enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:04 Kudüs Valiliği: İsrail’in işgal altındaki Doğu Kudüs’teki Mescid-i Aksa’da ramazan ayı hazırlıklarını engellemeye devam ediyor…
00:03 “Türkiye nükleer silah yapabilir”
00:03 KAAN’ın yeni prototipleri sahnede: Neler değişti?
00:03 On bir ayın sultanı ramazanın ilk teravih namazı, 18 Şubat Çarşamba günü kılınacak…
00:02 Cumhurbaşkanı Erdoğan, Etiyopya’ya gidecek
00:02 İstanbul’daki uyuşturucu soruşturması kapsamında CHP’li Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ifadeye çağırıldı.
00:01 Türkiye’yi Kuşatma Hayali
00:01 Sıcaklıklar önce düşecek sonra yükselecek
00:26 Moskova Crocus Expo’da dev gıda fuarına çok sayıda Türk şirketi katıldı
00:07 İletişim Başkanı Duran’dan ‘TRT World Citizen Awards’ paylaşımı
00:04 Kocaeli’ Gebze ilçesinde Barış Manço’yu eserleriyle anıldı
00:04 Su Yönetiminde Yapay Zeka’nın Evrimi
00:03 Dışişleri’nden katil İsrail’in Batı Şeria’da arazi tesciline sert tepki
00:03 Huzurlu bir Ramazan için sorunsuz alışveriş: Güven ve hız Amazon.com.tr’de buluşuyor!
00:02 Bakan Kurum: “Çöp kutusu göndermeyi ballandıra ballandıra anlatıyor ama 455 bin konutu beğenmiyorlar”
00:02 Filistin’de İsrail’in yaptığı gibi CHP’li Milas İlçe Başkanı Ahmet Kılbey’den iş makanasıyla Asırlık Ağaç Katlimı!
00:01 TBV’nin Yarının Denklemi serisinin yeni bölümü yayınlandı
10:12 ‘Sevgililer Günü’nü dini bir tartışma olarak değil, sevdiklerimiz için anlamlı bir gün olarak görelim
00:52 Mehmet Beyazıt’tan İki Eser Tek Kitapta: “Yüreğime Kar Yağıyor” ve “Tanrı Misafiri” Satışta!
00:48 Kocaeli’n Gebze ihracat şampiyonu firmalar ödüllendirildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika’da mahkemeden hükümete: Ya yasa çıkar ya da kısıtlamaları iptal et

Belçika’da mahkemeden hükümete: Ya yasa çıkar ya da kısıtlamaları iptal et
31.03.2021
A+
A-

TÜHA HABER / Salgın kısıtlamalarının bakanlık kararnamesiyle uygulandığı Belçika’da mahkeme, hükümetin bu konuda 30 gün içerisinde yasa çıkarmasına karar verdi. Aksi halde kısıtlamalar iptal edilebilecek. 

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (AFP / GY,ET)’ye dayandırdığı habere göre, Belçika’da mahkeme, hükümetin 30 gün içerisinde pandemi yasası çıkarmasına, aksi takdirde koronavirüs kısıtlama kararlarının iptaliyle karşılaşabileceğine hükmetti. Ayrıca yasanın geciktiği her gün için de 5 bin euro para cezası öngörülüyor.

Hükümetin, Belçika İnsan Hakları Derneğinin şikayeti üzerine alınan kararı temyize götürme hakkı var.

Derneğin avukatı Audrey Lackner, Fransız haber ajansı AFP’ye yaptığı açıklamada amaçlarının kısıtlamalarla ilgili konuları parlamentoda tartışılmasını sağlamak olduğunu söyledi. Avukat, “Mahkeme tedbirlerin yasaya uygun olmadığını teyit etmiş oldu ve Belçika devletinden bunları yasal hale getirmesini istedi” dedi.

Belçika'da koronavirüs kısıtlamaları protestolara neden olmuştu.

Belçika’da koronavirüs kısıtlamaları protestolara neden olmuştu.

Kısıtlamalar kararnameyle uygulanıyor

Belçika’da, koronavirüsün yayılmasıyla mücadeleye yönelik kısıtlamaların tamamı, parlamento pas geçilerek bakanlık kararnamesiyle yürürlüğe konuluyor. Belçika hükümeti, Avrupa Birliği (AB) ülkeleriyle serbest dolaşımı kısıtlayan sınır kontrolleri nedeniyle AB Komisyonu tarafından da eleştiriliyor.

Özellikle ülkedeki özgürlükçü kesimin hedefinde olan kısıtlamalara yönelik mahkeme kararının, hükümeti gerekli yasaları çıkarması konusunda hızlandıracağı tahmin ediliyor. Ancak, bunun 30 günden çok daha fazla sürmesi bekleniyor; bu da hükümeti zor durumda bırakabilir. Başbakan Alexander De Croo’nun ofisinden AFP’ye yapılan açıklama mahkeme kararının incelendiği belirtildi.

Belçika, koronavirüs salgınında üçüncü dalgaya karşı mücadele veriyor. Ülkede okullar ile market ve eczane gibi zaruri olanların dışında tüm dükkan ve mağazalar kapalı durumda.

Salgın kısıtlamalarıyla ilgili benzer hukuki mücadeleler Almanya ve Hollanda gibi ülkelerde de yaşanıyor. Almanya’da Başbakan Angela Merkel, Paskalya tatilinde beş gün boyunca kamusal yaşamı durdurmayı hedefleyen katı kısıtlama kararından tepkiler üzerine geri adım atmak zorunda kalmıştı.

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Nisan 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.