enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:27 KASKF Başkan adayı Mevlüt Ağra, “Ben değil, biz anlayışı ile şeffaf kararlar alınacak”…
08:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Suriye’de en büyük risk terör örgütleri”
07:45 Gazeteci Gül KABACAOĞLU’nun ‘Orada N’ler Oluyor!’ Dış kaynaklı haberleri!…
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

BİLKAR tiyatro topluluğu, Ayak Bacak Fabrikası adlı yeni oyunu ilk kez sahneledi

BİLKAR tiyatro topluluğu, Ayak Bacak Fabrikası adlı yeni oyunu ilk kez sahneledi
25.10.2023
A+
A-

Kocaeli’nin Gebze ilçesinin kültür sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü olan, Bilimsel ve Kültürel Araştırmalar Yayıncılık ve Üretim Kooperatifi – BİLKAR tiyatro topluluğu, pandemi sürecinin ardından ilk defa yeni bir oyunla Gebzeli tiyatroseverlerle buluştu.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Sermet Çağan’ın eseri Ayak Bacak Fabrikası adlı oyun BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl’ın yönetmenliğinde üç ay gibi bir zaman diliminde gösterime hazırlandı.

Oyunda rol alan oyuncular, gündüz asli işleri bittikten sonra gündüz mesasinin ardından provalarla hazırlanan BİLKAR Tiyatro Topluluğu, yeni oyununun prömiyer diye adlandırılan ilk gösteriminde,Gebzeli tiyatroseverler tarafından ayakta alkışlandı.

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli oyun öncesi yaptığı konuşmada, emekçi kenti Gebze’de Payidar’dan sonra yine işçiyi, emekçiyi ilgilendiren; ölümlü olanları “iş cinayeti” diye tanımlanan iş kazalarına da atıfta bulundu.

Başkanı Serdar Dikkatli, Türkiye’nin birçok yerinde birçok topluluk tarafından da sahnelenen ‘Ayak Bacak Fabrikası’ tiyatro oyununun, tiyatro toplulukları tarafından sahnelemekten büyük mutluluk ve onur duyduklarını söyledi.

İsrail- Filistin savaşı sürerken uzmanlar açıkladı: Savaş küresel sağlık krizine yol açıyor! - Dijital Gaste - Son Dakika Haberleri, Haber ve Güncel Gazete Haberleri, Spor, Magazin, Ekonomi

Ülkemiz ve dünyamız gündemindeki İsrail’in faşizme ve soykırıma dönüşme evresindeki Filistin saldırısına da değinen BİLKAR Başkanı Dikkatli konuşmasında,  İsrail Hükümeti’nin tutumundan tüm İsrailliler’in sorumlu tutulamayacağına dikkat çekti.

Serdar Dikkatli konuşmasının sonunda, başta komünist ve sosyalist çizgideki partiler ile bireyler olmak üzere yüksek oranda İsrailli’nin Hükümet’i sıkıştırdığını ve aynı zamanda sivil saldırılara yönelen Hamas’ın da tutumunu benimsemediğinin altını çizdi.

Resim önizlemesi

Topluluk oyuncuları Osman Hamdi Bey’deki ilk gösterime hazırlanırken bir arada bu pozu verdi: Derya Ağdaş (Çöpçü), Fatih Erdaş (Öküz), Sedat Kaynar (Seyyar satıcı), Zeynep Özer Ala (Kadın), Gülcan Doğan (Kız), Adem Taştekin (Şef), Rıdvan Sarıoğlu (Papaz), Burak Yalçın (Mahkum genç), Selma Çamyurdu (Sağlık uzmanı) Özgür Özbay ve Celal Kaya (Derebeyleri, polisler, yargıçlar, siyasetçiler)

Öte yandan BİLKAR Tiyatro Topluluğu, yakın zamanda İstanbul’dan Cihangir Atölye Sahnesi’ni Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde ağırlayacak.

BİLKAR’dan yapılan açıklamaya göre, BİLKAR bir taraftan da ülke genelinden çeşitli tiyatro topluluklarını, Gebzeli tiyatroseverler ile buluşturmayı sürdürecek.

Bo Sahne Cihangir'de İKİ EFENDİNİN UŞAĞI ALATURKA Adlı Tiyatro Oyunu (Tukendi) - Fırsat Me

İki Efendi’nin Uşağı

Bu kapsamda İstanbul’dan Cihangir Atölye Sahnesi’nin ‘İki Efendi’nin Uşağı‘ adlı oyunu 8 Kasım Çarşamba günü akşamı saat 19.00’da Gebze Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

İki Efendinin Uşağı Alaturka

BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli, ‘İki Efendi’nin Uşağı‘ adlı oyunu izlemeleri için tüm Gebzeli tiyatroseverleri davet etti.

la Gebzeli tiyatroseverler ile buluşacak. Oyun, 8 Kasım Çarşamba günü akşamı 19.00’da Gebze, Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde sahnelenecek. BİLKAR Başkanı Serdar Dikkatli tüm tiyatroseverleri davet etti.

Gazeteci* Ataner YÜCE

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.