enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:00 ‘Taşacak Bu Deniz’ oyuncuları arasına katıldı
00:03 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Terörü ilanihaye Türkiye’nin gündeminden kaldıracağız”
00:02 Doğu Kudüs’ten Filistinli Gazeteci Duha Hmidan’ın haberleri!…
00:02 Yüzyılın Konut Projesi’nde başvurular bu hafta sona eriyor
00:01 Bakan Kurum: Kira ve konut fiyatlarını dengeleyeceğiz
00:01 Boraltan Köprüsü Faciası…Rus ordusundan kaçan 146 Azeri TÜRK’ünün katliamı…
00:01 Erdoğan: Karadeniz’de sivil gemiler hedef alınmamalı, ikazlarımızı ilettik
00:01 ABD Başkanı Trump, Ukrayna-Rusya Savaşı’yla ilgili Avrupalı liderlerle kapsamlı görüşmeler yaptı…
00:00 TBMM Başkanı Kurtulmuş, “Yeni fırsatların ortaya çıktığı dönemden geçiyoruz”
00:10 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “AK Parti Türk Dünyası Vizyon Belgesi Tanıtım Programı”nda konuştu…
00:08 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Boraltan faciası, CHP’nin Türkiye tarihine geçmiş bir kara lekesidir”
00:07 Science dergisindeki Muhtemel ‘İstanbul’ depremine ilişkin uzmanlardan farklı açıklamalar peş peşe geldi…
00:07 Doç. Dr. Barış Semiz, “Pamukkale’nin Uşak’taki altın madeni faaliyetleriyle ilişkilendirilmesi gerçeği yansıtmıyor”
00:06 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “İzmir’in okullarında tuvaletlerde sabun var ama çeşmelerinde su akmıyor”
00:05 Devlet Bahçeli: Türk dili, milli varlığın korunmasına yönelik stratejik bir sorumluluktur
00:03 Trafikte düzeni bozana rekor cezalar yolda
00:03 Bakan Göktaş, Türkiye’de de nüfus yaşlandı ve doğurganlık azaldı”…
00:01 Sektörünün bölgesindeki en büyüğü SING İstanbul, artık yeni adresinde…
00:00 Bakan Fidan: “Biz inanıyoruz ki; dış müdahalelerden arınmış, istikrarlı bir Suriye, bölgemiz için büyük bir artı değer olacaktır.
09:59 Manisa, 2025’i Büyük Bir Kayıpla Bitiriyor: Ferdi Zeyrek ve Gülşah Durbay…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda…

‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda…
11.08.2023
A+
A-

* Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi ve ARGE Koordinatörü olarak görev alan Prof. Dr. Cumhur Taş ve Psikolog Nuray Yetim’in bireylerin bilişsel gelişimi için hazırlanan egzersiz kitabı, ‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ raflarda yerini aldı.

* Kitap, ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde uygulanabilecek egzersizlerin yanında nöroloji ve psikiyatri kliniklerinde ya da evlerde uygulanacak nitelik ve basitlikte.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Üsküdar Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Cumhur Taş ve Psikolog Nuray Yetim’in beraber hazırladıkları, ‘Beynini Geliştir Kendini Yenile’ kitabı, Üsküdar Üniversitesi yayınları tarafından yayınlandı.

Bilişsel gelişim için hazırlanmış bir egzersiz kitabı…

Kitabın içeriği hakkında bilgi veren İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Psikoloji bölümü öğretim üyesi Cumhur Taş; “Bu kitap sağlıklı yaşlılar, minimal zihinsel kayıpları olan bireyler, hafif düzey demans hastaları ile zihinsel harabiyete sebep olan kronik psikiyatrik ve nörolojik hastalıklardan muzdarip bireylerin bilişsel gelişimi için hazırlanmış bir egzersiz kitabı niteliğindedir. Kitabın ilk bölümünde yapılandırılmış bir zihinsel gelişim programı yer almakta, ikinci bölümünde ise boş vakitlerinizde uygulanabilecek egzersizler içermektedir. Kitap ruh sağlığı profesyonelleri eşliğinde uygulanabilecek egzersizlerin yanında nöroloji ve psikiyatri kliniklerinde ya da evlerde tek ya da aile bireyleriyle birlikte de uygulanacak nitelik ve basitlikte hazırlanmıştır.” dedi.

“Çalışan zihin her zaman geliştirebilir”

Okuyucuların günlük yaşamlarında anlamlı bir değişiklik yaratabileceğinin altını çizen Prof. Dr. Cumhur Taş; “Çalışan zihin her zaman geliştirebilir, varsayımı ile yola çıkan bu çalışma kitabı umuyorum ki hedef kitledeki bireyleri günlük yaşamında anlamlı değişiklik yaratabilecek gelişimi sağlayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak* Üsküdar Üniversitesi

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.