enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM’den ”Ruh Sağlığına Odaklanın” Çağrısı

BM’den ”Ruh Sağlığına Odaklanın” Çağrısı
17.05.2020
A+
A-
Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı 15028353263615839328

TÜHA HABER / Corona virüsü salgınına karşı önlemler devam ederken, Birleşmiş Milletler’den (BM) ülke yönetimlerine, ruh sağlığı hizmetlerine odaklanmaları çağrısı yapıldı. BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, süregelen pandeminin, toplumlarda önceden var olan stresi daha da arttırdığına dikkat çekti.

14 Mayıs, Perşembe günü açıklamalarda bulunan BM Genel Sekreteri Guterres, “Yıllarca ruh sağlığı hizmetlerinin gözardı edilip bu alana eksik yatırım yapılmasının ardından, ailelere ve toplumlara şimdi de COVID-19 pandemisi ekstra stresle darbe vurdu” dedi.

Guterres’in mesajı, Dünya Sağlık Örgütü’nün (WHO) Corona virüsü salgınının AIDS gibi bir ‘endemi’ye dönüşebileceği, yani düşük düzeyde devamlı varolmayı sürdüreceği yönündeki uyarılarının ardından geldi.

WHO yetkilisi Mike Ryan, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, virüsün ‘hiç gitmeyebileceği’ uyarısında bulunarak aşı bulunsa bile bunun işleve sokulmasının çok çalışma gerektireceğini aktarmıştı.

BM Genel Sekreteri Guterres ise Perşembe günü yaptığı açıklamada, halihazırda ruh sağlığı sorunları olan her yaştan bireyin pandemi sürecinde daha fazla risk altında olduğunu söyledi.

Guterres, Birleşmiş Milletler’in herkesin, her yerde psikolojik destek bulabileceği bir dünya yaratılması idealine bağlı olduğunu hatırlatarak ülke yönetimlerine ve sivil topluma çağrı yaptı ve “Hükümetleri, sivil toplumu, sağlık yetkililerini ve diğerlerini, bu pandeminin ruhsal sağlık boyutunu bir an önce ele almaya çağırıyorum’’ dedi.

Bazı ülkelerde sokağa çıkma kısıtlamaları kısmen kaldırılmaya başlandı. Ancak pandeminin küresel ekonomide yarattığı hasarın etkisinin devam etmesi bekleniyor. BM tahminlerine göre küresel ekonomide bu yıl en az yüzde 3 oranında daralma yaşanacak. 2020 yılı Ocak ayı raporlarındaki tahminlere göreyse dünya genelinde ortalama yüzde 2,5 oranında ekonomik büyüme bekleniyordu.

[TÜHA Haber Ajansı, DW, 17 Mayıs 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.