enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
14:23 Kocaeli’n Başarılı Bürokratı Ahmet Akyol, ASELSAN’a Değer Katıyor
00:13 Şubatın ilk haftası hava nasıl olacak?
00:11 İran Dışişleri Bakanı ​​​​​​​Arakçi: Ülkesinin ABD ile nükleer müzakereye hazır olduğunu daha önce de bildirdiğini açıkladı…
00:08 TRT ortak yapımı sessiz fedakarlığın gölgesinde bir kadın hikayesi: “Kanto”filmi, 6 Şubat’ta beyazperdede
00:07 Yeşilay Şile Şube Başkanı Şengül: Bağımlılıkla Mücadelede Toplumsal Sorumluluk Şart…
00:07 Bakan Fidan: ABD ve İran’ı müzakere masasına çağırıyoruz
00:06 Bakan Vedat Işıkhan, AK Parti Ordu İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuştu…
00:06 “Ankara 28 yıldır plansız, ranta dayalı büyüyor!”
00:05 İletişim Başkanı Duran: “Ülkemizi geleceğe taşımaya kararlılıkla devam edeceğiz”
00:05 Basın İlan Kurumu ile Kredi Garanti Fonu arasında iş birliği protokolü imzalandı…
00:03 379 FETÖ iltisaklı sosyal medya hesabına erişim engeli getirildi
00:03 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülke hayrına yaptığımız her işin önüne takoz koymaya çalıştılar
00:02 Belçika’daki dev Audi fabrikası kapandı…
00:01 Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’dan (PFDK) haberler…
00:01 Suriye devlet televizyonu: Şam yönetimi ile terör örgütü YPG arasında, yeni bir mutabakata varıldığını duyurdu
00:00 Yargıtay Başkanlığı’nca, deprem temalı ceza ve hukuk çalıştayları İzmir’de düzenlenecek
21:24 Son dakika gelişmesi… Fatih Ürek’ten acı haber geldi: Fatih Ürek 59 yaşında hayatını kaybetti.
13:12 Küresel Gazeteciler Konseyi’nden (KGK) Londra’da diplomasi turu 
11:26 İletişim Başkanı Duran, “Bağımlılık konusunda medya kuruluşlarına, habercilere, dizi ve film yapımcılarına ciddi sorumluluklar düşüyor”
10:53 MSB kaynakları: TSK’nın Barış Pınarı’ndaki bölgelerden çekildiği yönündeki haberler doğru değil
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başkan Erdoğan’a hakaret eden Merdan Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebi.

Başkan Erdoğan’a hakaret eden Merdan Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis cezası talebi.
19.07.2023
A+
A-

* Terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan’a özgürlük istemesinin ardından tutuklanan Merdan Yanardağ’ın’ın “Cumhurbaşkanına hakaret” suçundan yargılandığı davada mütalaa verildi.

* Savcı Yanardağ hakkında 8 yıl 2 aya kadar hapis talep ederken, taraf avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

A Haber - YouTubeA Haber kaynaklı habere göre, Terörist başı ve bebek katili Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü istemesinden kaynaklı tutuklu bulunan Gazeteci Merdan Yanardağ’ın bir gazetedeki yazısında Cumhurbaşkanı’na hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya sanık Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna ile müşteki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı Erem Gençer katıldı.

MÜTALAA SONRASI BEYANDA BULUNULACAK

Müşteki avukatı Gençer’in, sanık hakkındaki şikayetlerinin sürdüğünü, davaya katılma talepleri olduğunu ve sanığın cezalandırılmasını talep ettiklerini söylemesinin ardından söz alan sanık avukatı, mütalaa açıklandıktan sonra beyanda bulunacaklarını kaydetti.

Duruşmada esasa ilişkin mütalaasını açıklayan cumhuriyet savcısı, sanığın Birgün adlı gazete ve gazetenin internet sitesinde 10 Nisan 2022 ila 29 Mayıs 2022 arasında 7 bölüm halindeki “Faşizm ve İslami Faşizm” yazılarının eser sahibi olduğunu belirtti.

8 YIL 2 AYA KADAR HAPSİ İSTENDİ

Sanığın yedinci yazısının içeriğinde Cumhurbaşkanı’nın adını zikrederek, “seçimlerde hile yapmak, millet iradesine el koymak” gibi ithamlarda bulunduğu aktarılan mütalaada, sanığın “zincirleme şekilde cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan 1 yıl 5 ay 15 günden 8 yıl 2 aya kadar hapsi istendi.

Müşteki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatının davaya katılma talebini kabul eden mahkeme, taraf avukatlarına esasa ilişkin mütalaaya karşı beyanlarını sunmaları için süre vererek duruşmayı erteledi.

Öte yandan, Yanardağ’ın “terör örgütü propagandası yapmak” suçundan tutuklu olduğu davaya İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 4 Ekim’de başlanacak.

DEPREMZEDELERİ DE HEDEF ALMIŞTI

Merdan Yanardağ, depremin yaşandığı bölgeyi ‘dindar’ ve ‘gelenekçi’ olarak tanımlayarak muhafazakar seçmeni hedef almıştı. “Türkiye’de bilim ve akıldan kopan muhafazakar bir yönetim var” sözleriyle rezilliğini perçinleyen Yanardağ, AK Parti’ye ‘cihadist terör örgütü’ benzetmesinde bulundu.

BEBEK KATİLİNİ SAVUNDU

Tele 1 ekranında açıklamalarda bulunan CHP yandaşı Yanardağ, ‘siyasi mahkum’ olarak nitelendirdiği Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri olmadığını ileri sürdü.

ÖCALAN’A GÜZELLEME

Öcalan’ın hafife alınacak biri olmadığını ileri süren Yanardağ, terörist başının cezaevinde kitap okumaktan ‘filozof’ olduğunu söyledi.

Yanardağ şu skandal ifadeleri kullandı;

“İmralı’ya baktığımız zaman, 70 yaşını geçmiş bir Abdullah Öcalan ve kabul etmek gerekir ki çok uzun süredir, 25 yıldır kesintisiz hapiste ve tecritte olan bir kişiden söz ediyorum. Türkiye’de en uzun süre yatan siyasi mahkumdur. Normal infaz yasaları geçerli olsa aslında serbest bırakılması gerekiyor, ev hapsi vs. Abdullah Öcalan’a uygulanan tecritin hukukta hiçbir yeri yoktur. Kaldırılması lazım. Biz görmüyoruz, duymuyoruz, tartışamıyoruz. O izliyor mu izlemiyor mu bilmiyoruz. Ama orada elinde rehin olarak tutmuşsun, adamla pazarlık yapıyorsun. Onun üzerinden tehdit savuruyorsun. Ailesiyle bile görüşemiyor, avukatlarıyla görüşemiyor. Böyle bir infaz düzeni olabilir mi? Abdullah Öcalan hafife alınacak birisi değil. Neredeyse cezaevinde filozof oldu çünkü okumaktan başka bir şey yapmıyor. Siyaseti doğru okuyan, doğru göre, doğru çözümleyen son derece zeki birisidir.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.