enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
10:04 Yurt genelinde sıcaklıklar artıyor
09:30 “Türkiye’nin gazı kesilebilir”
19:24 Türkiye–Azerbaycan İş Birliği ve Türk Dünyası üzerine ‘Yuvarlak Masa’ toplantısı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken: Rusya’da rejim değişikliği stratejimiz yok

Blinken: Rusya’da rejim değişikliği stratejimiz yok
28.03.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başkan Joe Biden’ın sözlerine açıklık getirdi. Blinken Rusya’da rejim değişikliği gibi bir stratejilerinin olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ABD’nin Rusya’da rejimi değiştirmeye çalışmadığını söyledi. Blinken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bulunduğu mevkinin “Ruslara kalmış” bir konu olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumartesi günü Polonya’nın başkenti Varşova’da yaptığı açıklamada Putin’i kast ederek “Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalamaz” demişti. Biden’ın bu açıklamaları ABD’nin Rusya’da bir “rejim değişikliği” hedefleyip hedeflemediği yönünde soru işaretleri yaratmıştı.

Blinken, Kudüs’te yaptığı açıklamada Biden’ın sözlerine açıklık getirerek Biden’ın “Putin savaş açacak, Ukrayna’ya ya da bir başkasına karşı saldırganlığa girecek yetkide olamaz” demek istediğini belirtti.

“Bizlerden tekrar tekrar duyduğunuz üzere, Rusya’da ya da bir başke yerde rejim değişikliği stratejisine sahip değiliz” diyen Blinken “Her halükarda o ülkenin halkına kalmış bir sorudur. Ruslara kalmıştır” diye konuştu.

Biden’ın açıklamasına Rusya’dan Cumartesi günü tepki gelmişti. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov Reuters’e yaptığı açıklamada “Bu Biden’ın karar vereceği bir konu değildir. Rusya Devlet Başkanı Ruslar tarafından seçilir” dedi.

EK Kaynaklar *AFP, Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.