enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:57 TTI İzmir 2025: Turizmin Nabzı Bu Yıl İzmir’de Attı…
10:24 2026 FIFA Dünya Kupası’nda fikstür belirlendi…
08:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
00:57 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-3 – Küresel sermayeye güvenceler
00:42 KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman Seçmen Kitlesine Neyi Vaat Etti?
00:34 Bakan Fidan, 23. Doha Forumu kapsamında, basına açıklamalarda da bulundu…
00:31 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye hükümeti ve SDG kendi aralarında bir anlaşma yapabilirler”
00:31 Türk tarımında son yılların en dikkat çeken ve en çok kazandıran ürünlerinden biri gilaburu…
00:29 Kriter’in Aralık Sayısı Çıktı!
00:22 Bakan Fidan, “İsrailler tarafından gerçekleştirilen ateşkes ihlalleri gerçekten tarif edilemez düzeyde”…
00:19 TCMB’nın 11 Aralık’taki Para Politikası Kurulu toplantısına sayılı günler kaldı…
00:06 Dışişleri Bakanı Fidan, “İsrailliler için işkence bir intikam eylemi”
12:31 Haftayı Geri Sar:10 maddede bu hafta
10:59 İznik 1700 yıl sonra yeniden dünya gündeminde…
06:43 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı 2 – CHP’nin farklı kimlikleri
00:45 Karadeniz’de Ukrayna’nın Operasyonları
00:40 Erbil-Ankara hattında gerilim: ‘Maksadını aşan yorumlar endişe verici’…
00:39 Türkiye’de öğretmen istihdamı, köklü düzenlemeler içeren Öğretmenlik Mesleği Kanunu…
00:29 Dijital şiddet artıyor: Kadınlar daha fazla risk altında
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: İsrail savaş suçu işlemiş olabilir

BM: İsrail savaş suçu işlemiş olabilir
29.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michele Bachelet, İsrail’in Gazze’ye düzenlediği hava saldırılarıyla savaş suçu işlemiş olabileceğini söyledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın ‘Deutsche Welle‘den aktardığı AFP,Reuters’in haberine göre, BM İnsan Hakları Konseyi’nin Cenevre’deki merkezinde düzenlenen bir toplantıda konuşan BM İnsan Hakları Yüksek Komiseri Michele Bachelet, İsrail’in Gazze’de saldırı düzenlediği binaların askeri amaçlı olarak kullanıldığına ilişkin bir kanıt bulamadıklarını belirterek İsrail’in savaş suçu işlemiş olabileceğini söyledi.

“Sivillerin ve sivil nesnelerin ayrım gözetmeksizin hedef alındığı tespit edilirse, bu tür saldırılar savaş suçu teşkil edebilir” ifadelerini kullanan Bachelet, İsrail’in bu binaların askeri amaçlı kullanıldığını iddia etmesine rağmen bu konuda kanıt bulamadıklarını sözlerine ekledi.

İsrail’in Hamas’la yaşanan çatışmalar sırasında özellikle Gazze’de ABD merkezli The Associated Press (AP) haber ajansı ile Katar merkezli Al Jazeera televizyon kanalının da içinde bulunduğu 12 katlı binayı hedef alması tepkilere yol açmıştı.

Uluslararası medya kuruluşlarının temsilciliklerinin bulunduğu bina İsrail tarafından bombalanmıştı

Uluslararası medya kuruluşlarının temsilciliklerinin bulunduğu bina İsrail tarafından bombalanmıştı

İsrail ile Hamas arasında 10 Mayıs’ta başlayan 11 günlük savaşta İsrail’in hava saldırıları sonucunda Gazze Şeridi’nde 66’sı çocuk, 253 Filistinli hayatını kaybetmiş, bin 900’ü aşkın kişi yaralanmıştı. Hamas’ın roket saldırılarında da İsrail’de de biri çocuk 12 kişi ölmüş, 357 kişi yaralanmıştı.

***

Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 29  Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.