enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:31 Devlet Bahçeli, “Uluslararası toplum, ABD-İsrail ortak yapımı cinayet ve yıkım politikasına sonuna kadar direniş göstermesi gerekiyor”
22:55 Cumhurbaşkanı Erdoğan, yarın dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST’e katılacağını duyurdu.
22:23 “Fenerbahçe’ye giderek hata yaptım”
22:15 Trendyol 1. Lig’in 6. haftası yarın oynanacak maçlarla başlayacak.
12:10 Dünkü ve Bugünkü Türkiye!
07:55 İsrail’in Sınır Tanımazlığında Yeni Boyut: Katar Saldırısı
07:49 Büyükelçi Fatma Ceren Yazgan, Karanlığı dağıtan, yol gösteren, ışık saçan, derin bilgisiyle sözüne güvenilen bir “GURU”dur…
07:44 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Terörsüz Türkiye” mektubları şehit ailelerine ulaştırılıyor…
07:38 CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Kanko, “AK Parti’nin Çarpık Ekonomi Politikaları Gençlerin Geleceğini Çaldı!”
07:35 İsrail’in Gazze’de sürdürdüğü soykırım ve saldırganlık yalnızca Filistin’le sınırlı kalmamış, Tahran, Beyrut, Şam ve Sana’ya yönelik hamlelerle bölgesel bir boyut kazanmıştı.
07:34 Gazze’ye kara harekâtı: İsrail’in hedefleri ve riskler
07:08 AB’den İsrail’e yaptırım hamlesi
07:06 TBMM’de Tarihi Soru: Terörsüz Türkiye Gerçekten Mümkün Mü?
07:01 Moskova Crocus Fuarı’nda Türk firmalarına büyük ilgi
23:11 Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Bu yeni yerleşke, geçmişin tecrübesiyle geleceğin ufkunu birleştirecektir”
22:58 TBMM Başkanı Kurtulmuş, Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu’nun 10. toplantısında konuştu
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilim insanları uyarıyor: Klimalı ofislerde maske takılmalı

Bilim insanları uyarıyor: Klimalı ofislerde maske takılmalı
15.07.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Koronavirüs nedeniyle uygulanan karantina kapsamında uzaktan çalışma sistemi artık yerini yeniden ofiste çalışmaya bırakıyor.

Ancak İsviçreli sağlık otoriteleri, klimalı ofislerde çalışanların maske takması gerektiği konusunda uyarıyor.

İsviçreli bulaşıcı hastalıklar uzmanı ve salgına hazırlanma ve yönetimi federal komisyonu üyesi Christian Garzoni’ye göre klima sistemleri havayı odanın etrafında hareket ettirerek virüsü yayıyor ya da mevcut havayı değiştirmek yerine geri dönüştürüyor.

Garzoni’ye göre klimalı ortamdaki 1,5 metrelik sosyal mesafe dahi virüsün bulaşmasını engelleyemez.

Garzoni, “Birileri benden üç metre uzak bir mesafede otursa bile klima, hava parçacıklarını benim bulunduğum alana taşıyabilir.” diyor.

Enfekte olan bir kişi konuştuğunda, öksürdüğünde veya hapşırdığında, sekiz metreye kadar mikro damlacıkları yayabileceğini kaydeden Garzoni, “Bu kirlenmiş ‘bulut’ havada birkaç dakika asılı kalabilir.” uyarısında bulundu.

İsviçre’de bulaşıcı hastalıklar uzmanlarından oluşan heyet, enfekte olmuş bir kişinin 1 dakika boyunca yaptığı konuşma sırasında hava yoluyla bin kontamine damlacık yayabileceğini ve bu damlacıkların da en az sekiz dakika havada asılı kalabileceğini belirtiyor.

“Yürütülen çalışmalar, koronavirüsün özellikle yetersiz havalandırılan odalarda aerosoller (havada asılı durumda bulunan küçük tanecikler) tarafından bulaşabileceğini gösteriyor.” diyen Garzoni, havadaki kontaminasyonu önlemek veya en azından hafifletmek için kötü havalandırılan kapalı alanlarda mutlaka maske takılması gerektiğini dile getirdi.

Garzoni, “Bu nedenle, ofiste maske takmak şart.” diye konuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 15 Temmuz 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.