enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
11:16 MİT Başkanı İbrahim Kalın, İstanbul’da başta Kudüs olmak üzere Hamas heyetiyle görüştü
10:19 Trump yönetimi İran sendromuyla güç kaybetmeye devam ediyor
00:50 İran savaşında hangi ülkeler kazanacak, hangileri en çok zarar görecek?
10:30 Meclis’in bayram sonrası gündemi yoğun
09:13 İran, ABD ve İsrail’in saldırılarına misilleme olarak, İsrail’de Dimona’nun ardından Arad’ı da vurdu
00:58 Bir Krizin Anatomisi: Hürmüz Boğazı’nda Hukuk ve Sigorta
00:28 Geçmişten Günümüze Dışişleri Bakanlarımız | İsmet İnönü
00:20 Gazeteci Kutub Elaraby yazdı: Batı’nın Savaşlarda Dini Söylem Kullanımı
19:36 Türkiye’den İsrail’e tepki: Yahudi işgalci terörü derhal son bulmalı
19:19 Bakan Fidan: Sorun İsrail’in barış istememesi
19:06 BM Raportörü: İsrail, Filistinlilere karşı sistematik işkence uyguluyor
17:58 Fransa’nın Lübnan’daki arabuluculuk çabalarında ortaya çıkan belgede hangi önemli maddeler yer alıyor?
16:53 “KKTC karasularındaki bir denizaltından çok sayıda füze fırlatıldı” iddiasına yalanlama
16:17 29 ilde DEAŞ operasyonu: 139 şüpheli yakalandı
10:51 Türk Dünyası’nın ortak bayramı: Nevruz
10:17 Hollanda’da Türk Gençlerine Çağrı: “İki Dil, İki Dünya” Podcast Yarışması Başladı
00:03 Küba’da Enerji Krizi ve Protestolar
00:01 Kocaeli’nin Gönül Köprüsü: “Kocaeli Abisi” Ramazan Bilançosunu Açıkladı!
00:00 Kazakistan’da Anayasal Dönüşümün Yeni Safhası: Referandum ve Devlet Tasarımı
22:46 İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, İngiltere’nin ABD’ye askeri üs sağlamasını eleştirdi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Şahin, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki kar temizle çalışmalarına nezaret etti

Başkan Şahin, Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki kar temizle çalışmalarına nezaret etti
29.01.2022
A+
A-

GAZİANTEP – TÜHA HABER / Gaziantep Büyükşehir Belediye (GBB) Başkanı Fatma Şahin, yoğun kar yağışı nedeniyle Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde alınan güvenlik tedbirlerini yerinde inceledi, iş makinalarıyla terminal binasının çatısında yürütülen çalışmaları drone kamerasıyla izledi.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı‘nın haberine göre, GBB Başkanı Fatma Şahin, Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’nde zabıta ekiplerince alınan güvenlik tedbirlerini ve çalışmaları inceledi.

Terminal binasının çatısında bulunan kar, iş makinalarıyla toplatılırken Başkan Şahin, bu çalışmaları drone kamerasıyla takip etti. İncelemede AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ve MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan da bulundu.

Metrekareye 140 kilogram kar yükünü kaldıracak şekilde inşa edilen terminal çatısında kar birikmelerinin farklı noktalarda yoğunluk kazanmasından dolayı arttırılan önlemleri değerlendiren Başkan Şahin, terminal binasındaki statik çatının güvenlik açısından sağladığı kazanımların dışında kar yığılmalarından dolayı bazı noktalarda tedbir aldıklarını söyledi.

ŞAHİN: YENİ GELECEK CİHAZLARLA ÇATIDAKİ KAR TAMAMIYLA TEMİZLENECEK

Başkan Şahin, terminalde güvenlik önlemlerinin çok hızlı alındığını hatırlatarak, “Koordinasyonu hızlı tamamladık. Çatımızda güçlendirme çalışmaları yaptık, akabinde çatıdaki kar yükünü hafifletmek için çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah yeni gelecek cihazlarımızla çatıdaki kar tamamıyla temizlenecek. En önemli kısım, çatının risk oluşturacak bölümlerine paralel olarak yolcuların geçişine izin verilmeyen bölgeler belirlendi, güvenlik şeridi çekildi.” dedi.

Kamu binalarında çatılarla ilgili daha güçlü tedbirler alınması gerektiğinin altını çizen Şahin, “Spor salonları, okul binaları, belediye binaları ve diğer kamu binalarında nelerin yapılması gerektiğine ilişkin çalışacağız. Çalışmaları bugün yerinde gördük, yapılacakları konuştuk. Bunun yanı sıra bölgede alınan güvenlik tedbirleri dolayısıyla bölgede bir çadır açtık. Sıcak çorba, çay, simit dağıtıyoruz. Dünden beri de seferler normal seyrinde devam ediyor.” diye konuştu.

AK Parti Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer ise yapılan çalışmaları değerlendirmek ve yerinde görmek amacıyla ziyarete katıldığını ifade ederek, “Bütün işletmecilere, yönetime geçmiş olsun dileklerimizi iletiyorum. Kar ağırlığı nedeniyle çatılarda ciddi sıkıntılar oluşuyor. Dün de Organize Sanayi Bölgesi’ndeydik. Bugün de buradayız. Gereken tüm tedbirlerin hızla alındığını görüyoruz. Onun için ayrıca otogar işletmemize çok teşekkür ediyorum.”  ifadelerini kullandı.

MHP Gaziantep Milletvekili Muhittin Taşdoğan da Gaziantep Şehirlerarası Otobüs Terminali’ndeki çalışmalar için işletme sahipleri ve personelin çok hassas davrandığını ve yolcular için her türlü önlemin alındığını belirtti. Rahmet afete dönüşmeden tedbirlerin alındığını kaydeden Taşdoğan, “İlk andan itibaren birlik ve beraberlik duygusuyla hareket edilmiş ve olası tehlikelerin önüne geçilmiş. Bu kapsamda emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

İnceleme sonrasında Büyükşehir Belediyesi’nin terminal bölgesinde konumlandırdığı çadırda Başkan Fatma Şahin, vatandaşa çorba ve simit ikram etti.

[TÜHA Haber Ajansı, 29 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.