enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:54 Binlerce Alıcı, Bebek ve Çocuk Ürünleri İçin İstanbul’a Gelecek
10:54 Ömer Çelik, “Karanlık siyasetlerin takip edildiğini görüyoruz”
10:09 Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’ndan temassız kartlarda şifresiz işlem limiti artırıldı
00:47 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 kasım ayına ilişkin dış ticaret endekslerini açıkladı.
00:42 Bakan Göktaş, “Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Koordinasyon Kurulu 2. Toplantısı”nda konuştu
00:40 Devlet Bahçeli: ABD Başkanı’nın savunduğu küresel çeteleşmedir
00:37 Ticaret Bakanlığı tüm gümrük işlemlerinde dijitalleşme ve şeffaflık konularında yeni adım attı…
00:36 Hong Kong’da bulunan Sultan Boztepe, Türk Öğrenci Birliğinin kurulmasına öncülük etti…
00:36 Türkiye, Mısır ve Katar’dan Gazze açıklaması
00:28 Araştırma: Dişlerinizin durumu erken ölüm riskinin habercisi olabilir
00:15 Upcycle İstanbul’un İlham Verici Topluluk Buluşmaları “Salon’dayız” Etkinlikleriyle Başlıyor
00:10 Diyanet İşleri Başkanlığı fitre miktarını belirledi
00:05 Özel haber: Avrupa Parlamentosu Başkanı Metsola’dan ‘miadını doldurmuş’ İran rejimine karşı harekete geçme çağrısı
00:03 Miraç Kandili bugün idrak edilecek
18:01 İran’daki protestolar: ABD veya İsrail’le çatışma ihtimali ne kadar yakın?
09:22 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:58 Miraç Kandili perşembe günü idrak edilecek
00:58 Kocaeli’n simgesi Tarihi Saat Kulesi restore ediliyor…
00:55 İhracat verileri, Aralık 2025 ve geçen yılın tamamına ilişkin faaliyet illere göre ihracat veriler açıklandı…
00:53 Gazze Gölgesinde Üçlü İttifak: İsrail-Yunanistan Hattı ve Doğu Akdeniz’de Yeni Güç Arayışı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başbakan Scholz’un ilk yeni yıl mesajı

Başbakan Scholz’un ilk yeni yıl mesajı
01.01.2022
A+
A-

BERLİN-TÜHA HABER / Almanya Başbakanı Olaf Scholz, bu görevdeki ilk yeni yıl mesajında koronavirüs salgını ile mücadele, iklim koruma politikaları, yenilenebilir enerjilere geçiş ve dış siyaset konularına ağırlık verdi.

(TÜHA) Türkuaz Uluslararası Haber Ajansı Avrupa Temsilcisi Tuba Nur TÜRKELİ’nin haberine göre, 16 yıl görevde kalan Dw - Deutsche Welle Logo Alt - 1172x428 PNG Download - PNGkitselefi Angela Merkel’in ardından, Almanya’da yeni kurulan koalisyon hükümetinin Başbakanı Olaf Scholz, bu sıfatla yayınladığı ilk yeni yıl mesajına, “Bugün, bazı değişiklikler getiren bir sene sona eriyor. Ufak bir değişiklik: Bu akşam yeni yıl mesajını başbakanınız olarak ben açıklıyorum” diyerek başladı.

Konuşmasının önemli bir kısmını koronavirüsle mücadeleye ayıran Scholz, halkı salgınının beklenen yeni dalgasına karşı uyararak, bu mücadelede dayanışmaya devam edilmesini istedi.

“Yeni yılda koronavirüsü nihai bir biçimde yenmek için elimizden gelen her şeyi ama gerçekten her şeyi yapalım” diyen Scholz, Omicron varyantının yayılma hızına  dikkat çekerek herkesi aşı olmaya davet etti. Bu konuda acele etmenin önemine vurgu yapan Scholz, “Virüsten daha hızlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

21 aydır devam eden salgının ardından normal hayata dönüşe büyük bir özlem duyulduğunu ifade eden Başbakan, bu yıl da büyük çaplı yılbaşı eğlenceleri ve havai fişek gösterilerinin yasaklanması kararına anlayış gösterilmesini talep etti.

“Bunu, virüsün daha fazla yayılmaması için yapıyoruz” diyen Scholz, sosyal mesafe ile ilgili önümüzdeki haftalar için de kuralların geçerli olacağını vurguladı. “Lütfen bu kısıtlamaları çok ciddiye alın. Kendinizi korumak için, ailelerinizi korumak için, hepimizi korumak için” çağrısında bulunan Olaf Scholz, şu an yeterli sayıda aşı mevcut olduğunu belirterek herkesi bundan faydalanmaya davet etti.

Almanya'daki aşı merkezlerinde son haftalarda büyük bir yoğunuk yaşanıyor

Almanya’daki aşı merkezlerinde son haftalarda büyük bir yoğunluk yaşanıyor

Başbakan Scholz, aşı olmakta tereddüt edenlere yönelik olarak da, dünya üzerinde şu ana dek yaklaşık dört milyar kişinin aşılandığını ve bunlarda “büyük bir yan etki görülmediğini” dile getirdi.

Devletin koronavirüs ile mücadele amaçlı uygulamalarına karşı çıkan ve bazıları aşırı radikalleşen kişi ve gruplara da seslenen Scholz, herkese, birbirine karşı saygılı olma çağrısında bulundu.

Halk içinde koronavirüs konusunda şu an farklı görüş ve değerlendirmeler olduğunu belirten Başbakan Scholz, “Bu genellikle yorucu bir durum ancak güçlü bir toplum, karşıt görüşleri kaldırabilir, şayet birbirimize kulak verirsek ve birbirimize saygı gösterirsek” ifadelerini kullandı.

İklim koruma: “Dev bir görev”

Kendi partisi SPD (Sosyal Demokratlar), Yeşiller ve liberal FDP’den (Hür Demokratlar) oluşan koalisyon hükümetinin iklim koruma hedeflerini de yeni yıl mesajında gündeme getiren Scholz, Almanya’nın 25 yıl içinde kömür, petrol ve doğal gaza veda etmeyi ve elektiriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından elde etmeyi planladığını hatırlattı.

Bu geçişin “Dev bir görev” olduğunu vurgulayan Başbakan Scholz, yeni enerji ağlarına, elektrikli otomobiller için şarj istasyonlarına, rüzgar enerjisi tesislerine ve demiryolu ağlarına bu bağlamda yapılacak yatırımların “yeni bir refah ve iyi istihdam” sağlayacağını belirtti.

Dış politika / G7 dönem başkanlığı

Almanya Başbakanı Olaf Scholz yeni yıl mesajında, ülkesinin 2022’de üstleneceği G7 dönem başkanlığına da değinerek, dünyanın önde gelen sanayi ülkelerini, “sıfır karbon salınımlı ekonomi ve adil bir dünya için öncü” kılmak adına başkanlık döneminde girişimlerde bulunacaklarını ifade etti.

Almanya’nın, “Barış adına ortak değerler, hukuk devleti ve demokrasi” temelinde Avrupa Birliği’nin daha da başarılı olması için mücadele etmeyi sürdüreceğini de dile getiren Scholz, güncel Ukrayna krizi ve bu konuda Rusya’nın rolü ile ilgili olarak, “Sınırların dokunulmazlığı önemli bir değerdir ve tartışılamaz” söyleminde bulundu.

EK Kaynaklar *dpa

[TÜHA Haber Ajansı, 01 Ocak 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.