enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
00:37 İstanbul’un Kaybolan Geleceği
00:25 2023-2028 Türkiye Çocuk Hakları Strateji Belgesi ve Eylem Planı ile yol haritası hazırlandı
00:22 Hedefe Yaklaştıkça Artacak Risklere Dikkat…
00:20 TTI İzmir Uluslararası Turizm Ticaret Fuar ve Kongresi sona erdi…
00:18 Sarayın şekercisi Körfez’e açılıyor
00:16 Cumhurbaşkanı Erdoğan Venezuelalı mevkidaşı Maduro ile görüştü
00:03 Alanyaspor-Antalyaspor derbisi
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM’den koronavirüs nedeniyle Suriye genelinde ateşkes çağrısı

BM’den koronavirüs nedeniyle Suriye genelinde ateşkes çağrısı
25.03.2020
A+
A-
Seksenler_2019 banner

TÜHA HABER / BM Suriye Özel Temsilcisi, savaşın taraflarını koronavirüs tehdidi nedeniyle ülkenin tamamında ateşkes ilan etmeye çağırdı. Pedersen, İdlib’te ateşkesin her an bitip şiddetin patlak verebileceği uyarısında bulundu.

Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Geir Pedersen, yeni tür koronavirüs salgınıyla daha etkin mücadele edilebilmesi için Suriye’nin tamamında ateşkes çağrısında bulundu.

Salı günü Cenevre’de açıklamalarda bulunan Pedersen, Covid-19 hastalığının bölgedeki insanların tamamını tehdit ettiğini söyledi. Pedersen, Suriye savaşı süresince hastane ve tıbbi merkezlerin yok edildiğini ve ülkede tıbbi malzeme ve kalifiye eleman eksikliği olduğunu belirtti. Temsilci, özellikle iltica eden, yerinden edilen, tutuklu olan ve kaçırılan kimselerin tehlikeli koşullar altında yaşadığını kaydetti.

Pedersen, üç haftadır Türkiye ile Rusya arasında varılan ateşkesin mevcut olduğu İdlib’te her an şiddetin yeniden patlak verebileceği uyarısında bulundu.

Koronavirüsün özellikle Suriye’nin özellikle muhaliflerin kontrolü altında bulunan bölgelerinde patlak verdiği takdirde vahim sonuçlar doğurmasından endişe ediliyor. Bu bölgeler ciddi bir biçimde insani yardıma muhtaç. Bölgedeki insanların gıda, barınak ve ısı malzemesinin yanı sıra tıbbi yardıma ihtiyacı olduğu belirtiliyor. BM verilerine göre, Aralık ayı başından bu yana yaklaşık bir milyon kişi Suriye’nin kuzeybatısında savaş ve bombardımandan kaçmış bulunuyor.

Suriye Pazartesi günü, ülkede ilk kez bir koronavirüs vakasının kayıt altına alındığını duyurdu. Sağlık Bakanlığı’nın aktardığı verilere göre, sözkonusu kişi Şam’ın kontrolü altında bulunan bölgelerden birinde yaşıyor.

Suriye’de hükümet, koronavirüsün yayılmasını engellemek amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan etti. Çarşamba günü yürürlüğe girecek yasak, saat 18 ila 6 arasında geçerli olacak.

[TÜHA Haber Ajansı, 25 Mart 2020] 

Benim Adım Melek banner
ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.