enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
07:17 Washington Fas’ın Batı Sahra üzerindeki egemenliğini desteklediğini açıkladı
07:12 AK Parti MKYK Üyesi ve Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar Açıkladı: Piyasalar Altüst Olabilir
07:10 Kamu işçisinin zam oranı belli oldu
07:10 Perspektif: Türkye’nin Balkanlardaki Yeni İşbirliği Girişi: Balkan Barış Platformu
07:00 Türkiye’nin en önemli sanayi ve ticaret merkezlerinden Gaziantep Sanayisinde Tehlike Çanları Çalıyor!
06:49 DMM: ‘400 akademisyen usulsüz şekilde atandı’ iddiası doğru değildir
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden Rusya’ya yeni yaptırımları açıklayacak

Biden Rusya’ya yeni yaptırımları açıklayacak
23.03.2022
A+
A-

WASHİNGTON – TÜHA HABER / Beyaz Saray, ABD ve Batılı müttefiklerinin Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketi açıklayacağını duyurdu. Mevcut yaptırımların da sertleştirilmesi planlanıyor.

Jake sullivanABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, Beyaz Saray’da bugün düzenlediği basın toplantısında ABD Başkanı Joe Biden’ın Avrupa ziyareti sırasında Batılı müttefikleriyle birlikte  Rusya’ya yönelik yeni bir yaptırım paketini açıklayacağını söyledi.

Sullivan, söz konusu paketin Biden’ın da katılacağı NATO ve Avrupa Birliği (AB) zirveleri kapsamında duyurulacağını belirtti.

Biden, 24 Mart’ta yapılacak Ukrayna konulu NATO, AB ve G7 zirvelerine katılmak üzere Brüksel’de olacak. Biden’ın Rusya’ya karşı Batılı müttefikleriyle birliktelik mesajı vermek için Ukrayna’nın sınır komşusu Polonya’ya da bir ziyaret gerçekleştirmesi planlanıyor.

Mevcut yaptırımlar sertleştirilecek

Sullivan, paketin en önemli unsurunun Moskova’nın hareket alanını daraltmak üzere mevcut yaptırımların sertleştirilmesi olduğuna da dikkat çekti.

Biden’ın müttefikleriyle uzun vadeli planlar üzerinde de çalışacağını kaydeden Sullivan, ABD’nin mültecilerin ve sivillerin durumunu iyileştirmek için de adımlar atacağını söyledi.

Sullivan, ayrıca Avrupa’nın enerji güvenliğini sağlamayı ve Rus doğal gazına bağımlılığı azaltmayı hedefleyen ortak bir eylem planının da Biden’ın Brüksel ziyareti sırasında tanıtılacağını aktardı.

Rusya’ya uygulanan yaptırımlar neler?

Rusya ile ticari ilişkilerine askıya alan ABD, dört Rus bankasının ABD’deki varlıklarını dondurmuş; Rusya Merkez Bankası, Rusya Varlık Fonu ve Rusya Maliye Bakanlığı ile işlem yapılmasını yasaklamıştı.

Rusya’nın dolar ve euro gibi para birimleriyle ticaretine de kısıtlamalar getirilmişti. Rusya’ya Batı’dan teknoloji ihracatı büyük oranda durdurulurken Rusya uluslararası ödeme sistemi Swift sisteminden de çıkarılmıştı. Ayrıca Rus oligarklar ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakın isimlere de yaptırım uygulanması kararı alınmıştı.

Avrupa Birliği de Rusya’ya karşı benzer ekonomik yaptırım kararları aldı.

EK Kaynaklar *Reuters,AP

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Mart 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.