyondan fazla araç satıldı…
00:27 Türk savunma sanayii yenilikçi ürünleriyle, Mali’nin başkenti Bamako’da BAMEX’25 fuarında olacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM’den Türkiye’deki mülteciler için yardım çağrısı

BM’den Türkiye’deki mülteciler için yardım çağrısı
26.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler, en fazla Suriyeli sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye dahil beş ülke için 5 milyar 800 milyon dolar mali yardım çağrısında bulundu.

BMMYK Başkanı Fillippo Grandi(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı dpa, epd’nin haberine göre,Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri (BMMYK) Başkanı Fillippo Grandi, Brüksel’de önümüzdeki hafta Suriye’ye yardım için düzenlenecek olan donörler konferansı öncesinde uluslararası topluma çağrıda bulundu.

En fazla Suriyeli sığınmacı gruplarının yaşadığı Türkiye, Lübnan, Ürdün, Irak ve Mısır’da planlanan destek programları için yaklaşık 5 milyar 800 milyon dolar gerektiğini söyleyen Grandi, bu programların finanse edilmemesi durumunda Avrupa’ya doğru yeni sığınmacı akınlarının olabileceğini söyledi.

Lübnan’dan Kıbrıs’a şimdiden yola çıkan tekneler olduğunu söyleyen Grandi, geçen yıl Beyrut Limanı’nda meydana gelen patlama nedeniyle ekonomisi sarsılan Lübnan’ın durumunun özellikle çok zor olduğunu ifade etti. Grandi, “Lübnan’ı mültecilerle baş başa bırakırsak ülkenin tabutuna bir çivi de biz çakmış oluruz” dedi.

AB’nin girişimiyle düzenleniyor

“Eğer anne ve babanın para kazanma imkanı yoksa, çocuklar okula gidemiyorsa ve aile sağlık imkanlarından yoksunsa çaresizlik kaçınılmazdır” diyen BM Kalkınma Programı Sorumlusu Achim Steiner de insanların böyle bir durumdan kurtulmaya çalışmasının sürpriz olmayacağını söyledi. Steiner, mülteciler için gerekli olan miktarın büyük bölümünün toplanacağından umutlu olduğunu da ifade etti.

Uluslararası Suriye Donörler Konferansı, 29-30 Mart tarihlerinde Avrupa Birliği’nin (AB) girişimiyle sanal olarak düzenlenecek.

Toplanan yardımların bu beş ülkedeki 4 milyon 800 bin Suriyeli mülteci ve sığınmacı için kullanılması planlanıyor. Geçen yıl düzenlenen yardım konferansında ise mülteciler için gereken maddi yardımın sadece yüzde 53 finanse edilmişti.

Öte yandan Türkiye, AB ile 2018 tarihli mülteci anlaşmasının da güncellenmesini istiyor. AB’den daha fazla mali destek isteyen Türkiye ve AB arasındaki müzakereler devam ediyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Mart 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.