enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
12:15 ABD’nin SDG’den Neden Vazgeçti
11:07 Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nde (KOGACE) Başkanlık Görev Değişimi
00:05 Katil, soykırımcı, terör örgütü ve lanetli İsrail’e, Türkiye ve 7 ülkeden kınama
00:04 ICE’a Tepki Büyüyor
00:04 ABD-Ukrayna-Rusya Üçlü Müzakereleri Devam Edecek
00:03 Uluslararası Deneyimler Çerçevesinde Türkiye’de Bakım Sigortasının Kurumsal Tasarımı
00:02 Kocaeli’n ‘Körfezray Metro Projesi’nde saha çalışmaları planlanan takvime göre hızla devam ediyor…
00:02 ABD’de Politik Çekişmeler ve Ermeni Diasporasının Etkisi: Dr. Mehmet Öz örneği
00:01 ‘Kürtlere Karşısınız’ Söylemi Neye Hizmet Ediyor?
00:01 TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, “Türk hukukuna göre Türkiye’de otel ve tur pazarlamak seyahat acentalarının işi”
00:00 “Habib-i Neccar”ın böyle dimdik ayakta olduğunu görenler Antakya’nın yeniden hayata döndüğüne kalben inanıyor”
14:41 Gazze Şeridi’nin dünyaya açılan ve Mısır sınırında yer alan Refah Sınır Kapısı’nın “deneme” amaçlı açıldığı duyuruldu…
06:53 Uluslararası kuruluşların ve Birleşmiş Milletler’in “Vicdani ve Alaki” sorumlulukları
06:29 ABD, İran’a Askeri Operasyona mı Hazırlanıyor?
05:41 “Kendimize güvenirsek her şeyi başarabiliriz”
04:33 DEVA Partisi’nden açıklama: Suriye’de en ağır bedeli kadınlar ve çocukların ödüyor
00:53 TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency’ndan ‘Kahvaltı Haberleri’
00:36 Karabağ’da kalan Ermenilerin nakli ve tahrike yönelik propagandalar
00:30 RTÜK Başkanı Daniş: TRT, ülkemizin sesi, hafızası ve ortak değeri olmaya devam ediyor
00:22 Meteoroloji’den kritik uyarı: Sel, su baskını ve fırtınaya dikkat
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Başbakan Angela Merkel Metropol FM’e konuştu

Başbakan Angela Merkel Metropol FM’e konuştu
14.12.2020
A+
A-

TÜHA HABER / Başbakan Merkel, video konferans yöntemiyle gerçekleştirilen röportajda, Metropol FM sunucularının hazırladığı ve Türk kökenli gençler ve Influencer’in korona salgını ve  alınan önlemlerle ilgili sorularını yanıtladı.

(TÜHA) TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı’nın Almanya’da yayın yapan (Metropol FM)’in İnternet Sitesi’nde yer alan haberine dayandırdığına göre,Gençlerin ve Influencerlerin  soruları, koronadan dolayı eğitim başta olmak üzere, sosyal yaşam, etkinlikler ve düğün, eğlenceler gibi farklı alanlarda yaşanan sıkıntılar üzerineydi.

Video röportajında Başbakan Merkel, özellikle Türk ailelerinde anne babanın ve yaşlılara çok büyük saygı duyuduğunu bildiğini ve bu nedenle onları düşünerek, onları salgından korumanın çok önemli olduğunu vurguladı. Merkel açıklamasında Türkiye kökenlilere seslenerek: „Lütfen kendinizi ve ailenizi koruyun ve mümkün olduğu kadar küçük gruplar olarak bir araya gelin“ dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropol FM sunucuları aracılığı ile dinleyiciler, kendilerine en çok şikayet ettikleri konunun ise şu anda korona salgınından dolayı, çok sayıda velinin, çocuklarının sınıflarda korona virüsü tehlikesine maruz kalmaları, sınıfların belli aralıklarla havalandırılması kuralından dolayı da çocuklarının  hastalanma tehlikesinden duydukları kaygıyı Başbakan Merkel’e ilettiler. Başbakan Merkel’de çocukların okul eğitiminin öncelikli olduğunu belirtti. Korona virüsü ne kadar sık görüşülürse bizim için o kadar tehlikeli olduğunu, bu nedenle çocukların okul sonrası görüşmelerini azaltarak, eğitimlerinin sürmesinin önemini vurguladı.

Başbakan Angela Merkel, ekonomik beklentilere dair gelen sorulara ise, Türk kökenli işletmelerinin olağanüstü yaratıcı olduklarını söyledi ve birçok ailenin kısa çalışma yada işsizlikle karşı karşıya kalma ihtimallerinin oluduğunu bildiğini ve Alman Devleti olarak bu olumsuz gelişmelere karşı çalıştıklarını dile getirdi ve Ocak ayında yeni bir ekonomik yardım programı hazırladıklarını açıkladı. Bu krizden çıkmanın en önemli faktörünün virüsün yayılmasını engellemek olduğunu söyleyen Başbakan Merkel, bu anlamda herkesin üstüne görev düştüğünü söyledi.

Bir Metropol FM dinleyicisinin ne zaman tekrar düğün yapabileceğiz sorusuna ise Başbakan Merkel, Türk gençleri için bir düğünün ne kadar önemli olduğunu bildiğini ama korona döneminde, özellikle kış aylarında hijyen kurallarıyla bir düğün yapmanın zor olduğunu söyledi.

Başbakan Merkel gençlere şimdilik resmi nikahla evlenip, pandemi sonrası gönül rahatlığıyla, sevdikleriyle birlikte düğün yapmalarını önerdi. Merkel: „Basitçe söylemek gerekirse, samimi olalım bir düğün, hijyen konsepti aşağı hijyen konsepti yukarı, insanlar maske takmış oradan oraya koştururken, bir buçuk metre mesafeye uyularak, ağız tadıyla yapılması çok zor, insani değil“ dedi.

SON DAKİKA... Merkel Türklere seslendi... Düğünlere ara verin! - Güncel Haberler Milliyet

Almanya‘da aşıyı bulan Türk kökenli Ugur Şahin ve eşi Özlem Türeci´ye  Metropol FM aracılığı ile teşekkür etti.   

Başbakan Merkel: „Tabii, Metropol FM aracılığıyla, aşıyı bulanlardan birinin Türk kökenli Uğur Şahin ve eşi Özlem Türeci olmasından ve BioNTech ile Pfizer’da aşı için temel bilimsel katkıyı yapmalarından dolayı çok mutlu olduğumuzu söylemek isterim” dedi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metropol FM sunucuları Aslı Cankat ve Redaktör Ferhad Poye‘nin gerçekleştirdiği röportaj toplam 20 dakika sürdü. Diğer ülkelerde olduğu gibi, Almanya’da korona pandemisiyle baş etmek için çok önemli önlemlere ve kısıtlamalara yer vermiş bulunuyor. Bu önemli dönemde Başbakan Merkel’in göçmenlere yönelik bu röportajı METROPOL FM’e vermiş olması da ayrı bir önem taşıyor.

Fotograf: Guido Bergmann- BERLİN

[TÜHA Haber Ajansı, 14 Aralık 2020]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.