enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birleşmiş Milletler Kıbrıs İçin Düğmeye Bastı

Birleşmiş Milletler Kıbrıs İçin Düğmeye Bastı
26.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler, Kıbrıs’ta barış görüşmelerini yeniden başlatmak için taraflar arasında ortak bir zeminin olup-olmadığını belirlemek için Nisan ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde üç gün sürecek gayrı resmi toplantı düzenleyeceğini açıkladı. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric tarafından Çarşamba gece yapılan yazılı açıklamada, Guterres’in Cenevre’de yapılacak gayrı resmi görüşmeleri 27-29 Nisan tarihlerinde planladığı kaydedildi.

BM Sözcüsü, Genel Sekreter Guterres’in toplantının beş artı bir formatında yapılmasını planladığını belirtti. Toplantı kararının, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute tarafından geçtiğimiz aylarda taraflarla yürütülen yoğun temas ve istişareler sonrasında değerlendirildiği belirtildi.

Cenevre’de BM öncülüğünde düzenlenecek toplantıda, Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm sağlamak için ufukta taraflar arasında ortak bir zemin olup- olmadığının belirleneceği kaydedildi.

İki Kıbrıslı lider ve garantör ülkeler katılacak

Genel Sekreter Guterres, geçtiğimiz ay 2021 yılı BM hedefleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs konusundaki düşüncelerini de aktarmıştı. Genel Sekreter Guterres, Mart ayı başında tarafları ön koşulsuz şekilde biraraya getirmeyi düşündüğünü, beşli olarak geçekleştirmeyi planladığı toplantıya Kıbrıslı iki liderin yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, İngiltere ve Yunanistan’ın da katılmasını istediğini açıklamıştı.

Guterres, bir gazetecinin Kıbrıs’ta çözüm için tarafları ne zaman biraraya getireceği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Kendi devletimizin tanınmasını hak ettik” şeklindeki açıklamasıyla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtlamıştı: “Kıbrıs konusunda planlanan toplantıda hiçbir ön koşul olmadan meselenin çözümü için tarafların konuyla ilgili geleceği nasıl gördüklerini dinleyip, tartışmak istiyorum. Yeni fikirlere de açığım.”

Guterres, konunun çözümünde Güvenlik Konseyi’nden müzakereler konusunda aldığı yetkinin “iki toplumlu, iki kesimli bir çözümü” öngördüğünü ancak bu durumun tarafların yeni görüşlerini sunması için bir engel olmadığını da ifade etmişti.

Haber: Can Kamiloğlu / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.