enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
00:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ata yurdumuz Orta Asya’nın refahına gerekli katkıyı yapmada kararlıyız”
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Birgül Erken Tödürge Gölü’nde daldı

Birgül Erken Tödürge Gölü’nde daldı
14.02.2022
A+
A-

SİVAS – TÜHA HABER / Milli dalış sporcusu Birgül Erken, Sivas’ın Zara ilçesinde bulunan, kentin en büyük gölü olan ve ‘kuş cenneti’ olarak da bilinen buzla kaplı Tödürge Gölü’nde kırılması zor bir dünya rekoruna imza atmak için deneme antrenmanı yaptı.

Erken buzla kaplı Tödürge gölüne girip buz kütlesi altında yatay dalış gerçekleştirdi. Güvenlik tedbirleri arasında gerçekleştirilen antrenman izleyenlerin içini dondurdu. Profesyonel dalgıçlar dışında hiç kimsenin buzun üzerine çıkmasına izin verilmedi. Deneme antrenmanı beklentilerin üstünde oldu. Erken, Rusya’da planlanan rekor denemesini Türkiye’de gerçekleştirmeyi karar verdi.

Tödürge’yi keşfettiler

Erken yaptığı açıklamada Sivas’ta Dünya’daki benzerlerinden daha güzel bir buz altı dalış lokasyonu keşfettiklerini belirtip, “Burada bir buz altı dalış lokasyonu tespit ettik. Dünya’da buz altı dalış kolasyonlarına çok benzer ve onlardan daha da güzel ve daha da uygun hale gelebilecek bir cevher var elimizde. Biz burada yatay olarak bir Dünya’ya rekoru kırmayı planlıyoruz. Bugün bunun denemesini gerçekleştiriyoruz. Teknik olarak alt yapıyı hazırladık. Gördük ki burası gerçekten bir cazibe merkezi haline gelebilir.” şeklinde konuştu.
Rekor denemesi Türkiye’de yapılacak

Erken, gerçekleştirdikleri antrenman sonrası Rusya’da planladıkları rekor denemesini Türkiye’de gerçekleştirmeye karar verdiklerini ifade edip, “Bu benim içinde bir ilkti. Soğuktan dolayı bazı endişelerim vardı. Üşür müyüm, tamamlayabilir miyim diye düşündüm. Hızlı bir şekilde adapte oldum. Dalış uzmanları ve güvenlik ekipleri bana destek oldular. Sivas Valimiz ve Zara kaymakamımız destek verdiler. Bu destek olmasaydı bu rekor denemesini Rusya’ya yapmak zorunda kalacaktık. Ama ilk tercihimiz güzel ülkemiz oldu. Teknik ekibimizle bugün yaptığımız incelemede denemenin burada yapılabileceğini gördük. Rekoru buraya getireceğiz inşallah.” dedi.

“Elimizden alınamayacak bir rekor kıracağız”

Erken, bir daha Türkiye’den alınamayacak bir rekor kıracaklarını iade edip şunları söyledi. “Burada rekoru küresel ısınmaya ithafken kıracağız. Geçtiğimiz yıl buz kalınlığı uygun değildi ama bu yıl muhteşem bir buz var. Suyun altı muhteşem. Gölün dip yapısı da uygun. Yaz aylarında da keşifler yapmıştık. Bugün rekorun ayak sesleri duyuldu. Bir daha elimizden alınamayacak bir rekor kıracağız. Rekor Türkiye’de kalacak. Bunun sözünü verebilirim. Destekleri için herkese teşekkür ediyorum.”

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Şubat 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.