enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
00:57 Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, “Müze ve ören yerlerini yaklaşık 29 milyon 700 bin kişi ziyaret etti”
00:56 Beyaz Saray’ın Gazze Barış Planının Akıbeti Belirsiz
00:50 Bu hafta boyunca yurt genelinde hava yağışsız ve kurak olacak.
00:49 Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kökü dışarıda ideolojik yaklaşımları reddediyoruz”
00:39 Bursa’da bir ay süren su kesintilerinin ardından, Büyükşehir Belediyesi su ücretinde yüzde 30 artışa gitti…
00:37 Bakan Göktaş, Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulu Toplantısı’nda konuştu
00:33 MHP Genel Başkanı Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya kendim giderim
00:30 Macaristan Fahri Konsolosu Şahbaz’dan Başkonsolos Keller László’ya Ziyaret
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuştu…
00:15 Dışişleri Bakanı Fidan, “Türkiye, Güney Kafkasya’da barışın tesis edilmesi için çaba göstermektedir”
00:10 Bakan Tunç: “Hedefimiz umudu onaran, hatayı düzelten, insan onurunu merkeze alan bir yaklaşımı hakim kılmaktır”
00:04 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Ankara’da gündeme ilişkin basın mensuplarının sorularını yanıtladı…
00:34 Doğu Karadeniz’den ocak-ekim döneminde bal ihracatı, 1 milyon 834 bin 520 dolara ulaştı.
00:32 Suriye Sahasındaki Meydan Okumalar ve Fırat’ın Doğusu
00:31 Terör örgütü PKK Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesinden tamamen çekildi
00:26 Türkiye genelindeki metro tünelleri, olağanüstü durumlarda 1 milyon 374 bin kişiye acil barınma imkanı sağlayacak kapasitede…
00:19 “2025 yılında 65 ilde 255 kazı alanına ulaştık”
00:19 Şara’nın Washington Ziyareti ve Türkiye’nin Rolü
00:19 Bakan Güler: Kutuların çözümü ve ilk bulgulara ulaşma süreci en az 2 ay sürer
00:19 TOBB’un Nefes kredi hacmi 25 milyar liradan 50 milyar liraya yükseltildi…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baykar’ın kurucusu Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti

Baykar’ın kurucusu Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti
19.10.2021
A+
A-

İSTANBUL-TÜHA HABER / Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dünürü BAYKAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar hayatını kaybetti. 72 yaşındaki Bayraktar, kalp rahatsızlığı ve akciğer kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi görüyordu.

BAYKAR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir Bayraktar İstanbul’da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.

Vefat sonrası Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, “Özdemir Bayraktar, babamız, ilham kaynağımız hakk’ın rahmetine kavuştu. Değerlerinden taviz vermeden adanmış bir ömür yaşadı. Yılmak bilmeyen azmiyle araştırıp üretenlerden oldu. Haksızlıklar karşısında hiç pes etmedi, gücü yettiğince yardım etti. Allah rahmet eylesin” derken Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ise, “Babam, canım, arkadaşım, rehberim, dava yoldaşım hakk’ın rahmetine yürüdü. Kanını, canını, sağlığını, varlığını milletimizin tam bağımsızlık mücadelesine vakfetti. İnna Lillâhi ve İnnâ İleyhi Raciûn O’ndan geldik O’na döneceğiz” ifadelerini kullandı.

Özdemir Bayraktar, yarın Fatih Camii’nde öğle namazından sonra düzenlenecek cenaze töreni sonrası İstanbul’da toprağa verilecek.

Özdemir Bayraktar, 12 Mart 2016 akşamı, oğlu Selçuk ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye’nin nişan törenlerinden önce kalp krizi geçirmiş, nişan töreni bu nedenle iptal olmuştu.

Özdemir Bayraktar
Özdemir Bayraktar

Otomotivden SİHA’lara

Son 15 yıldır özellikle İHA ve SİHA teknolojileri üzerine çalışan Özdemir Bayraktar, 1949 yılında Sarıyer’in Garipçe köyünde doğdu. Lise eğitimini Kabataş Erkek Lisesi’nde aldıktan sonra 1972 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi.

Lisans eğitiminin ardından İTÜ Motorlar Kürsüsü Profesörü İsmail Hakkı Öz’ün araştırma asistanlığı görevini 2 yıl yürüttü ve içten yanmalı motorlar konusunda yüksek lisans yaptı.

Daha sonra Burdur Traktör, İstanbul Segman ve Uzel gibi fabrikalarda teknik yönetici olarak çalıştı.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunu olan ve Türkiye Sınai Kalkınma Bankası’nda bilgisayar programcısı olarak çalışan Canan Bayraktar ile dünya evine girdi. Çalışmalarını eşi Canan Bayraktar ile ortak yürüttü. Özdemir ve Canan Bayraktar çiftinin bu evlilikten Haluk, Selçuk ve Ahmet adında 3 çocukları dünyaya geldi.

Özdemir Bayraktar, 1984 yılında daha çok otomotiv sanayisi için yerlileştirme çalışmaları yapan Baykar’ın kuruluşunda yer aldı. Burada makine tasarımı gibi imalat süreçlerini yönetti.

Ödemir, havacılığa da meraklıydı. Sahip olduğu mühendislik bilgisini havacılık için kullanmaya karar verdi. Kendi atölyesinde döner kanatlı bir İHA üretti. Türkiye’nin doğu bölgelerinde askerler ile birlikte çalışarak hava araçlarının geliştirilmesi için testler yaptı. TB2 ve Bayraktar Akıncı TİHA’nın tasarımlarını kendisi çizdi.

Özdemir Bayraktar, İHA ve SİHA’ların geliştirilmesi sürecinde beraber mesai yaptığı askerlerin Ergenekon gibi davalarda yargılanması sürecinde de cezaevinde onları ziyaret etmişti.

Baykar’ın hava araçları 2007 yılından bu yana kara kuvvetleri, jandarma, özel kuvvetler ve emniyet teşkilatı tarafından kullanılıyor. Aynı zamanda yurt dışına da ihraç ediliyor. Baykar mayıs ayında yaptığı açıklamada Bayraktar TB2 SİHA’ların, Ukrayna, Katar ve Azerbaycan’dan sonra Polonya semalarında uçacağını duyurmuştu. Baykar SİHA’ları Suriye, Libya ve Karabağ’da da aktif olarak kullanıldı.

EK Kaynaklar *DHA, ANKA

[TÜHA Haber Ajansı, 19 Ekim 2021]

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.