enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
14:42 ABD, İsrail, İran savaşından son gelişmeler…TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’nda
13:32 Bakan Uraloğlu: “Türkiye’nin ilk hızlı tren fabrikası bu yıl içerisinde hizmete alınacak”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM esrarı, eroin gibi narkotik maddeler listesinden çıkardı

BM esrarı, eroin gibi narkotik maddeler listesinden çıkardı
03.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler, esrarın tıbbi amaçlı kullanılması için eroin gibi narkotik maddeler sınıfından çıkarılmasını onayladı.

53 ülkeden oluşan BM Uyuşturucu Maddeler Komisyonu, Dünya Sağlık Örgütünün tavsiyeleri üzerine esrar ve türevlerinin sınıflandırılmasını gözden geçirdi. DSÖ, esrarın Uyuşturucu Maddelere Dair 1961 Tek Sözleşmesi‘nin 5’nolu cetvelinden çıkarılmasını salık vermişti.

Karar, üye ülkeler için bağlayıcı nitelikte olmasa dahi yasamada uluslararası sözleşmeler referans alındığından, uyuşturucu maddelerle ilgili mevcut kuralların güncelliğini yitirdiğini savunanlar için sembolik bir zafer sayılıyor. Konunun uzmanlarına göre, BM kararı narkotik ile ilgili kontrollerin gevşetileceği anlamına gelmiyor. Pratikte esrarın nasıl sınıflandırılacağı hususunda son söz yine ulusal yönetimlerde olacak.

DSÖ kenevir ile ilgili önerilerini 2018 yılında gündeme getirse dahi ülkeler arasındaki fikir ayrılığı konunun tartışılıp oylanmasını geciktirdi. ABD ve Avrupa ülkeleri DSÖ’nün teklifini desteklerken Rusya, Çin, Mısır, Nijerya ve Pakistan karşı çıkmıştı.

Kenevir, 5 nolu cetvelden daha az tehlikeli görülen maddelerin sıralandığı 1 nolu cetvele alınırken, tetrahidrokannabinol (THC) gibi maddelerin bu sınıfa düşürülme teklifine onay çıkmadı.

The New York Times’a konuşan uluslararası kenevir danışmanlık grubu Global C’nin direktörü Jessica Steinberg, BM’nin kararıyla bilimsel araştırmaların yolunun açılacağından umutlu.

[TÜHA Haber Ajansı, 03 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.