enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:57 Dış Bakış Dergisinin “TÜRK DEVLETLERİ TEŞKİLATI” Özel Sayısı Yayında
07:17 Türkiye’de İşsizlere Yeni Bir İş Kapısı: İŞKUR – Endülüs İş Dünyası İş Birliği Umut Oldu
05:23 Orban’dan Rus varlıklarının dondurulmasına tepki: ‘Brüksel sınırı aştı’
00:59 Adalet Bakanı Tunç, NSosyal hesabından yaptığı açıklamada bulundu…
00:55 CHP, Kocaeli’de 13-0’a çok uzak!
00:47 Su Politikaları Derneği: Ankara’nın Birim Su Maliyeti Artacak!
00:43 Filistin Haber ve Enformasyon Ajansı’ndan (WAFA) Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri…
00:39 Sofralık Zeytin Ihracatı Yeni Sezona Yüzde 13’Lük Artışla Girdi
00:38 11 ilde zamana karşı yarış: Asrın inşa seferberliğinde sona gelindi
00:30 Suriye’de bir DEAŞ militanının düzenlediği silahlı saldırıda 2 ABD askeri ve 1 ABD vatandaşı hayatını kaybetti…
00:23 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Nüfus artış hızı noktasında gerçekten dertliyiz”
00:13 Ukraynalı Nobel Barış Ödülü sahibi Euronews’e konuştu: Ukrayna’nın ‘demokrasi dersine’ ihtiyacı yok
00:12 Ukrayna’da bugün seçimler yapılsa kim kazanır?
00:08 Plastik çöp: Türkiye geri dönüşüm efsanesinin neresinde?
00:07 Uluslararası araştırmacılardan İstanbul uyarısı: ‘Depremler adım adım şehre yürüyor’
00:02 Gastronomide Yeni Dönem: MICHELIN Rehberine 54 Yeni Restoran
00:01 İstanbul Süleymaniye’deki İbn Haldun Üniversitesi (İHÜ) İPAM Darüşşifa Psikoterapi Merkezi açıldı…
00:58 Diyanet İşleri Başkanı Arpaguş, Amasya’da ziyaretlerde bulundu
00:50 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Huda Fadıl NAİM, Gazze’de yaşanları haber yaptı…
00:44 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ikinci toplantısını 18 Aralık Perşembe günü yapacak…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti

Bilim İnsanları, “Medawar Ödülü”ne Layık Görülen Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı tebrik etti
17.05.2024
A+
A-

* Prof. Dr. Mehmet Haberal, Mısır’ın başkenti Kahire’de Üroloji-Nefroloji Zirvesi’nin onur konuğuydu.

* Zirveye damgasını vuran, Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar’ın, Haberal’a layık görülmesiydi.

* Bilim insanları, Haberal’ı tebrik etti. Ve bu en prestijli ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil, tüm bölge için önemli ve gurur verici olduğunu vurguladı.

* Haberal sadece ülkemize değil, katkısını hiç esirgemediği Ortadoğu’ya da  bir gurur yaşatmış oldu. 

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Özel Köşe - Bilim İnsanları, "Medawar Ödülü"ne Layık Görülen Prof. Dr. Haberal'ı Tebrik Etti

Mısır Üroloji-Nefroloji Zirvesi’ne Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın layık görüldüğü Medawar ödülü damga vurdu. Kahire’de düzenlenen Zirvenin onur konuğuydu Haberal. Sağlık Bakanı’nın da katıldığı bilim insanları buluşturan toplantıda ilgiyle karşılandı. 
 
Bilimde en seçkin dünya ödülü Medawar  ilk kez bir Türk bilim insanına; Prof. Dr. Mehmet Haberal’a layık görüldü. Zirveye de damgasını vuran bu ödül oldu. Kongre Başkanı Prof. Mohamed Salah Eldin Zeki, Madawar’ın önemini anlattı. Haberal’ın kongreye katılmasından dolayı onur duyduğunu söyledi. 
 
Ortadoğu Organ Nakli Derneği Başkanı Prof. Mohammad Ghnaimat ödülün sadece Haberal ve Türkiye için değil bölgemiz için de gurur verici olduğunu vurguladı. Tüm konuşmacılar Haberal’ın Medawar başarısını tebrik etti. MESOT Genel Sekreteri Prof. Haney Hafez’ın Haberal’ı takdimi büyük alkış aldı. 
 
Kürsüye çıkan Prof. Haberal, tüm meslektaşlarına teşekkür etti. Her zaman olduğu gibi Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü anarak başladı sözlerine. Haberal, Türkiye’de organ nakli sürecini anlattı. Eylül ayında İstanbul’da ev sahipliği yapacağı 30. TTS kongresine meslektaşlarını davet etti. Ve Mısır’a desteğini yineledi. Prof. Dr. Haberal’a katılımı için bir teşekkür plaketi ve özellikle Organ nağışı ve nakli alanında, bilime katkılarından ötürü onursal teşekkür plaketi takdim edildi. 
 
Yoğun istek üzerine Enstitünün teşekkür şiltlerini de Haberal verdi bilim insanlarına. Yoğun ve verimli geçen programın ardından yurda dönen Haberal, Mısır’daki zirveyi değerlendirdi. Ortadoğu’daki organ nakli faaliyetlerine dikkati çekti. 
 
Medawar başarısını da ülkesine atfetti Haberal. Mısır ziyaretinde Prof. Haberal’a eşlik eden, çektiği fotoğraf ve görüntüleri Kanal B ile paylaşan Başkent Üniversitesi Genel Koordinatörü Feyyaz Artukoğlu da izlenimlerini aktardı. Haberal, uluslararası alanda Türkiye’yi temsil etmeye, ay yıldızlı türk bayrağını en tepede dalgalandırmaya devam ediyor.
Medawar nedir? - Bilim
 
Gözler şimdi 25 Eylül’de. Ortadoğu da da ses getiren Medawar ödülü, yine ilk kez Haberal öncülüğünde İstanbul’da yapılacak olan Dünya Organ Nakli Derneği’nin 30. kongresinde takdim edilecek Haberal’a. 
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.