enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
15:54 Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti Kongre Merkezi’nde “İnsanlık İçin Güçlü Türkiye” programına katıldı…
00:59 Türkiye-Macaristan arasında Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin 7’nci toplantısı…
00:47 Fransa’nın Afrika’daki son müttefiklerinden Benin’de neler oluyor?
00:44 Bolu Kartalkaya Kayak Merkezi’nde 78 kişinin hayatını kaybettiği davayla ilgili gerekçeli karar…
00:28 Emine Erdoğan, “2026 Uluslararası Sıfır Atık ve Sürdürülebilirlik Yarışması”na ilişkin paylaşımda bulundu.
00:26 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Oscar ödüllü “No Other Land(Başka Toprak Yok)” filminin yönetmeni Basel Adra’yı kabul etti…
00:20 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Suriye Hürriyet Günü mesajı…
00:19 2026 Yılı Türkiye İçin Diplomasi Yılı mı Olacak?
00:19 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ortak üretimi öngören projeleri değerlendiriyoruz”…
00:10 Kahraman şehit polisimiz Albayrak için İstanbul’da tören düzenlendi…
23:28 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: “Türkiye Yüzyılı hedefleri doğrultusunda hazırlanan 3’üncü bütçe”
09:23 Türkiye dünya tarihinde hibrit yörünge motoru uzayda ateşleyen ilk ülke oldu
00:57 Konferans | Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa: SETA Ankara | 10 Aralık 2025
00:56 ABD’nin Kıbrıs Planı…
00:51 Türkiye Büyük Millet Meclisi, bu hafta da yoğun mesaisine devam edecek. Bütçe paratonu başlıyor…
00:50 Monaco-Galatasaray maçı TRT 1’den naklen yayınlanacak
00:44 CHP’nin Avrupa’nın Çöküşüyle Bütünleşme Programı-4 – CHP Yönetimi’ne geçmişten kalan biricik miras: Atatürk Maskesi
00:43 Fransız generaller savaş kışkıtıcılığı yapıyor!…
00:40 ABD–Venezuela Gerilimi: Bölgesel Güç Mücadelesi ve Latin Amerika’nın Kırılgan Dengesi 
00:38 (TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı, DW ve Euronews abonesi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti
17.05.2024
A+
A-

* Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mısır’ın başkenti Kahire’de Üroloji-Nefroloji Zirvesi’nin onur konuğuydu.

* Zirveye damgasını vuran, Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar’ın, Haberal’a layık görülmesiydi.

* Bilim insanları, Haberal’ı tebrik etti. Ve bu en prestijli ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil, tüm bölge için önemli ve gurur verici olduğunu vurguladı.

* Haberal sadece ülkemize değil, katkısını hiç esirgemediği Ortadoğu’ya da  bir gurur yaşatmış oldu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Özel Köşe - Bilim İnsanları, "Medawar Ödülü"ne Layık Görülen Prof. Dr. Haberal'ı Tebrik Etti

Mısır Üroloji-Nefroloji Zirvesi’ne Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın layık görüldüğü Medawar ödülü damga vurdu. Kahire’de düzenlenen Zirvenin onur konuğuydu Haberal. Sağlık Bakanı’nın da katıldığı bilim insanları buluşturan toplantıda ilgiyle karşılandı. 
 
Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar  ilk kez bir Türk bilim insanına; Prof. Dr. Mehmet Haberal’a layık görüldü. Zirveye de damgasını vuran bu ödül oldu. Kongre Başkanı Prof. Mohamed Salah Eldin Zeki, Madawar’ın önemini anlattı. Haberal’ın kongreye katılmasından dolayı onur duyduğunu söyledi. 
 
Ortadoğu Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Mohammad Ghnaimat ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil bölgemiz için de gurur verici olduğunu vurguladı. Tüm konuşmacılar Haberal’ın Medawar başarısını tebrik etti. MESOT Genel Sekreteri Prof. Haney Hafez’ın Haberal’ı takdimi büyük alkış aldı. 
 
Kürsüye çıkan Prof. Haberal, tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Her zaman olduğu gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı sözlerine. Haberal, Türkiye’de organ nakli sürecini anlattı. Eylül ayında İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 30. TTS kongresine meslektaşlarını davet etti. Ve Mısır’a desteğini yineledi. Prof. Dr. Haberal’a katılımı için bir teşekkür plaketi ve özellikle Organ nağışı ve nakli alanında, bilime katkılarından ötürü onursal teşekkür plaketi takdim edildi. 
 
Yoğun istek üzerine Enstitünün teşekkür şiltlerini de Haberal verdi bilim insanlarına. Yoğun ve verimli geçen programın ardından yurda dönen Haberal, Mısır’daki zirveyi değerlendirdi. Ortadoğu’daki organ nakli faaliyetlerine dikkati çekti. 
 
Medawar başarısını da ülkesine atfetti Haberal. Mısır ziyaretinde Prof. Haberal’a eşlik eden, çektiği fotoğraf ve görüntüleri Kanal B ile paylaşan Başkent Üniversitesi Genel Koordinatörü Feyyaz Artukoğlu da izlenimlerini aktardı. Haberal, uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmeye, ay yıldızlı türk bayrağını en tepede dalgalandırmaya devam ediyor.
Medawar nedir? - Bilim
 
Gözler şimdi 25 Eylül’de. Ortadoğu da da ses getiren Medawar ödülü, yine ilk kez Haberal öncülüğünde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organ Nakli Derneği’nin 30. kongresinde takdim edilecek Haberal’a. 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.