enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:48
10:28 Madrid’de ‘Belirsizliği Yönetmek, Dönüşümü Yönlendirmek: Dönüm Noktasında NATO’ paneli düzenlendi
10:17 İran Büyükelçisi Dışişleri’ne çağrıldı
10:05 Bakan Fidan, ABD’li mevkidaşı Rubio ile görüştü
23:27 “Başkasının Derdiyle Dertlenmeyen, Kendine Dert Arasın”
22:36 Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonunun Nihai Raporu
22:01 ABD, İsrail ve İran: Kapasiteler, Kabiliyetler ve Hal Tarzları
20:51 İran Müdahalesi Avrupa’yı ve Transatlantik İlişkileri Nasıl Dönüştürüyor?
19:08 Jakobenlerin Laiklikle İmtihanı
18:00 MSB: Türk hava sahasına yönelen balistik mühimmat imha edildi
10:26 Bakan Fidan: İran’ın stratejisi son derece yanlış
09:07 Mazlumun Kimliği Sorulmaz
10:37 Mücevherde Yeni Sezonun Trendleri İlk Kez Fuarda Açıklanacak
09:54 Saldırıların ardından Gazze’de “yeniden açlık” endişesi
09:43 ABD ile İsrail’in İran’a yönelik ortak saldırıları,artan jeopolitik risk primi, küresel enerji piyasalarında sert fiyat yükselişlerini beraberinde getirdi.
00:49 ABTTF Başkanı: İftarlarımız bazı çevreleri neden rahatsız ediyor?
00:22 Remzi DİLAN’ın yazısı, Öcalan’ın Statüsü: Baş Müzakereci mi, Yerli Mandela mı?
00:01 ‘Savaş Türkiye’yi de etkileyebilir’
09:52 Hocalı Soykırımı’nın 34. Yılında İstanbul’da Düzenlenen Konferansla Anıldı.
01:02 “Laikliği birlikte savunuyoruz” başlıklı bildiriyi imzalayan 168 kişi hakkında “halkı kin ve düşmanlığa tahrik” suçundan soruşturma başlattı.
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, gözaltındaki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü

Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, gözaltındaki İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü
20.03.2025
A+
A-

* İzlenimlerini İsmail Küçükkaya’nın programında anlatan Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, İmamoğlu’nun nezarette tutulduğunu söyledi.

* Detayı  haberimizde!…

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency

Dün sabah saatlerinde evinde gözaltına alınan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan ile görüştü. Halk TV ‘de İsmail Küçükkaya’ya İmamoğlu görüşmesiyle ilgili ilk izlenimlerini anlatan Sağkan, “gözaltında; nezarethanede duruyorlar. Nezarethanede bir avukat görüşe geldiğinde nezarethaneden çıkartılıp avukat görüşüne gidiliyor.” İfadelerini kullandı.

İMAMOĞLU, ERİNÇ SAĞKAN İLE GÖRÜŞTÜ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun gözaltına alınmasının ardından İstanbul’a gelen Barolar Birliği Başkanı Erinç Sağkan, emniyette ziyaret ettiği İmamoğlu’nun son durumuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Erinç Sağkan görüşmedeki detayları şu şekilde anlattı:

“Vatan Emniyet Müdürlüğü’nde ziyaretine gittim. Sağlığı gayet yerinde, morali gayet iyi.

Ülkesine dair, özellikle bu şafak operasyonlarıyla yürütülen Cumhuriyet Başsavcılıkları işlemlerinin kamuoyunda hukuka olan güvenin, inancın yıpranmasına dair kaygılarını bizlerle paylaştı. Bunun hem yurttaşların üzerindeki olumsuz yansıması hem Türkiye’de ekonomiye dönük olumsuz yansımalarını anlattı.

Aslında sürece ilişkin bireysel değil de toplumsal ve genele yaygın kaygılarını bizlerle paylaştı. Onun dışında yaklaşık 4 günlük bir gözaltı süreci var.

Dosyada da şu anda kısıtlılık kararı mevcut. Henüz kendisinin ifade süreci başlamamıştı. Ona ilişkin ayrıntıları zannedersem bugün gün içerisinde alacağız. Ancak dün gördüğüm itibariyle Ekrem Bey sağlığı morali gayet yerinde.

İMAMOĞLU’NU NEZARETTE TUTUYORLAR

Gözaltında; nezarethanede duruyorlar. Nezarethanede bir avukat görüşe geldiğinde nezarethaneden çıkartılıp avukat görüşüne gidiliyor.

Ben gittiğimde tek başına duruyordu nezarette.

Avukatlarıyla görüşebiliyor. İlk önce bir avukat kısıtlılığı olduğu ifade edilmişti. CMK’daki hüküm uyarınca 24 saat boyunca avukatla görüş yasağı var şeklinde biz de bilgi almıştık. Ancak bunun böyle olmadığını gördük.

Birkaç saat avukatların fiziken görüş yapma noktasında önlerine engeller çıkartıldığını ancak bu yönde alınan bir karar bulunmadığını daha sonra avukatların görüş yapma noktasında bir sorun yaşamadıkları da bize ifade edildi. Keza ben de akşam gittim görüş yaptım zaten.

İMAMOĞLU’NUN SAĞLIK KONTROLÜ EMNİYETTE YAPILDI’

Normalde Adli Tıp’a sevk edilerek sağlık kontrollerinin yapılması gerekiyor fakat Emniyet Müdürlüğü’ne sağlık heyeti getirilerek sağlık kontrollerinin yapıldığı ifade edildi.

Bu dışarıdan bakıldığında işte bazen yanlış görüntüler kamuoyuna yansıyor. Özellikle sağlık kontrolüne götürülürken kelepçeli görüntülerin kamuoyu tarafından görülmesiyle lekelenmeme hakkının ihlal edildiği süreçleri yaşıyoruz. Yalnız bu burada farklı bir durum var.

Bunu özellikle ifade etmek istiyorum. Sadece bu konu özelinde değil. Sağlık kontrolünde kişinin yanında kolluk görevlisinin olmaması gerekir. Kişi eğer bir kötü muameleye uğradıysa eğer bir işkence söz konusuysa bunu kolluk görevlisi baskısı olmaksızın özgür bir ortamda hekime anlatmalı ki; oradan çıkacak raporun temel amacı zaten kişilerin o baskıya kötü muameleye uğramamasını sağlamak.

Bu anlamda hassasiyet olarak dışarıdan doğru görülse de uygulama kesinlikle yanlıştır. Kişinin doğrudan bir hastaneye sevki ve yanında kolluk görevlisi olmaksızın bir hekim tarafından muayene edilmesi gerekir. Bu anlamda dünkü görüntü doğru bir görüntü değil. Ancak Sayın İmamoğlu kolluk personellerine ilk andan itibaren gösterdikleri nezaketleri için teşekkür etti.

Dün evinde de zaten gözaltına almaya geldiği zaman polislerimizle ilgili böyle yine çok nazik ifadeler oldu. Keza eşi Dilek Hanım da böyle söyledi. Polis kardeşlerimiz diye. Orada demek ki belli bir özen gösterilmiş.

Dün akşamki benim gördüğüm ana kadar Ekrem Bey’in kendi durumuna ilişkin olarak herhangi bir sıkıntısı, kötü muamele vesaire bir durumun kesinlikle olmadığı, aksine büyük bir nezaketle kendisine davranıldığını bizlerle de paylaştı.”

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.