enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da Omicronun 2 ay içinde baskın varyant olması bekleniyor

Belçika’da Omicronun 2 ay içinde baskın varyant olması bekleniyor
11.12.2021
A+
A-

BRÜKSEL-TÜHA HABER / Belçika’da Omicron varyantının ocak veya şubat ayında baskın varyant haline gelebileceği bildirildi.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin (TRT Haber)’e dayandırdığı AA’nın haberine göre, Belçika hükümetinin COVID-19 salgını için oluşturduğu kriz merkezinin sözcüsü Steven Van Gucht, ülkede 30 Omicron varyantı tespit ettiklerini söyledi.

Virolog Van Gucht, “Belçika’da şu anda vakaların yüzde 1 veya 2’sinin omicron varyantından kaynaklandığını tahmin ediyoruz. Ancak yeni varyantın ocak veya şubat ayında baskın hale gelmesi mümkün” dedi.

Avrupa’da kayıtlara geçen ilk omicron kaynaklı vakanın Belçika’da görüldüğü açıklanmıştı. Güney Afrika ve Botsvana’da 25 Kasım’da tespit edildiği bildirilen omicron varyantının, ertesi gün Belçika’da görülmesiyle Avrupa’ya ulaştığı kaydedilmişti.

Belçika’da halen delta varyantı baskın varyant olarak görülüyor. Ülkede sonbaharın başlamasıyla vakalar artmaya başladı. Kasımda yükselen vaka sayıları son bir haftadır az da olsa düşüyor. Şu anda günlük COVID-19 vaka sayısı 16 bin civarında seyrediyor.

Zorunlu aşılama fikri gündemde

Belçika hükümetinin, COVID-19’a karşı aşılamayı zorunlu hale getirme fikrini de ele alacağı bildirildi. Hükümetin İstişare Komitesi’nin 22 Aralık’ta yapacağı toplantıda konuyu tartışmayı planladığı aktarıldı.

Hükümetin aşılamalarla ilgili biriminin sözcüsü Gudrun Briat, salgından sorumlu birimin konu üzerinde çalıştığını, sağlık uzmanlarının yanı sıra hukukçuların da zorunlu aşılama fikrini incelediklerini söyledi.

Hükümet, geçen ay, sağlık çalışanları için aşıyı zorunlu hale getirmişti. Sağlık çalışanları için zorunlu aşılamada geçiş süreci 1 Ocak’ta başlayacak, 1 Nisan’da ise yasal olarak tamamen zorunlu hale gelecek. 1 Nisan’dan itibaren aşı olmayan sağlık çalışanlarının işini kaybetmeleri söz konusu olacak.

11,4 milyon nüfuslu Belçika’da bugüne kadar tam doz aşılı olanların sayısı 8,7 milyonu buldu.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Aralık 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.