enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
23:48 Bakan Uraloğlu: “Taşınabilir Elektronik Cihazlarla İlgili Uluslararası Kurallara Titizlikle Uyulması Gerekiyor”
23:35 Bakan Yerlikaya Suriye İçişleri Bakanı Hattab ile görüştü
23:24 Bakanlıktan, otel yangınıyla ilgili eski İş Başmüfettişi hakkında soruşturma izni
23:19 Devlet Bahçeli: Türkiye terör musibetinden kalıcı olarak kurtulacaktır
23:14 Milli İstihbarat Akademisi, İsrail ile İran arasındaki savaşı raporlaştırdı
23:06 Cumhurbaşkanı Erdoğan, İngiltere Başbakanı Starmer ile görüştü
07:53 Trump’ın konuşlandırma emrinin ardından… Amerikan nükleer denizaltıları hakkında ne biliyoruz?
07:46 Yorum: Paşinyan’ın son açıklamaları ışığında gerçek Ermenistan ve Anayasa Değişikliği
07:46 Azerbaycan-Suriye Enerji Koridoru
07:39 Gazze ateşkesi: ‘Kapsamlı anlaşma’ konuşmaları, durgunlaşan müzakereleri harekete geçirebilir mi?
07:27 İzmir’de, su tüketiminin yoğun olduğu bölgelerde 6 Ağustos’tan itibaren 6 saatlik su kesintisi kesinti yapılacak…
07:26 Eskişehir’deki orman yangınında şehit olan AKUT gönüllüsü Tekin Enes Sarıyıldız’ın mezun olduğu okuldan alamadığı diploması, ailesine teslim edildi
07:17 Bakan Kurum: “Yangın bölgelerinde bu ay içinde hak sahipliği çalışmaları biten Bilecik ve İzmir’de konutların temellerini atacağız”
07:17 Türkiye’de son günlerde yaşanan orman yangınlarıyla mücadeleye destek vermek isteyen vatandaşlar, CİMER’e başvurdu
06:56 İskoçya Başbakanı Gazze’deki durumu “soykırım” olarak nitelendirdi
10:09 Nevşehir Kültür Yolu Festivali dokuz gün boyunca kültür, sanat ve tarih dolu etkinliklerle adeta bir açık hava sahnesine dönüşüyor
08:37 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nda projelerin ayrıntılarını açıkladı
08:02 Orman Genel Müdürlüğü (OGM), “Yangın yönetim uçağı OTAĞ’ı 2025’te 246 saat uçarak 206 orman yangınını haritaladı”
07:33 Belirsizlikler Çağında BRICS+ ve Yeni Küresel Düzen
07:23 Analist Tuğçe TECİMER: “Barış Sürecinde Tarafsız Diplomasi Adımı: Abu Dabi Görüşmesi” 
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Berlin’de binlerce kişi kürtaja ve ötanaziye karşı yürüdü

Berlin’de binlerce kişi kürtaja ve ötanaziye karşı yürüdü
20.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Almanya’da her yıl kürtaja, ötanaziye ve kök hücre araştırmalarına karşı düzenlenen “Hayat için yürüyüş” eylemlerine bu yıl Berlin’de tepki eylemi düzenlendi. Almanya’da kürtaja erişimin kolaylaştırılması talep edildi. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW /AI, EC)’ye dayandırdığı habere göre, hafta sonu Berlin sokaklarında kürtaja ve ötanazi yasalarına karşı binlerce kişi bir araya geldi. “Hayat için yürüyüş” eylemleri, Almanya’da kürtaj hakkına karşı düzenlenen en büyük eylemlerden biri. Bu sene on yedincisi düzenlenen eylemlerde protestocular haçlar ve balonlarla yürüdü. Sloganlardan birinin, “Kürtajsız ve ötanazisiz bir Avrupa için” olması dikkat çekti.

Federal Hayat Hakkı Derneği (Bundesverband Lebensrecht), Cumartesi günü etkinliğe yaklaşık 4 bin 500 kişinin katıldığını bildirdi, söz konusu eylem için bin polis memuru görevlendirildi.

Alman Piskopos Konferansı üyeleri de yürüyüşe katıldı. Roma Katolik grubu Avrupa Parlamentosu’nu kürtaja erişimi “insan hakkı” saydığı için eleştirdi.

Karşı eylemciler kadın haklarını savundu

Feminist örgütlerin ve kadının kendi kaderini tayin hakkını savunan örgütlerden oluşan karşı eylemciler de Brandenburg Kapısı’nda bir araya geldi. Polis, iki grubu birbirinden ayrı tuttu, herhangi bir çatışma yaşanmadı.

Federal Hayat Hakkı Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Alexandra Maria Linder, “yaşam hakkı” hareketinin son yıllarda kazanımlarının çok olduğunu ifade etti. Eyalet Temsilcileri Meclisi’nde (Bundesrat) kürtaj reklamlarının üzerindeki yasal yasağı kaldırmak için gerekli çoğunluğun sağlanmadığını söyledi. Linder, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) hamileliğin altıncı haftasından sonra kürtajı yasaklayan girişimleri “harika bir gelişme” olarak değerlendirdi.

[TÜHA Haber Ajansı, 20 Eylül 2021] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.