enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken’dan Tunus’a Reform Çağrısı

Blinken’dan Tunus’a Reform Çağrısı
22.11.2021
A+
A-

WASHINGTON-TUNUS-TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said ile hükümete el koymasından dört ay sonra yaptığı telefon görüşmesinde yeni hükümetin kurulması ve ekonomik durumun iyileştirilmesi de dahil son gelişmeleri ele aldı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada ‘‘Bakan, Tunus’un önemli siyasi, ekonomik ve sosyal sorunlarına değinmek ve Tunus halkının demokratik sürece duyduğu isteğe yanıt vermek için yürütülecek şeffaf ve kapsayıcı bir reform sürecini teşvik etti’’ denildi.

Tunus Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan açıklamada ABD’nin Tunus’a siyasi reformu için tarih açıklar açıklamaz destek olacağı kaydedildi.

Said, geçen hafta yaptığı açıklamada yurtiçi ve yurtdışında artan tepkileri sona erdirmek için geçen hafta boyunca durmadan reformlar için tarih oluşturmaya çalıştığını belirtmişti.

Tunus demokrasisi, Cumhurbaşkanı Kays Said’in Temmuz ayında hükümete el koyması ve meclisi dondurması nedeniyle 10 yıllık tarihinin en büyük kriziyle karşı karşıya kalmıştı. Ordu, Cumhurbaşkanı’nın girişimini desteklerken İslamcılarsa Said’in attığı adımı darbe olarak değerlendirmişti.

Said, yıllarca süren siyasi çekişmeler ve ekonomik durgunluktan sonra hükümetin yaşadığı felç durumunu sona erdirmenin tek yolu olarak hükümeti devralmasını savunmuş ve 2011 devriminde kazanılan hak ve özgürlükleri koruma sözü vermişti.

Geçen hafta, binlerce Tunuslu başkentte parlamentonun yakınında gösteri yaparak Said’e meclisi eski haline getirmesini talep etmişti.

Tunus’a yönelik Uluslararası Para Fonu IMF’nin kurtarma paketinin kilidini açmak için mali desteğine ihtiyaç duyulan büyük yabancı bağışçılar da Tunus’a normal bir anayasal düzene dönme çağrısı yapmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Kasım 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.