enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:34 Avrupa Haberleri: ABD-İran Cenevre Görüşmeleri: Körfez’de tatbikat, masada nükleer pazarlık
07:57 Ekonomide gözler mart ayına çevrildi
06:44 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
06:34 CHP’de Görele Belediyesi krizi
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken: Rusya’da rejim değişikliği stratejimiz yok

Blinken: Rusya’da rejim değişikliği stratejimiz yok
28.03.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Başkan Joe Biden’ın sözlerine açıklık getirdi. Blinken Rusya’da rejim değişikliği gibi bir stratejilerinin olmadığını söyledi.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ABD’nin Rusya’da rejimi değiştirmeye çalışmadığını söyledi. Blinken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bulunduğu mevkinin “Ruslara kalmış” bir konu olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Joe Biden, Cumartesi günü Polonya’nın başkenti Varşova’da yaptığı açıklamada Putin’i kast ederek “Tanrı aşkına, bu adam iktidarda kalamaz” demişti. Biden’ın bu açıklamaları ABD’nin Rusya’da bir “rejim değişikliği” hedefleyip hedeflemediği yönünde soru işaretleri yaratmıştı.

Blinken, Kudüs’te yaptığı açıklamada Biden’ın sözlerine açıklık getirerek Biden’ın “Putin savaş açacak, Ukrayna’ya ya da bir başkasına karşı saldırganlığa girecek yetkide olamaz” demek istediğini belirtti.

“Bizlerden tekrar tekrar duyduğunuz üzere, Rusya’da ya da bir başke yerde rejim değişikliği stratejisine sahip değiliz” diyen Blinken “Her halükarda o ülkenin halkına kalmış bir sorudur. Ruslara kalmıştır” diye konuştu.

Biden’ın açıklamasına Rusya’dan Cumartesi günü tepki gelmişti. Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov Reuters’e yaptığı açıklamada “Bu Biden’ın karar vereceği bir konu değildir. Rusya Devlet Başkanı Ruslar tarafından seçilir” dedi.

EK Kaynaklar *AFP, Reuters

[TÜHA Haber Ajansı, 28 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.