enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:32 YÖK’ten Dışişleri Bakanı Fidan’ın yükseköğretimine ilişkin açıklama
12:07 UNESCO 43. Genel Konferansı’nda,15 Aralık’ın, “Dünya Türk Dili Ailesi Günü” olarak ilan edildi…
10:41 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, İstanbul’da Gazze konulu toplantıya ev sahipliği yaptı.
07:56 “Her yerde Türkiye var!”
07:13 Plastik Su Şişesi Araştırmasının Sonuçları Açıklandı
07:10 Ekim ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:57 Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde 2001’de kurulan AK Parti, 3 Kasım 2002 seçimlerini kazanarak geldiği iktidarda 23 yılı geride bıraktı.
00:45 İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Siber suç operasyonlarında 539 şüpheli yakalandı”
00:33 Kasım ayında temettü verecek 10 şirket
00:06 Avrupa Merkez Bankası, ticaret gerilimine rağmen büyüme sürerken faiz oranını yüzde 2’de tuttu
00:05 AK Parti Sözcüsü Çelik: 3 Kasım tarihi bir dönemin açıldığı siyasi bir milattır
22:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suriye’ye özel bir destek programını başlatıyoruz
21:36 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Adıyaman Üniversitesi’nin 2025-2026 Akademik Yılı Açılış Töreni’ndeki konuştu…
17:56 Yargımızın Bağımsızlığı ve Tarafsızlığı Sorunu
17:29 ABD’nin toplam kamu borcu, 22 Ekim itibarıyla 38 trilyon doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:35 Doç. Dr. İbrahim Karataş, DEAŞ’ın İslam’ın imajına verdiği tahribatın Gazze direnişiyle nasıl tersine döndüğünü anlattı…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BİLKAR tiyatro topluluğu, Ayak Bacak Fabrikası adlı yeni oyunu ilk kez sahneledi

BİLKAR tiyatro topluluğu, Ayak Bacak Fabrikası adlı yeni oyunu ilk kez sahneledi
25.10.2023
A+
A-

Kocaeli’nin Gebze ilçesinin kültür sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü olan, Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR tiyatro topluluğu, pandemi sürecinin ardından ilk defa yeni bir oyunla Gebzeli tiyatroseverlerle buluştu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sermet Çağan’ın eseri Ayak Bacak Fabrikası adlı oyun BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde üç ay gibi bir zaman diliminde gösterime hazırlandı.

Oyunda rol alan oyuncular, gündüz asli işleri bittikten sonra gündüz mesasinin ardından provalarla hazırlanan BİLKAR Tiyatro Topluluğu, yeni oyununun prömiyer diye adlandırılan ilk gösteriminde,Gebzeli tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı konuşmada, emekçi kenti Gebze’de Payidar’dan sonra yine işçiyi, emekçiyi ilgilendiren; ölümlü olanları “iş cinayeti” diye tanımlanan iş kazalarına da atıfta bulundu.

Başkanı Serdar Dikkatli, Türkiye’nin birçok yerinde birçok topluluk tarafından da sahnelenen ‘Ayak Bacak Fabrikası’ tiyatro oyununun, tiyatro toplulukları tarafından sahnelemekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

İsrail- Filistin savaşı sürerken uzmanlar açıkladı: Savaş küresel sağlık krizine yol açıyor! - Dijital Gaste - Son Dakika Haberleri, Haber ve Güncel Gazete Haberleri, Spor, Magazin, Ekonomi

Ülkemiz ve dünyamız gündemindeki İsrail’in faşizme ve soykırıma dönüşme evresindeki Filistin saldırısına da değinen BİLKAR Başkanı Dikkatli konuşmasında,  İsrail Hükümeti’nin tutumundan tüm İsrailliler’in sorumlu tutulamayacağına dikkat çekti.

Serdar Dikkatli konuşmasının sonunda, başta komünist ve sosyalist çizgideki partiler ile bireyler olmak üzere yüksek oranda İsrailli’nin Hükümet’i sıkıştırdığını ve aynı zamanda sivil saldırılara yönelen Hamas’ın da tutumunu benimsemediğinin altını çizdi.

Resim önizlemesi

Topluluk oyuncuları Osman Hamdi Bey’deki ilk gösterime hazırlanırken bir arada bu pozu verdi: Derya Ağdaş (Çöpçü), Fatih Erdaş (Öküz), Sedat Kaynar (Seyyar satıcı), Zeynep Özer Ala (Kadın), Gülcan Doğan (Kız), Adem Taştekin (Şef), Rıdvan Sarıoğlu (Papaz), Burak Yalçın (Mahkum genç), Selma Çamyurdu (Sağlık uzmanı) Özgür Özbay ve Celal Kaya (Derebeyleri, polisler, yargıçlar, siyasetçiler)

Öte yandan BİLKAR Tiyatro Topluluğu, yakın zamanda İstanbul’dan Cihangir Atölye Sahnesi’ni Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde ağırlayacak.

BİLKAR’dan yapılan açıklamaya göre, BİLKAR bir taraftan da ülke genelinden çeşitli tiyatro topluluklarını, Gebzeli tiyatroseverler ile buluşturmayı sürdürecek.

Bo Sahne Cihangir'de İKİ EFENDİNİN UŞAĞI ALATURKA Adlı Tiyatro Oyunu (Tukendi) - Fırsat Me

İki Efendi’nin Uşağı

Bu kapsamda İstanbul’dan Cihangir Atölye Sahnesi’nin ‘İki Efendi’nin Uşağı‘ adlı oyunu 8 Kasım Çarşamba günü akşamı saat 19.00’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

İki Efendinin Uşağı Alaturka

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, ‘İki Efendi’nin Uşağı‘ adlı oyunu izlemeleri için tüm Gebzeli tiyatroseverleri davet etti.

la Gebzeli tiyatroseverler ile buluşacak. Oyun, 8 Kasım Çarşamba günü akşamı 19.00’da Gebze, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli tüm tiyatroseverleri davet etti.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.