enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:43 Asgari Ücret Sadece Bir Ücret Değildir…
00:57 TRT Radyolarından Aile Yılı’na özel radyo oyunu: Aile Bağları
00:44 MHP 120 sayfalık “Terörsüz Türkiye” raporunu Meclis Başkanlığı’na sundu.
00:43 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha HMİDAN’ın haberleri!…
00:35 Çocukların okuma alışkanlıkları değişti, dikkat süreleri azaldı…
00:31 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İş dünyamızın desteğini beklediğimiz meselelerden bir diğeri, terörsüz Türkiye sürecimizdir”
00:21 Erdoğan: Asgari ücret için TİSK’in elini taşın altına koymasını bekliyorum
00:18 Dışişleri Bakanı Fidan, “Suriye’de bölgesel sahiplenme prensibiyle hareket ediyoruz”…
00:10 Cumhurbaşkanı yardımcısı Yılmaz, “Türkiye İtalya ortaklığı son yıllarda daha da ivme kazandı”
00:03 Gazeteci Emma de RUITER,’den Avrupa Haberleri…
00:03 BOTAŞ, FSRU gemisi Ertuğrul Gazi, Türkiye’nin enerjide kararlı yolculuğunda yeni bir başarıya imza attı…
00:02 Meryem GÜLBETEKİN : Ay’a Gerçekten Ayak Basıldı mı ??? Soğuk Savaşın Büyük Gizemi
10:50 Kitap: “Gerçeğin Katli-İsrail’in Gazeteciliğe Karşı Savaşı”
08:19 Dünya Sağlıklı Yaşlanma Konseyi (WHAC) Bayrak Devir Töreni İzmir’de Gerçekleşti…
00:59 TÜBİTAK’tan Kastamonu Üniversitesi’nin Pompeiopolis ve güneş saati çalışması’na destek…
00:52 Doğu Kudüs’ten Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri…
00:42 Nükleer Diplomasi: Türkiye-Güney Kore Ekseninde Yeni Enerji Mimarisi
00:30 Dışişleri Bakanı Fidan, “Bir Yılın Ardından Suriye: Toparlanma ve Yeniden İnşa” konferansında konuştu…
00:23 BM’nin insan hakları testi: Gazze
00:05 Almanya’nın Hannover kentinde iki camiye yönelik saldırı gerçekleştirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Biden Münih Güvenlik Konferansı’na Katılacak

Biden Münih Güvenlik Konferansı’na Katılacak
19.02.2021
A+
A-

TÜHA HABER / ABD Başkanı Joe Biden, güvenlik ve dış politika alanlarında dünyanın en saygın forumu olarak kabul edilen Münih Güvenlik Konferansı’nda uluslararası politik hedefleri konusunda bir konuşma yapacak.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın ‘Amerika’nın Sesi’nden aktardığı Cem DALAMAN’ın haberine göre,Almanya’nın Münih kentinde her yıl düzenlenen ve siyasetçilerin yanısıra uluslararası diplomasi ve güvenlik uzmanlarının bir araya geldiği Münih Güvenlik Konferansı, bu yıl Corona pandemisi nedeniyle video konferans olarak gerçekleştirilirken, Biden’in bugün (Cuma) konferansa bağlanarak ABD’nin Avrupalı ortakları ile ilişkileri, NATO’nun geleceği ve uluslararası güvenlikte işbirliği gibi konuları ele alacağı öğrenildi.

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger
Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger

Münih Güvenlik Konferansı Başkanı Wolfgang Ischinger, “Yeni Başkan Biden’in konferansa katılmaya karar vermesi ve bu kapsamda ilk kez Avrupa kamuoyuna seslenecek olması çok önemli bir olay. Bu karar, Biden’in Almanya’nın transatlantik ilişkilerde öncü görev almasına yönelik büyük beklentisini de gösteriyor” dedi.

Biden’in Münih‘teki Bayerischer Hof Oteli’nde kurulan konferans merkezine bağlanarak, buradan internet ortamında ve televizyon kanallarının naklen yayınında konuşacağını söyleyen Ischinger, ardından Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanule Macron’un konuşmalarının gerçekleşeceğini duyurdu.

Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel
Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel

Almanya eski Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, Biden’in konuşmasında Rus doğal gazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 projesine de değinmesini beklediğini söyledi.

Biden’in selefi Donald Trump gibi Alman-Rus ortaklığında sürdürülen projeye karşı çıkacağını ve müdahil olanları yeniden yaptırım uygulamakla tehdit edeceğini öne süren Gabriel, Başbakan Merkel’in yapacağı konuşmada ABD’nin tavrına tepki vermesi gerektiğini kaydetti.

Berlin’deki güvenilir kaynaklar, Almanya Başbakanı Merkel’in Kuzey Akım-2 konusunda Biden ile anlaşabilmek ve ABD’nin tavrını değiştirmek yönünde çeşitli senaryolar üzerinde çalıştığını aktarıyor. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price, geçen hafta yaptığı bir açıklamada, Başkan Biden’ın Kuzey Akım-2 projesinin “kötü bir anlaşma olduğunu düşündüğünü” söyleyerek, projeye müdahil olan Alman şirketlere yaptırım uygulamayı değerlendireceklerini ifade etmişti.

15 Şubat 2020'ye ait bu fotoğrafta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçen yılki Münih Güvenlik Konferansı'nda konuşurken görüntülenmiş.
15 Şubat 2020’ye ait bu fotoğrafta NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg geçen yılki Münih Güvenlik Konferansı’nda konuşurken görüntülenmiş.

Bu arada Münih’teki konferansla ilgili açıklamada, toplam 3 saat sürmesi beklenen video bağlantıda söz alacak diğer isimlerin Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Avrupa Birliği Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen ve Microsoft’un kurucusu Bill Gates olacağı bildirildi.

Konferans Başkanı Ischinger, sanal buluşmanın başlığının, “Batısızlığı aşmak–Transatlantik ilişkilerin yenilenmesi, küresel sorunlarla mücadele” olarak seçildiğini bildirdi.

Geçen yılki Münih Güvenlik Konferansı da bu yıl olduğu gibi Münih'teki Bayerischer Hof Oteli'nde düzenlenmişti.
Geçen yılki Münih Güvenlik Konferansı da bu yıl olduğu gibi Münih’teki Bayerischer Hof Oteli’nde düzenlenmişti.

Geçtiğimiz yıl, Corona krizi başlamadan birkaç gün önce, 14-16 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilen 56. Münih Güvenlik Konferansı, Batı’nın uluslararası siyasette daha az etkin olması anlamında kullanılan “Batısızlık” (Westlessness) başlığında düzenlenmişti. Donald Trump döneminde ABD-Avrupa ittifakının kırılganlığını, Avrupa içindeki sorunları ve Çin’in dünya ekonomisine etkisini ele alan konferansa, aralarında Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun da bulunduğu 40’tan fazla ülkenin devlet ve hükümet başkanları, dışişleri ve savunma bakanları katılmıştı.

HABER : Cem DALAMAN & Berlin

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Şubat 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.