enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
01:41 Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Dezenflasyon sürecini destekleyen yapısal reformlarımızı hızlandırıyoruz
00:57 Yeni Cuma Camii, Kocaeli’nin “Eyüp Sultan’ı” Olmalı
00:54 İspanya, 16 yaş altına sosyal medya yasağı getiriyor
00:49 Ocak ayı enflasyon rakamları açıklandı
00:41 Clintonlar, Epstein soruşturmasında Kongre’ye ifade vermeyi kabul etti
00:37 Trump ve Zelenskiy Büyük Oranda Anlaştı
00:32 Yunan Profesör Grivas: Türkiye Avrasya’nın En Hırslı Gücü Oldu, Yunanistan’ı Sakat Bırakabilir
00:29 Numan Kurtulmuş: Suriye’de gelinen noktayı takdirle karşılıyoruz
00:22 İran Cumhurbaşkanı, ABD ile müzakereye şartlı olarak hazır olduğunu açıkladı
00:21 ABD Özel Temsilcisi Steve Witkoff, İranlı yetkililerle bu haftanın sonuna doğru bir araya gelecek
00:18 Şarku’l Avsat’a konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye-Suudi Arabistan ilişkileri bölgesel barış ve istikrar için stratejik öneme sahip
00:17 Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:17 Avrupa Haberleri: Avrupa Sayıştayı: ‘Kritik hammaddelerde AB’nin Çin’e olan bağımlılığı sürüyor’
00:16 Gümrük Muhafaza’dan sınır ötesi kaçakçılığa darbe
00:11 NATO Genel Sekreteri Mark Rutte, Ukrayna Parlamentosu’nda yaptığı konuştu
00:10 ‘Bakım Sigortasının Önemi ve Gerekliliği!
00:08 DMM’den “Türkiye’de binlerce çocuğun kaybolduğu” iddialarına yalanlama
00:06 İsrail’in İstihbarat İçin Kullandığı Epstein Tuzağına Kimler Düşmemiş ki!
00:01 Eski Libya lideri Kaddafi’nin oğlu Seyfülislam evinde uğradığı saldırıda öldürüldü
00:01 Sapanca Gölü’ne 3 milyon 240 bin metreküplük alternatif kaynak
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Belarus’ta protestoculara yine polis müdahalesi

Belarus’ta protestoculara yine polis müdahalesi
11.08.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Belarus’un başkenti Minsk’te polis hafta sonundaki devlet başkanlığı seçiminin sonuçlarını protesto eden göstericilere müdahale etti. ABD, protestolara izin verilmesi çağrısında bulundu.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı’nın (DW,AFP)’ye dayandırdığı haberine göre, Belarus’ta çeyrek asırı aşkın süredir iktidarda olan Aleksandr Lukaşenko’nun açık ara farkla kazandığı devlet başkanlığı seçimlerinin ardından yükselen tansiyon düşmüyor.

Seçimlere hile karıştığını savunan binlerce protestocu bir kez daha başkent Minsk sokaklarındaydı.

AFP’ye konuşan bir görgü tanığı, polisin barışçıl şekilde gösteri yapan protestoculara göz yaşartıcı gaz ve plastik mermiyle müdahale ettiğini, bir gazetecinin yaralandığını söyledi.

Güvenlik güçlerinin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı belirtiliyor

Güvenlik güçlerinin çok sayıda göstericiyi gözaltına aldığı belirtiliyor

Protestocular, Pazar gecesi de Minsk ve diğer kentlerin sokaklarında düzenledikleri gösterilerde seçim sonuçlarını protesto etmişti.Göstericilerle emniyet güçleri arasında çatışmaların yaşandığı eylemlerde yaklaşık 3 bin kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

ABD’den çağrı

Belarus’ta çıkan olaylarla ilgili ABD’den bir açıklama geldi. Beyaz Saray Sözcüsü Kayleigh McEnany, ABD’nin Belarus’taki seçimler nedeniyle “derin endişe duyduğunu” belirtti. “Muhalefet adaylarının sindirilmesi ve barışçıl protestocuların gözaltına alınmasının, sürece zarar verdiğini” ifade eden McEnany, “Belarus hükümetini barışçıl toplanma hakkına saygı göstermeye ve güç kullanımından sakınmaya davet ediyoruz” dedi.

Belarus’taki seçim sonuçlarına ilişkin Avrupa Birliği ve Almanya’dan da sert açıklamalar gelmişti. Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen da, Belarus makamlarını seçim sonuçlarını incelemeye çağırarak oyların eksiksiz bir şekilde sayılıp sonuçların bu şekilde açıklandığından emin olunması gerektiğini vurgulamış ve güvenlik güçlerinin göstericilere yönelik tavrını kınamıştı.

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert de, Belarus’taki seçimlere ilişkin olarak “demokratik seçimler için gerekli asgari standartlara uyulmamış olunduğu çok açık ve bu bizim açımızdan kabul edilebilir değil” açıklamasında bulunmuştu.

[TÜHA Haber Ajansı, 11 Ağustos 2020] 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.