enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: Dünya genelinde 463 milyon çocuğun sanal eğitime erişimi yok

BM: Dünya genelinde 463 milyon çocuğun sanal eğitime erişimi yok
31.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler (BM) tarafından yapılan bir araştırma, Covid-19 salgınında okulların kapanması ile birlikte dünya genelinde öğrencilerin en az üçte birinin sanal eğitime erişimi olmadığını ortaya koydu.

Mustafa Kemal ATATÜRKBirleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonu (UNICEF) raporunda, dünyada yaklaşık 463 milyon çocuğun uzaktan eğitim için gerekli ekipmana veya elektronik cihazlara erişimi olmadığı belirtiliyor.

BM Çocuk Fonu İcra Direktörü Henrietta Fore yaptığı açıklamada, “Eğitimi aylarca tamamen kesintiye uğrayan çocukların sayısı küresel eğitim açısından acil durum teşkil ediyor. Bunun etkileri önümüzdeki yıllarda ülke ekonomilerinde ve toplumlarında hissedilebilir.” dedi.

BM, dünya çapında bir buçuk milyar çocuğun okulların kapanmasından etkilendiğini tahmin ediyor.

Raporda, çocukların uzaktan eğitime erişimindeki coğrafi farklılıkların da altı çiziliyor. Avrupa ülkelerinin Afrika veya Asya’nın bazı bölgelerine göre daha az etkilendiği ifade ediliyor.

BM raporu, yaklaşık 100 ülkeden toplanan ve halkın internete, televizyona ve radyoya erişimini ölçen verilere dayanıyor.

UNICEF raporuna göre, uzaktan eğitim için yeterli erişime sahip olan çocuklar bile başka engellerle karşılaşabiliyor: evde iyi bir çalışma alanının olmaması, aile için başka işler yapma baskısı veya bilgisayar sorunları ortaya çıktığında teknik desteğin olmaması.

Dünyanın dört bir yanındaki sanal eğitime erişemeyen öğrencilerin 67 milyonu Doğu ve Güney Afrika’da, 54 milyonu Batı ve Orta Afrika’da, 80 milyonu Pasifik ve Doğu Asya’da, 37 milyonu Orta Doğu ve Kuzey Afrika’da.

UNICEF, hükümetleri ‘okulların güvenli bir şekilde yeniden açılmasına öncelik vermeye’ çağırdı.

ABD veya Kanada için veri elde edilemedi.

[TÜHA Haber Ajansı, 31 Ağustos 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.