enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:33 Diyarbakır’da aniden başlayan fırtınanın etkisiyle, fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi…
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM Genel Kurulu’nda “Soğuk Savaş”

BM Genel Kurulu’nda “Soğuk Savaş”
23.09.2020
A+
A-

TÜHA HABER / BM’nin 75’inci Genel Kurul toplantılarına ABD ve Çin arasındaki çekişme damgasını vurdu. ABD Başkanı Trump Çin’i koronavirüsü dünyaya yaymakla suçladı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa,AP)’ye dayandırdığı haberine göre, Birleşmiş Milletlerin (BM) 75’inci Genel Kurul toplantılarına ABD ile Çin arasında giderek artan gerginlik damgasını vurdu.

Büyük bölümü dijital ortamda gerçekleşen Genel Kurul açılışında konuşan BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, ABD ile Çin arasında bir “Soğuk Savaş” yaşanması tehlikesine karşı uyarıda bulundu.

Guterres, “Çok tehlikeli bir yöne gidiyoruz. En büyük iki ekonomik gücün dünyayı ikiye böldüğü bir gelecek düşünemeyiz” diye konuştu. Dünyadaki teknolojik ve ekonomik uçurumun hızlı bir şekilde askeri uçuruma dönüşebileceği uyarısı yapan Guterres, koronavirüs salgınına karşı küresel birlik çağrısında bulundu.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ve ABD Başkanı Donald Trump

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping ve ABD Başkanı Donald Trump

Trump: Çin’den hesap sorulmalı

Ancak Genel Kurul açılışında ABD ve Çin liderleri arasında dolaylı söz düellosu yaşandı. ABD Başkanı Donald Trump, Çin’i koronavirüsü dünyaya yaymakla suçlayarak virüsü durdurmadığı için Pekin yönetiminden hesap sorulması gerektiğini söyledi. Trump, “Çin hükümeti ve uygulamada ona bağlı olan Dünya Sağlık Örgütü yanlış bilgi vererek virüsün insandan insana bulaştığına dair kanıt olmadığını söylemişlerdi” dedi.

Çin: Kavgaya değil dayanışmaya ihtiyacımız var

Çin’in BM nezdindeki Daimi Büyükelçisi Zhang Jun ise Devlet Başkanı Şi Cinping’in video mesajının sunumunda yaptığı konuşmada Çin’e yönelik eleştirileri geri çevirerek “dünyanın şu an daha fazla kavgaya değil, daha fazla dayanışma ve işbirliğine ihtiyacı olduğunu” söyledi. Zhang, “Karşılıklı güveni artırmaya ihtiyacımız var. Siyasi virüsü yaymaya değil” diye konuştu.

Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ise Trump’ın konuşmasının çok öncesinde kaydedilen video mesajında Trump’ın adını vermeden “Konuyu politize etmek ya da birilerini damgalamaya yönelik girişimlerden kaçınılması gerektiğini” kaydetti. Şi, ülkelerin tek taraflı eylemlerde bulunmak yerine birlikte uluslararası çözümler araması gerektiğine işaret etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Eylül 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.