enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlin’de yeni kısıtlamalar yolda

Berlin’de yeni kısıtlamalar yolda
08.10.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Berlin’de artan vaka sayıları nedeniyle yeni kısıtlamalar getiriliyor. Toplu etkinlikler, bar ve restoranların açılış saatlerinde düzenlemeye gidildi. 

(TÜHA) Türkuaz Haber Ajansı’nın (DW, dpa / SSB, TY)’ye dayandırdığı habere göre, Almanya’nın başkenti Berlin’de artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle yeniden kısıtlama kararları alındı.

Berlin Senatosu tarafından yapılan açıklamada bar, restoran ve mağazaların 23.00 ile 06.00 saatleri arasında kapalı olacağı duyuruldu. Kısıtlamaların 10 Ekim’den itibaren 31 Ekim’e kadar geçerli olacağı belirtildi.

Sokağa çıkma kısıtlamaları müddetince toplu etkinliklerde ayrı hanelerde yaşayan en fazla 5 kişi bir araya gelebilecek. Geceleri parklarda buluşmak da yasak olacak.

Sokağa çıkma kısıtlamalarının geçerli olduğu saatler haricinde ayrı hanelerde yaşayan en fazla 10 kişi bir araya gelebilecek. Daha önce bu sayı 25’ti.

Benzin istasyonlarının söz konusu saatler arasında açık olması için istisna yapılacağı ancak alkol satmalarına izin verilmeyeceği belirtildi.

Dört ilçe “yüksek riskli”

Berlin’de nüfusu 1 milyonu bulan dört ilçe yüksek-risk bölgesi ilan edildi. Bu, söz konusu bölgelerde yedi gün üst üste 100 bin kişide 50 vakadan fazla tespit edildiği anlamına geliyor.

Almanya’da bu bölgelerden gelen kişilerin kendilerini 14 gün karantinaya alması ya da test sonuçlarının negatif çıkması halinde kısa bir karantina sonrası sağlıklı olduklarını kanıtlamaları gerekiyor.

Berlin’deki durum nedeniyle Schleswig-Holstein ve Aşağı Saksonya eyaletleri başkentten gelenlere zorunlu karantina ve test uygulayacağını açıkladı.

Bavyera eyaleti Başbakanı Markus Söder Berlin’de  artan vaka sayısı ile ilgili endişelerini belirterek  “Korkarım Berlin kontrolü kaybetmenin eşiğinde” ifadelerini kullandı. Söder “Bütün kamusal hayatın sıfırlandığı komple bir tecrit, Madrid’deki gibi bir durum istemiyoruz, Paris’teki gibi bir durum istemiyoruz” dedi.

Federal Meclis’te de salı gününden itibaren maske zorunluluğu getirilmişti.

Nisan’dan bu yana en yüksek vaka sayısı

Öte yandan Almanya’da koronavirüs günlük yeni vaka sayısı Nisan ayının ikinci yarısındaki seviyelere yükseldi. Robert Koch Enstitüsü’nden Çarşamba günü yapılan açıklamada 2 bin 828 yeni vaka olduğunu duyuruldu.  Salgında ülke genelinde 306 bin 86 vaka tespit edilirken, 9 bin 562 kişi de yaşamını yitirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 08 Ekim 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.