enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Libya Başkanlık Konseyi Başkanı Menfi ile görüştü
00:37 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP vesayete teslim olmuş, baskılara direnememiş, sürecin önünü açacak hiçbir somut teklif getirememiştir.”
00:29 Karadağ, Türk vatandaşlarına vize muafiyetini yeniden başlatıyor
00:14 Dışişleri Bakanı Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
00:06 11. Yargı Paketi Meclis’te kabul edildi
00:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’nda konuştu…
00:01 “Aşkabat Forumu: Çok Kutuplu Düzen Arayışında Barış ve Güvenin Yeni Parametreleri”
11:14 Asgari Ücret Zammı Açıklandı: Yeni Tutar Net 28 075 TL! Türkiye’nin Nabzı Gündemde
10:35 SPD Başkanı Yıldız : Ankara su yönetiminde örnek bir başkent olmalı!
09:27 Finansın geleceği Ataşehir’de yazılıyor…
00:56 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi
00:44 SDG meselesinde kilit güç ABD: Mazlum Abdi ve YPG’nin silahlı sayısı gerçekçi rakamlarla değerlendiriliyor
00:41 İletişim Başkanı Duran’dan Netanyahu’ya tepki
00:34 TÜGVA Başkanı İbrahim Beşinci, “Filistin’deki sistematik zulme karşı sessiz kalmayı reddediyoruz”
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Lübnan Cumhurbaşkanı Avn ile görüştü
00:17 İzmir’de açılan “Hollanda & Türkiye Sergisi” büyük ilgi görüyor…
00:05 İletişim Başkanlığı “savunma sanayi projelerine yeterli ödenek ayrılmadığı” iddiasını yalanladı
00:03 Türk siyaset bilimci: Türkiye’nin artan rolü hem fırsatlar hem de riskler getiriyor…
00:02 İstanbul Havalimanı aralık ayında da Avrupa zirvesinde
20:34 400 yıllık dostluk ‘Ortak Miras’ sergisiyle taçlandı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Blinken ile Lavrov İzlanda’da yüz yüze görüştü

Blinken ile Lavrov İzlanda’da yüz yüze görüştü
21.05.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Dışişleri Bakanı Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov İzlanda’da buluştu. Taraflar görüşmenin “yapıcı” geçtiğini açıkladı.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Arktik Konseyi toplantısı amacıyla bulundukları İzlanda’da bir araya geldi.

Blinken-Lavrov buluşması ABD Başkanı Joe Biden’ın ocak ayında göreve gelmesinden bu yana iki ülke arasında doğrudan yapılan en üst düzey görüşme oldu.

Rus Dışişleri Bakanı Lavrov görüşmenin “yapıcı” olduğunu açıkladı. Lavrov gazetecilere yaptığı açıklamada “Moskova-Washington ilişkilerindeki sağlıksız durumun üstesinden gelinmesine olan ihtiyaç konusunda bir anlaşma var” dedi. Washington’dan yapılan açıklamada da yaklaşık iki saat süren görüşmenin “yapıcı” ve “verimli” geçtiği belirtildi.

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı söz konusu görüşmede Blinken’in Rus mevkidaşına, Washington’un çekilme açıklamasına karşın Ukrayna sınırında yoğun biçimde konuşlandırılan Rus birliklerinden dolayı “derin endişe” duyduğunu ifade ettiğini açıkladı.

Bakanlık Blinken’in ayrıca ABD’nin Rus muhalif Aleksey Navalni’nin sağlık durumundan ve muhalif örgütlere yönelik “baskılardan” dolayı huzursuz olduğunu aktardı. ABD’li üst düzey bir yetkili gazetecilere yaptığı açıklamada somut bir ilerleme kaydedilmese de görüşmelere ilişkin “verimli, yapıcı, saygılı ve dürüst” nitelemesi yaptı.

Ocak ayında başkanlık görevini üstlenen Biden selefi Donald Trump’ın aksine Rusya’ya karşı sert açıklamalarda bulunmuş ve bir konuşmasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i “katil” olarak nitelendirmişti.

Blinken: Öngörülebilir ve istikrarlı ilişki istiyoruz

Reykjavik’teki görüşme öncesinde Blinken, “Görüşümüz Rusya ve ABD liderleri iş birliği içinde çalışabilirlerse dünya daha güvenli bir yer haline gelebilir” demiş, “Ama eğer Rusya bize, ortaklarımıza, müttefiklerimize karşı saldırgan bir biçimde hareket ederse buna karşılık veririz” diye de eklemişti. ABD Dışişleri Bakanı, Washington’un Moskova ile “öngörülebilir ve istikrarlı” bir ilişki arzusunda olduğunu söylemişti.

Lavrov da bu açıklamalara cevaben “Görüşmelerin dürüst ve karşılıklı güvene dayalı olması konusunda anlaşırsak istisnasız tüm konuları müzakere etmeye hazırız” demişti. Rus bakan, ülkesi ile ABD arasında “ciddi farklılıklar” bulunduğunu ancak iki ülkenin “çıkarların buluştuğu alanlarda” iş birliği yapması gerektiğini söylemişti.

Arktik Konseyi’nin üyeleri ABD, Rusya, Kanada, Danimarka, Finlandiya, İzlanda, Norveç ve İsveç’ten oluşuyor.

***
Neden https://www.turkuazhaberajansi.com?

Bağımsız bir haber ajansı olarak amacımız, insanlara hakikati ulaştırarak ülkede gerçek bir demokrasi ve özgürlük ortamının yeşermesine katkı sunmak. Bu nedenle abonelikten elde ettiğimiz geliri, daha iyi bir ajans gazeteciliğini hayata geçirmek, okurlarımızın daha nitelikli ve güvenilir bir zemin üzerinden bilgiyle buluşmasını sağlamak için kullanıyoruz. Çünkü banka hesabını şişirmek zorunda olduğumuz bir patronumuz yok; iyi ki de yok.

Bundan sonra da yolumuza aynı sorumluluk bilinciyle devam edeceğiz.

Bu yolculukta bize katılmak ve bir gün habersiz kalmamak için
Bugün https://www.turkuazhaberajansi.com’a Abone Ol.

https://www.turkuazhaberajansi.com; seninle güçlü, seninle özgür!

[TÜHA Haber Ajansı, 21 Mayıs 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.