enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:01 ABD Başkanı Trump, İran saldırıları nedeniyle Çin ziyaretini erteledi
10:31 Yarın Hollanda’da yapılacak Belediye Meclisi Seçimlerinde Kime oy Vermeliyiz?
09:46 Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Çanakkale Zaferi eşsiz bir destandır”
23:06 (UHA) Uluslararası Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Gazeteci Veysel Kavrayan’dan Vali Aktaş’a Ziyaret
22:24 ‘İmamoğlu çıkar amaçlı suç örgütü’ davasında ‘salon düzeni’ krizi
22:11 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”
22:05 MHP Genel Başkanı Bahçeli, “Ankara ile Bağdat ve Şam’ın, Kudüs ile Gazze’nin kaderi aynı ortak paydada birleşmektedir”.
21:55 Bakan Gürlek, “2026’da Türkiye’nin yabancı ülkelerden adi suç ve terör suçları kapsamında kabul edilen iade talebi sayısı 76”
21:38 İletişim Başkanı Duran, “İsrail Lübnan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hedef almaktadır”
11:35 Şehit düşen tıbbiyelilerin anısına tarihi siperlerde toplandılar
11:29 Kadir Gecesi bugün idrak edilecek
10:00 Türkiye–Azerbaycan Akademik Toplantısı, Nahçıvan Öğretmenler Enstitüsü’nde Gerçekleştirildi…
14:49 Savaş 110 km uzakta ama Van’da haberler “masabaşı”
14:14 SAHA İstanbul Elektrik ve Elektronik Komitesi Mart Ayı Toplantısı
13:48 Irak’ta İstikrarın Sonu mu? ABD‑İsrail’in İran’a Saldırısının Yansımaları
12:57 Dışişleri Bakanı Fidan, “Savaşın tüm bölgeye yayıldığını endişeyle müşahede ediyoruz”
22:31 Bakan Uraloğlu: Ramazan Bayramında 19, 22 ve 23 Mart tarihlerinde 6 ek yüksek hızlı tren seferi düzenlenecek
22:07 Dışişleri Bakanı Fidan, “Netanyahu hükümeti Gazze’de ateşkes ihlallerini sürdürüyor”
21:01 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Zorlu: Türkiye, bugün içeride ve dışarıda hayal edilen şeyleri başarmaya, gerçeğe dönüştürmeye devam ediyor
20:11 Devlet Bahçeli’den tarihçi ve yazar İlber Ortaylı için taziye mesajı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belçika polisi, zam talebiyle yaptığı eylemi 1 haftadır sürdürüyor

Belçika polisi, zam talebiyle yaptığı eylemi 1 haftadır sürdürüyor
23.11.2021
A+
A-

BRÜKSEL-TÜHA HABER / Belçika’da polisler, hükümeti zam ve emeklilik hakları nedeniyle bir haftadır her gün protesto ederken, kent trafiği gösterilerden önemli ölçüde etkileniyor.

TRT Haber'in zirvedeki yeri değişmedi - Son Dakika Haberleri(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, Belçika’da polisler, hükümeti zam ve emeklilik hakları nedeniyle bir haftadır her gün protesto ederken, kent trafiği gösterilerden önemli ölçüde etkileniyor.

Belçika’da polis 2000’den bu yana maaşlarına zam yapılmadığı ve 2030 itibarıyla görevlerinin “ağır iş” kategorisinden çıkarılarak, yaptığı işe bakılmaksızın tüm polislerin emeklilik yaşının 67’ye yükseltilmesini 1 haftadır protesto ediyor.

Sabah saatlerinde Merkez Tren İstasyonunun önünde toplanan polislerin kentin ana caddelerindeki yürüyüşleri trafiği önemli ölçüde aksatıyor.

Brüksel Havaalanına giden yollarda trafiğin aksaması, çok sayıda uçuşun iptal edilmesine ya da ertelenmesine yol açıyor.

Bugünkü eyleme, mensubu oldukları 4 sendikanın flamalarını taşıyan yaklaşık 600 polisin katıldığı öğrenildi.

Başbakan Alexander de Croo, dün yaptığı açıklamada “polislerin çok ileri gittiğini, işe gitmek isteyenler için hayatı zorlaştırdığını” söylemişti.

İçişleri Bakanı Annelies Verlinden’in yarın polislerin temsilcisi ile görüşme yapması bekleniyor.

Polisler, görüşmenin iyi geçmemesi halinde eylemlerini 2 ay daha sürdüreceklerini belirtiyor.

Brüksel caddeleri sık sık eylemlere sahne oluyor

Dün hükümetin yeni tip koronavirüs (COVID-19) tedbirlerine karşı çıkan 35 bin civarında kişi, Kuzey İstasyonu önünde toplanmış, Avrupa Birliği kurumlarının olduğu Schuman Meydanına doğru yürümüştü. Polis ile yaşanan arbedede 3 polis ve 1 gösterici yaralanmıştı.

Geçen ay 80 sivil toplum kuruluşundan binlerce kişi, iklim değişikliğiyle mücadele için kent caddelerinde protesto yürüyüşü yapmıştı.

6 Aralık’ta da işçi sendikalarının hükümet karşıtı yüksek katılımlı bir gösteri düzenlemesi bekleniyor.

EK Kaynaklar *AA

[TÜHA Haber Ajansı, 23 Kasım 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.