enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BM: 84 milyondan fazla insan yerinden edildi

BM: 84 milyondan fazla insan yerinden edildi
12.11.2021
A+
A-

CENEVRE-TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) raporuna göre dünyada yerinden edilen insanların sayısı 84 milyonu aştı.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Birleşmiş Milletler (BM) Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) tarafından açıklanan bir rapor, dünyada Haziran 2021 itibariyle 84 milyondan fazla insanın şiddet, güvensizlik ve iklim değişikliği gibi nedenlerle yerinden edildiğini ortaya koydu.

UNHCR’nin Cenevre’deki merkezinden aktarılan verilere göre 2020 yılı sonunda dünyada 82,4 milyon mülteci vardı. Söz konusu mültecilerin yaklaşık 51 milyonunu, yaşadığı ülke içinde başka bir yere bölgeye göç etmek zorunda kalanlar oluşturuyor.

UNHCR Filippo Grandi PK zum Jahresbericht Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi raporda, bu trend artışına uluslararası toplumun şiddet, insan hakları ihlalleri ve kovuşturmaları engellemek konusunda yetersiz kalmasının neden olduğunu belirtiyor.

Grandi buna ek olarak küresel iklim değişikliği ve yerinden olan bu insanlara ev sahipliği yapan ülkelerdeki ağırlaşan yaşam koşullarının da bu artışta etkisi olduğunu ifade ediyor.

Şiddetten kaçış

BM verilerine göre bu yılın ilk yarısında Kongo Cumhuriyeti’nden 1,3 milyon  ve Etiyopya’dan 1,2 milyon kişi olmak üzere toplam 2,5 milyon kişi yerinden oldu.

Myanmar ve Afganistan’daki şiddet nedeniyle bu ülkelerde yaşayan birçok insan da ülkesinden kaçmak zorunda kaldı. Buna mukabil yurt dışında koruma arayanların sayısı da yükseldi.

Grandi uluslararası toplumu barış çabalarını artırmaya davet ederek, mültecilere ev sahipliği yapan ülkelere kaynak sağlanması çağrısında bulundu. Grandi mültecilere ev sahipliği yapan ülke ve toplumların yetersiz kaynaklarıyla yine de bu ağır yükü omuzlandıklarını kaydetti.

EK Kaynaklar *KNA,dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 12 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.