enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:50 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “CHP’li belediyeler, ellerindeki suyu millete ulaştıramıyor”
06:39 SGK prim borcu tecil ve taksitlendirme işlemlerinde peşinat şartı kaldırıldı
06:21 (BDDK), kredi kartı limitlerinde eğitim ve sağlık harcamalarını istisna kapsamında tuttu
06:12 Filistin meselesine küresel, bölgesel ve ulusal bir yaklaşım
00:50 AVRUPA HABERLERİ / Brüksel, sosyal medya kısıtlamasında AB ülkelerini yetki aşımına karşı uyardı
00:45 Bakan Bolat: “Bölgede ekonomik hayata dönüş yeniden güç kazandı”
00:26 “İran-ABD gerginliği”
00:19 Erdoğan,”Asrın felaketinin yıl dönümü yaklaşıyor diye deprem turistleri yine hareketlenmiş vaziyette”.
00:11 Zelenskiy: Şubat 2022’den bu yana 55.000 Ukraynalı asker öldü
00:10 Bakan Bolat, “Deprem bölgesinde e-ticaret alanında nitelikli insan kaynağı oluşturulacak”
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan,”Biz, tüm renkleriyle bir, bütün, güçlü, huzurlu bir Suriye’den yanayız”
17:49 Ziraat Türkiye Kupası B. Grubu üçüncü maçında Konyaspor 5 golle galip
17:36 Trendyol 1. Lig’in 24. haftasında oynanacak müsabakalarda görev alacak hakemler belli oldu.
17:31 Bakan Kurum: Bizim insanımız devletine ‘devlet baba’ der
17:07 Rusya Maliye Bakanlığı: Petrol ve doğal gaz gelirleri yaklaşık 5 milyar dolar geriledi
13:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Her şeyden önce biz bölgemizde yeni bir savaş istemiyoruz
11:54 Türkiye’nin 6 Şubat 2023’te depremlerin yol açtığı hasarların giderilmesi ile bölgenin yeniden imarına yönelik çalışmalar sürüyor.
09:49 AVRUPA HABERLERİ / AB Komisyonu’nda kritik toplantı: Gündem rekabet ve iç gerilimler
00:58 SİYASET HABERLERİ / MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, “Umut hakkı konusunda uzlaştık” dedi.
00:58 Ukrayna, Rusya’nın saldırısının ardından Abu Dabi görüşmelerinde müzakere tutumunu değiştirecek
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki!…

Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi’nden Talabani’nin açıklamalarına tepki!…
01.04.2025
A+
A-

* Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Celal Talabani’nin Kerkük’ta yaptığı provokatif açıklamaları şiddetle kınıyor, tarihi ve coğrafi gerçeklerin bölgedeki toplumsal barışı ve kardeşlik birliğini zedeleyerek partisel çıkarlar elde etmeyi amaçlayan bu tür iddialardan daha güçlü ve üstün olduğunu vurguluyoruz.” şeklinde açıklama yaptı.

* Detayı haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

TÜHA Haber’in TEBA Ajansı’a dayandırdığı Gazeteci Eymen ERBİLOĞLU’nun haberine göre, Birleşik Irak Türkmenleri Cephesi Listesi, KYB Başkanı Talabani’nin 25 Mart Salı günü Kerkük’e yaptığı ziyarette gerçekleştirdiği konuşmalara ilişkin açıklama yayınladı.

Açıklamada, “Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Başkanı Bafıl Celal Talabani’nin dün Kerkük’ta yaptığı provokatif açıklamaları şiddetle kınıyor, tarihi ve coğrafi gerçeklerin bölgedeki toplumsal barışı ve kardeşlik birliğini zedeleyerek partisel çıkarlar elde etmeyi amaçlayan bu tür iddialardan daha güçlü ve üstün olduğunu vurguluyoruz.” ifadelerine yer verildi.

“Kuruluşundan bu yana Reşit Oteli hükümeti, Türkmenlere yönelik dışlama politikasını kesintisiz olarak sürdürmekte olup Kerkük’ün durumu (2003–2017) Kanunu Uygulama Operasyonu öncesindeki zorlu süreçlere geri döndürme çabalarına devam etmektedir.” ifadesine yer verilen açıklamada,  Bu tür provokatif açıklamalar, söz konusu dışlama politikasının bir parçası olduğunu artık açıkça ortaya koymaktadır. Aynı taraflardan yürütülen bu tür girişimler, Türkmenlerin idari ve ekonomik çıkarlarını olumsuz etkilemektedir.” denildi.

Ayrıca, “Sayın Başbakanımızı, yasa dışı yerel yönetimin kurulmasından bu yana Kerkük’te devam eden aykırı ve kabul edilemez duruma derhal müdahale etmesini talep ediyor, dar bir siyasi çevrenin çıkarlarına hizmet eden idari ihlallerin belirlenmesi ve denetlenmesi için yetkili komiteleri görevlendirerek acilen harekete geçmeye çağırıyoruz.” şeklinde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Aziz Irak halkına, Kerkük meselesinin hassasiyetini ve bu tür provokatif açıklamaların çözüm için uygun bir yol olmadığını hatırlatmak isteriz. Kerkük’te var olan Türkmen varlığının derin köklere sahip bir tarihi gerçek olduğunu ve bu gerçeğin hiçbir koşulda göz ardı edilemeyeceğinin altını çiziyoruz.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.