enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki!…

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki!…
01.04.2025
A+
A-

* Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Celal Talabani’nin Kerkük’ta yaptığı provokatif açıklamaları şiddetle kınıyor, tarihi ve coğrafi gerçeklerin bölgedeki toplumsal barışı ve kardeşlik birliğini zedeleyerek partisel çıkarlar elde etmeyi amaçlayan bu tür iddialardan daha güçlü ve üstün olduğunu vurguluyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in TEBA Ajansı’a dayandırdığı Gazeteci Eymen ERBİLOĞLU’nun haberine göre, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, KYB Başkanı Talabani’nin 25 Mart Salı günü Kerkük’e yaptığı ziyarette gerçekleştirdiği konuşmalara ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Celal Talabani’nin dün Kerkük’ta yaptığı provokatif açıklamaları şiddetle kınıyor, tarihi ve coğrafi gerçeklerin bölgedeki toplumsal barışı ve kardeşlik birliğini zedeleyerek partisel çıkarlar elde etmeyi amaçlayan bu tür iddialardan daha güçlü ve üstün olduğunu vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Kuruluşundan bu yana Reşit Oteli hükümeti, Türkmenlere yönelik dışlama politikasını kesintisiz olarak sürdürmekte olup Kerkük’ün durumu (2003–2017) Kanunu Uygulama Operasyonu öncesindeki zorlu süreçlere geri döndürme çabalarına devam etmektedir.” ifadesine yer verilen açıklamada,  Bu tür provokatif açıklamalar, söz konusu dışlama politikasının bir parçası olduğunu artık açıkça ortaya koymaktadır. Aynı taraflardan yürütülen bu tür girişimler, Türkmenlerin idari ve ekonomik çıkarlarını olumsuz etkilemektedir.” denildi.

Ayrıca, “Sayın Başbakanımızı, yasa dışı yerel yönetimin kurulmasından bu yana Kerkük’te devam eden aykırı ve kabul edilemez duruma derhal müdahale etmesini talep ediyor, dar bir siyasi çevrenin çıkarlarına hizmet eden idari ihlallerin belirlenmesi ve denetlenmesi için yetkili komiteleri görevlendirerek acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.” şeklinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aziz Irak halkına, Kerkük meselesinin hassasiyetini ve bu tür provokatif açıklamaların çözüm için uygun bir yol olmadığını hatırlatmak isteriz. Kerkük’te var olan Türkmen varlığının derin köklere sahip bir tarihi gerçek olduğunu ve bu gerçeğin hiçbir koşulda göz ardı edilemeyeceğinin altını çiziyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.