enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:59 İHA tehdidi: Türkiye’nin hava savunması hazır mı?
10:22 Dünyada gündemin öne çıkan haberlerinden özetler!….
10:04 Türkiye’de ve Dünyada ‘Ekonomik Görünüm’…
09:16 Gazeteci Aslı SÖZLİR’den ‘Sabah Kahvesi’ Orada N’ler oluyor?
07:09 Dünyanın korkulu rüyası: Gazap ve Hayalet sistemleri
05:01 Trump’ın Ukrayna Barış Planı ve Self-Determinasyon Üzerinde Düşündürdükleri
00:54 (TARİŞ), 2025–2026 üretim sezonu için zeytinyağı alım fiyatlarını açıkladı…
00:51 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşananları haber yaptı…
00:43 Yunanistan’ın Batı Trakya Türklerine Karşı Hak İhlalleri Devam Ediyor…
00:36 Yunan Genelkurmay Başkanı Floros’un Tarihi Olayların Değerlendirilmesindeki Entellektüel Yaklaşım Eksikliği
00:35 Otellerde kimlik fotokopisi dönemi bitti, turizmciler ulaştırma sistemlerini işaret etti
00:16 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını gerçekleştirdi…
00:09 Devlet adamlığı, her istediğini yapabilme serbestliği değil; her yerde kendini sınırlayabilme iradesidir…
00:02 Gazeteciler Cemiyeti Mobil Basın Evi, Gaziantep Üniversitesi’ni ziyaret etti
00:01 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kültürel değerlerimizi evrensel bakışla harmanlayıp inşa etmeliyiz…
00:01 CHP Genel Başkanı Özgür Özel tartışmanın fitilini Brüksel’den ateşledi, AK Parti’den yanıt gecikmedi…
12:05 “Terörsüz Türkiye” süreci…
00:52 Alexis Anne-Braun ile Sanat ve Mimarlıkta Anlamın İnşası Konferansı
00:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazreti Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü’ne ilişkin mesaj yayımladı…
00:41 Filistinli Hind Rajab’ın hikayesini anlatan “Hind Rajab’ın Sesi” filmi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bir Saatini Dünyaya Ver; Geleceğe Zaman Kazandır

Bir Saatini Dünyaya Ver; Geleceğe Zaman Kazandır
08.03.2025
A+
A-

WWF’in iklim krizi ve doğa kayıplarına dikkat çekmek için 2007’den bu yana gerçekleştirdiği küresel etkinlik Dünya Saati, 22 Mart 2025 Cumartesi günü “Dünya için bir Saatini Ver” çağrısıyla düzenlenecek.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

190’dan fazla ülkede milyonlarca insanın katılımıyla gerçekleşecek etkinlik kapsamında dünya genelinde anıtlar ve kurumlar 20.30 – 21.30 saatleri arasında ışıklarını kapatacak. Bireysel ve kurumsal katılımcılar da Dünya Saati sayfasından seçecekleri geleceğe zaman kazandıracak bir etkinlik ile dünya için bir saatlerini ayıracak.

Ülkemizde WWF-Türkiye’nin öncülük ettiği Dünya Saati kapsamında çok sayıda anıt, kurum, spor kulübü, üniversite, belediye ve kamu kuruluşu ışıklarını kapatarak ya da gezegenimiz için faydalı bir etkinlik ile geleceğimize umut ve ilham ışığı olma çağrısına kulak verecek.

Çevre hareketi Dünya Saati, herkesi "dünya için en büyük saati" toplamaya  çağırıyor: "Bir saatini dünyaya ver, geleceğe zaman kazandır"

WWF’in (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) çağrısıyla her yıl Mart ayında küresel katılımla düzenlenen Dünya Saati, bu yıl 22 Mart Cumartesi akşamı 20.30 – 21.30 saatleri arasında gerçekleşecek.  Dünyanın dört bir yanındaki anıtlar ve kurumlar derinleşen doğa kayıpları konusunda farkındalık yaratmak için 20.30 – 21.30 saatleri arasında dış aydınlatmalarını kapatacak.

Ülkemizde WWF-Türkiye’nin (Doğal Hayatı Koruma Vakfı) öncülük ettiği etkinlik kapsamında her yıl olduğu gibi anıtların, kurumların, statların ve evlerin ışıkları bir saatliğine kapatılacak. Bu yıl 19’uncusu düzenlenecek etkinlik kapsamında bireyler, Dünya Saati sayfasından seçecekleri ya da kendilerinin kurgulayacakları gezegen dostu etkinlikler ile Dünya Saati’ne katılabilecek.

Türkiye’de Panasonic Electric Works Türkiye ana sponsorluğunda düzenlenen Dünya Saati’nde bireyler ve kurumlar Mart ayı boyunca diledikleri gün ve saatte birer saatlerini ayırarak dünyanın dört bir yanından milyonlarca insanla birlikte gezegenimizin geleceğine zaman kazandırabilecek. Bu yıl 22 Mart Dünya Su Günü ile aynı tarihe denk gelen Dünya Saati’nde, su temalı mesaj ve etkinlikler ile “Su için bir Saatini Ver” çağrısı da yapılacak.

Dünya Saati’nde, bir saatini vererek geleceğe zaman kazandırmak isteyenler için ilgi alanlarına göre seçim yapabilecekleri atıksız yemek; doğa sohbetleri; doğada spor; kıyafet, kitap, eşya takası; akarsuların yolculuğunu takip gibi çok sayıda öneri yer alıyor.  “Dünya için bir saatimi ayırıyorum ve daha fazlasını yapmak istiyorum” diyenler için WWF-Türkiye’nin doğa koruma çalışmalarına destek olarak Dünya Saati  Bağış Sertikası alma seçeneği de bulunuyor.

Sıla Kararoğlu – SosyalUp

Gazeteci* Sıla Kararoğlu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.