enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Araştırmacı Gazeteci | Yazar | Editör Merve Gürbüz: 2025’te Neler Oldu?
07:52 Ekim 2024’te kurulan Jandarma Otoyol Timleri, karayollarında yaşanabilecek her türlü olumsuz duruma karşı tek kolluk kuvveti olarak müdahale ediyor.
07:15 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Sarıyer-Kilyos Tüneli Projesi 2026 yılı içerisinde tamamlanacak
07:05 Kamuda EKPSS üzerinden 1573 engelli vatandaş istihdam edilecek
00:04 Yeni dünya düzeninde Güney Kafkasya’nın artan etkisi…
18:25 Vatandaşını en çok konut sahibi yapan lider!
15:33 Bu sadece saç kesimi değil, vatandaşın cebini “kırpma’ tarifesidir!
14:58 İstanbul Galata Köprüsü’ndeki Filistin’deki katliama “dur” eylemi
00:34 Avrupa Birliği (AB) ülkelerinde 2025’te yanan orman alanı 1 milyon 34 bin hektara ulaşarak kayıtlardaki en büyük kayıp oldu.
00:04 Gazeteci Feyza Gümüşlüoğlu, Körfez ülkeleri açısından 2025’in bilançosunu değerlendirdi…
00:03 Saadet partisi Lideri Mahmut Arıkan; İran, Türkiye için önemli bir ülkedir
00:03 Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nca, 2026 yılı Çevre cezaları belli oldu…
00:02 Corendon Airlines, 2025 yılı uçuş verilerini kamuoyuyla paylaştı.
00:01 İran: ABD’nin tehditleri BM Şartı’nı açıkça ihlal ediyor
00:00 Filistinli Gazeteci Duha HMİDAN, gündemin öne çıkan haberlerini aktardı
11:06 2026 Yılında Otoyol ve köprü geçiş ücretlerinde yeni bir düzenleme
08:56 Çorum’un yöresel lezzetleri arasında bulunan, kurabiye türü olan Çorum şekerlemesi tescillendi…
08:47 Demir-Çelik sektöründen Türkiye ihracatına 2.3 milar dolarlık güçlü katkı
08:38 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: 180 kültür varlığı 2025’te Türkiye’ye iade edildi
08:36 Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, TSK Spor Gücü Kır Koşusu Takımını Kabul Etti
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM Genel Sekreteri: “Türkmenistan, uluslararası ilişkilerde çok önemli bir rol oynuyor”

BM Genel Sekreteri: “Türkmenistan, uluslararası ilişkilerde çok önemli bir rol oynuyor”
09.07.2024
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri António Guterres, Türkmenistan’a gerçekleştirdiği resmi ziyaret kapsamında Devlet Başkanı Serdar Berdimuhamedov ile bir araya geldi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

BM Başkanı, Aşkabat’ta Orta Asya için Bölgesel Önleyici Diplomasi Merkezi’ne ev sahipliği yaptığı için Türkmenistan’a teşekkür etti ve Türkmenistan’ın tarafsızlık politikasını övdü.

Guterres, “Türkmenistan, uluslararası ilişkilerde, özellikle de Birleşmiş Milletler ile etkileşiminde çok önemli bir rol oynamaktadır. Bu çalkantılı zamanlarda Türkmenistan’ın tarafsızlık politikasını takdir ediyorum” dedi.

Türkmenistan’ı, Genel Kurul’un 2025 yılını Uluslararası Barış ve Güven Yılı olarak ilan etmesi gibi başarılı girişimleri ve sürdürülebilir ulaşım alanındaki liderliği nedeniyle tebrik etti. BM Başkanı, ayrıca ülkeye Afganistan halkına yardım konusundaki katkılarından dolayı teşekkür etti.

Guterres, Orta Asya’nın su kıtlığı, arazi bozulması, doğal afetler ve iletişim kısıtlamaları da dahil olmak üzere kalkınmanın önünde pek çok engelle karşılaşmaya devam ettiğini söyledi.

Genel Sekreter, “Bu sorunların çözümleri birbiriyle ilişkilidir ve diyalog ve işbirliği yoluyla bulunabilir ve Türkmenistan bu süreçte önemli bir rol oynamaktadır” diye ekledi.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.