enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:27 Anlaşma istemeyen kim?
00:52 Erdoğan, “Dirençli Bir Dünya-G20’nin Katkısı: Afet Riskini Azaltma, İklim Değişikliği, Adil Enerji Dönüşümü, Gıda Sistemleri” başlıklı oturuma katıldı…
00:51 Papa’nın bu Türkiye ziyareti, diplomatik bir jestten çok daha fazlasını işaret ediyor…
00:50 Sevdiğim Suriye harabeye döndü: Tarihin tekerrür etmesini engellemek istiyorum
00:38 CHP’nin İmralı heyetine üye vermesini kim engelledi?
00:30 ”Gezi”nin karanlık finansörü! Avrupa’da Soros uyanışı
00:30 Erdoğan: İsrail’in Gazze’de yol açtığı yıkım Filistin’in kalkınma çabalarını asgari 70 yıl geriye götürdü…
00:28 “Normal” Bitti: Batı’nın Çöküşü ve Trump’ın Kaosu
00:22 Adalet Bakanı Tunç: Yazı işleri müdürlerinin nakil taleplerini gerçekleştirdik
00:21 Bakan Yerlikaya, NSosyal hesabından “Yalan sizin ağzınıza yuva yapmış” başlığıyla paylaşımda bulundu…
00:08 İkinci para kulesi skandalı! Kara parayla Bodrum’da kaçak villa…
11:18 Zelenski Ankara’da: Bölgesel Dengelerde Diplomatik Arayış
09:56 Cumhurbaşkanı Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’ne katılmak üzere Güney Afrika Cumhuriyeti’nde…
00:59 “Futbolda bahis” iddiasına ilişkin yürütülen soruşturmda 8’i tutuklu 17 hakem hakkında (MASAK) raporu hazırlandı…
00:44 Bakan Tunç: Çocuklarımızın güvenli bir geleceğe adım atmaları hepimizin ortak amacıdır
00:42 Radikal Hakaret Siyasetinin Amacı Ne?
00:30 Ankara Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda, yılda yaklaşık 1 milyon 800 bin gıda analizi yapılıyor.
00:20 Yerel Yönetim Reformu Yaklaşırken…
00:16 Soykırımın yükü Gazzeli kadınların omzunda
00:15 İstanbul Fatih’te bir otelde konaklayan 4 kişilik Böcek ailesinin ölümüyle ilgili, otel sahibi ve bir otel çalışanı tekrar gözaltına alındı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden Yönetimi’ne Kuzey Akım 2 Baskısı

Biden Yönetimi’ne Kuzey Akım 2 Baskısı
14.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Biri Cumhuriyetçi, diğeri Demokrat iki Senatör, Başkan Joe Biden’a Ocak ayında Kuzey Akım 2 projesini durdurmak amacıyla kabul edilen yaptırımların uygulanmasını sağlama çağrısında bulundu. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın Amerika’nın Sesi’ne (VOA) dayandırdığı habere göre, Amerikalı yetkililer Rusya ve Almanya arasındaki doğalgaz projesi için “kötü bir anlaşma” değerlendirmesini yapıyor.

Cumhuriyetçi Senatör Jim Risch ve Demokrat Senatör Jeanne Shaheen, Dışişleri Bakanlığı’ndan yıllık savunma politikası tasarısında geçen yaptırımlar kapsamında Kongre’ye 16 Şubat’a kadar rapor sunmayı geciktirmemesini istedi.

Raporda projenin inşaatında ve hayata geçirilmesinde yer alan şirketlerin sıralanması bekleniyor. Yasalar yaptırımların raporda sıralanan şirketlere uygulanmasını öngörüyor.

Senatörlerin Reuters haber ajansı tarafından elde edilen mektubunda, “Bu tehlikeli projeyi sona erdirmek için sizinle birlikte çalışmak için sabırsızlanıyoruz” sözleri yer aldı.

Mektupta, Alman hükümetinin, ABD’nin kanunen zorunlu yaptırımları göz ardı etmesini gerektirecek bir teklif sunduğu yönünde basında yer alan haberlere atıfta bulunuldu.

Rusya devlet doğalgaz şirketi Gazprom, ABD’nin yeni yaptırımlarına maruz kalmadan 11 milyar dolarlık projeyi tamamlayarak Avrupa’ya Almanya üzerinden doğalgaz taşıma projesini tamamlamak için zamanla yarışıyor. Gazprom projenin bu yıl sona ermesini hedefliyor.

Washington’un yaptırımları nedeniyle proje 2019 yılında bir yıl süreyle durdurulmuştu.

Kuzey Akım 2 projesinin yüzde 90’ından fazlası tamamlanmış durumda, ancak projenin Baltık Denizi’nin derinliklerinde Danimarka açıklarına boru hattının döşenmesi kısmı için gerekli hassas çalışma henüz başlamadı. Bu bölgede deniz tabanında 2. Dünya Savaşı’ndan kalma patlamamış bombalar yer alıyor.

Eski Başkan Barack Obama döneminden beri projeye karşı olan ABD, projenin Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin’in Avrupa üzerindeki siyasi ve ekonomik etkisini arttırmasından endişe ediyor.

Boru hattı Ukrayna, Slovakya ve diğer ülkeleri atlayarak bu ülkeleri transit vergilerinden mahrum edecek.

Muhalif Rus siyasetçi Alexey Nanalny’nin Ağustos ayında Sibirya’da zehirlenmesi ve Almanya’da tedavi edilmesinin ardından geçen hafta Rusya’da gözaltına alınmasının projeyi daha da siyasi hale getirdiği yorumları yapılıyor.

Dışişleri Bakanlığı raporu ne zaman sunacağını açıklamadı. Bakanlık Sözcüsü Ned Price ise “Bu kötü bir anlaşma çünkü Avrupa’yı bölüyor, Ukrayna ve Orta Avrupa’yı Rusya’nın manipülasyonuna açık hale getiriyor, Avrupa’nın enerji ve güvenlik hedefleriyle ters düşüyor” sözlerini kullandı.

Ancak Price bunlara ek olarak yaptırımların “eldeki birçok araçtan yalnızca biri” olduğunu söyledi.

ABD yaptırımlarından çekinen Zurich Insurance Group gibi birçok şirket projeden ayrılmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.