enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
00:09 Sempozyum | Sosyal Panorama 2025: Türkiye’de Değişen Nüfus ve Ailenin Geleceği
00:09 Engelli bireylerin trafik sigortasından indirimli yararlanmalarına ilişkin yeni düzenleme 1 Şubat 2026’da yürürlüğe girecek.
00:08 Bakan Uraloğlu, “Üretilen dördüncü Milli Banliyö Tren Seti Gaziantep Büyükşehir Belediyesine teslim edildi”
00:07 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Elim uçak hadisesinin neden yaşandığını çok daha net göreceğiz ve kamuoyuyla paylaşacağız”
00:06 Bakan Kacır: Gençlerimizi geleceğe hazırlıyoruz
13:46 Kriz Beklentisine Mahkum Olmak
11:24 4. Ölüm Yılında, Şair, Yazar, Düşünür Sezai Karakoç
07:21 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Türkiye’nin dünya çapında bir turizm markası”
00:56 Sındırgı’da 22 bin 600 binada inceleme yapıldı…
00:53 KKTC Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, “İlk ziyaretimi Türkiye’ye yapmaktan son derece memnunum”
00:47 CSO Ada Ankara’dan bu hafta müzikseverlere unutulmaz konserler, çeşitli etkinlikler…
00:41 SPD Başkanı Yıldız: Kuraklık yerleşiyor. Su Yönetiminde radikal bir değişim şart.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birleşmiş Milletler Kıbrıs İçin Düğmeye Bastı

Birleşmiş Milletler Kıbrıs İçin Düğmeye Bastı
26.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Birleşmiş Milletler, Kıbrıs’ta barış görüşmelerini yeniden başlatmak için taraflar arasında ortak bir zeminin olup-olmadığını belirlemek için Nisan ayında İsviçre’nin Cenevre kentinde üç gün sürecek gayrı resmi toplantı düzenleyeceğini açıkladı. 

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in sözcüsü Stephane Dujarric tarafından Çarşamba gece yapılan yazılı açıklamada, Guterres’in Cenevre’de yapılacak gayrı resmi görüşmeleri 27-29 Nisan tarihlerinde planladığı kaydedildi.

BM Sözcüsü, Genel Sekreter Guterres’in toplantının beş artı bir formatında yapılmasını planladığını belirtti. Toplantı kararının, BM Kıbrıs Özel Temsilcisi Jane Holl Lute tarafından geçtiğimiz aylarda taraflarla yürütülen yoğun temas ve istişareler sonrasında değerlendirildiği belirtildi.

Cenevre’de BM öncülüğünde düzenlenecek toplantıda, Kıbrıs sorununa kalıcı bir çözüm sağlamak için ufukta taraflar arasında ortak bir zemin olup- olmadığının belirleneceği kaydedildi.

İki Kıbrıslı lider ve garantör ülkeler katılacak

Genel Sekreter Guterres, geçtiğimiz ay 2021 yılı BM hedefleriyle ilgili düzenlediği basın toplantısında Kıbrıs konusundaki düşüncelerini de aktarmıştı. Genel Sekreter Guterres, Mart ayı başında tarafları ön koşulsuz şekilde biraraya getirmeyi düşündüğünü, beşli olarak geçekleştirmeyi planladığı toplantıya Kıbrıslı iki liderin yanı sıra garantör ülkeler Türkiye, İngiltere ve Yunanistan’ın da katılmasını istediğini açıklamıştı.

Guterres, bir gazetecinin Kıbrıs’ta çözüm için tarafları ne zaman biraraya getireceği ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın “Kendi devletimizin tanınmasını hak ettik” şeklindeki açıklamasıyla ilgili bir soruyu da şöyle yanıtlamıştı: “Kıbrıs konusunda planlanan toplantıda hiçbir ön koşul olmadan meselenin çözümü için tarafların konuyla ilgili geleceği nasıl gördüklerini dinleyip, tartışmak istiyorum. Yeni fikirlere de açığım.”

Guterres, konunun çözümünde Güvenlik Konseyi’nden müzakereler konusunda aldığı yetkinin “iki toplumlu, iki kesimli bir çözümü” öngördüğünü ancak bu durumun tarafların yeni görüşlerini sunması için bir engel olmadığını da ifade etmişti.

Haber: Can Kamiloğlu / VOA 

[TÜHA Haber Ajansı, 26 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.