enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
17:40 İletişim Başkanı Altun’dan “1 Mayıs” mesajı…
12:16 Kocaeli’nin Körfez Belediye Başkanı Söğüt’ten ilk Hereke Halısı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a verildi!…
11:27 Şampiyon gibi oynamıyoruz!…
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
08:47 Ruslar, Ukrayna’daki cephede saldırılarını önemli ölçüde artırdı…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
08:00 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İsrail’in bir kalıcı ateşkes garantisi verme niyeti yok”
07:56 Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Askerlik sınıflandırma sonuçları e-Devlet üzerinden erişime açıldı…
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
14:21 Hollanda’ya Türk göçünün 60. yılına girerken, bu sürecin birçok toplumsal boyutu tekrar gözden geçiriliyor…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM depremden etkilenen Suriyelilerin Türkiye’den taşınması çağrısında bulundu

BM depremden etkilenen Suriyelilerin Türkiye’den taşınması çağrısında bulundu
07.03.2023
A+
A-

Birleşmiş Milletler (BM), uluslararası topluma Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen Suriyeli mültecileri diğer ev sahibi ülkelere yerleştirme sürecini hızlandırma çağrısı yaptı.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) ve Uluslararası Göç Örgütü tarafından paylaşılan ortak bildiride, “Güvenlik ve koruma arayışıyla Türkiye’ye kaçan çok sayıda mülteci, yeniden evlerini ve geçim kaynaklarını kaybetmenin travmasıyla karşı karşıya kaldı.” ifadelerine yer verildi.

BM Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, “BMMYK en büyük risk altında bulunan mültecileri korumaya yardımcı olmak ve bu insani felaketten etkilenen yerel topluluklar üzerindeki baskıyı hafifletmek için, devletleri yeniden yerleştirme süreçlerini ve Türkiye’den ayrılışları hızlandırmaya çağırıyor.” şeklinde konuştu.

BM’nin bu açıklamayı yaptığı saatlerde Türkiye’den 89 kişilik bir mülteci grubu İspanya başkenti Madrid’e ulaşmıştı.

BM açıklamasında, depremlerden en çok etkilenen bölgelerde yaşayan ve “halihazırda kendi ülkelerindeki savaş nedeniyle travma yaşayan mültecilerin” yeniden yerleştirilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

6 Şubat’ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler ve sonrasında Hatay ve Malatya’da meydana gelen depremler Türkiye ve Suriye’de binlerce insanın hayatını kaybetmesine neden oldu.

Türk yetkililer depremden toplamda 13 milyon kişinin etkilendiğini açıkladı. Bu depremler sonrası Türkiye’de 45 binin üzerinde insan hayatını kaybetti. Türkiye’de depremden etkilenen 1 milyon 700 bin Suriyeli mülteci olduğu tahmin ediliyor.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.