enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birlik partili politikacılardan İslamcılıkla mücadele planı

Birlik partili politikacılardan İslamcılıkla mücadele planı
01.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Hristiyan Birlik partili politikacılar, Almanya’da İslamcılıkla mücadele kapsamında camilerin kayıt altına alınması ve istihbarat faaliyetlerinin genişletilmesi gibi önlemlerin hayata geçirilmesini talep ediyor. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (dpa/BÖ,JD)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in partisi Hristiyan Demokrat Birlik (CDU) ile Hristiyan Sosyal Birlik’in (CSU) meclis grubundan iç politika uzmanı siyasetçiler, İslamcılıkla mücadelenin sertleştirilmesini öngören bir pozisyon belgesi hazırladı. Hristiyan Birlik (CSU/CSU) partileri meclis grubuna sunulacak belgede “cami kayıt sisteminin” hayata geçirilmesini talep eden siyasetçiler, “bu tür bir cami kaydının Almanya’da anayasaya uygun şekilde nasıl uygulamaya konulabileceğinin” incelenmesini istedi.

Ayrıca camilere bağlı cemaatlerin yurt dışından yapılan mali yardımlarla ne ölçüde etki altına alındığının da araştırılmasını isteyen politikacılar, bunu sağlamak için iç istihbarat teşkilatı Anayasayı Koruma Teşkilatı’nın yetkilerinin genişletilmesini talep etti. Birlik partileri Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Mathias Middelberg, “Söz konusu olan yurt dışı kaynaklı finansmanın tamamen yasaklanması değil, olası etkileri tespit edebilmek için şeffaflık sağlanması” diye konuştu.

Müslümanlar Merkez Konseyi’nin verilerine göre, Almanya’da 2 bin 500 dolayında cami faaliyet gösteriyor ancak bunlardan sadece 900’ünün cami olduğunu dışarıdan anlamak mümkün.

Fransa örneği

Diğer yandan iç politika uzmanı siyasetçiler, “siyasi İslamcılığın çocukları, gençleri ve genç yetişkinleri ne ölçüde etki altına aldığının” da tespit edilmesini istedi. CDU Hamburg Milletvekili Christoph de Vries, “Son olarak Fransız öğretmen Samuel Paty’nin öldürülmesinden sonra, biz de Alman okullarındaki Müslüman gençlerin düşünce ve eylemlerini İslamcı etkilerin ne ölçüde şekillendirdiğini acı bir şekilde öğrenmek zorunda kaldık” diye konuştu. De Vries, öğretmen ve okulların bu tür zorluklarla mücadelede yalnız başlarına bırakılmaması gerektiğini ifade etti. Belgede, Fransa’nın bazı bölgelerinde İslamcıların etkisinin yoğun olduğu, bu durumun Almanya’da her tür yöntemle engellenmesi gerektiğine dikkat çekildi.

“Çoğunluk anayasal düzenin değerlerini paylaşıyor”

Diğer yandan pozisyon belgesinde, Almanya’da sayıları beş milyonu bulan Müslümanların çoğunun barışçıl şekilde yaşadığı ve “özgür demokratik anayasal düzenin değerlerini paylaştığı” vurgulandı. Ancak buna rağmen toplumun bazı kesimlerinde İslamcı bir düzen kurulmasını amaçlayan İslamcıların destek bulduğu, bu düzende “eşitlik, düşünce ve din özgürlüğü ve din ile devlet işlerinin ayrılması ilkesinin geçerli olmadığı” ifade edildi. Bununla mücadele amacıyla İçişleri Bakanlığı bünyesinde bir “siyasal İslamcılık” konusunda uzmanlardan oluşan bir grup kurulmasının da faydalı olabileceği vurgulandı.

Birlik partili milletvekillerinden oluşan çalışma grubu tarafından hazırlanan pozisyon belgesinin yakın bir tarihte meclis grubunda tartışmaya sunulması bekleniyor.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Şubat  2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.