enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
10:53 Türkiye, Suriye’nin enerji altyapısını yeniden yapılandırma sürecinde üstlendiği aktif rol kapsamında bugün ülkeye doğal gaz ihracatına başlayacak
10:38 AK Parti Sözcüsü Çelik’ten CHP Genel Başkanı Özel’in açıklamalarına tepki
07:52 Komisyonun Aşırı Siyasi Mücadeleye Alet Edilme Riski
07:32 Mersin’de ünlüleri gençleştiren, şifa ve güzelliğin adresi: Getat uzmanı Dr. Işıl ÖZDEMİR!
07:21 ABD-Çin Teknoloji Savaşında Nvidia Denklemi: H20 Çiplerinde Tedarik Sorunu
07:21 ‘Yazı Tura Tiyatro’ Ayvalık Turnesinde
07:18 Unutulan Büyük Türkçe Ustası: Refik Halit KARAY
07:11 Doğu Türkistan’da neler oluyor? Doğu Türkistan sadece Doğu Türkistanlıların davası değil, Türklerin en büyük davası olması gerekiyor…
06:50 İzmir Büyükşehir Belediyesine yönelik “kooperatif” soruşturması kapsamında 65 şüpheli hakkında hazırlanan iddianame kabul edildi.
06:38 Bakan Fidan, Hamas heyetiyle görüştü
05:09 Anayasa Mahkemesi (AYM), bireysel başvuru hakkının getirildiği 23 Eylül 2012’den 30 Haziran 2025’e kadar yapılan 686 bin 484 bireysel başvurudan 573 bin 180’ini sonuçlandırdı.
03:24 “Terörsüz Türkiye” hedefi doğrultusunda kurulacak komisyonun ilk toplantı tarihi belli oldu
03:15 İstanbul’da Türkiye-İtalya-Libya zirvesi
22:59 TBMM Başkanı Kurtulmuş’tan Cumhurbaşkanı Erdoğan ile parti genel başkanlarına “Terörsüz Türkiye” teşekkürü
22:51 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gazze’de omuz omuza şükür namazı kılacağız
08:54 Güneydoğulu halıcılar, yılın ilk yarısında ihraç ettikleri 165 milyon 121 bin metrekare halıdan 873 milyon 321 bin dolar gelir sağladı.
07:42 Bu fotoğraftaki sen misin ? Sahte Mesajlara Dikkat: Dolandırıcılık ve Virüs Tuzağından Korunma Rehberi
07:34 Gazeteci İlhan KARAÇAY’ın Sosyal Medyada dolaşan ‘Erdoğan’ın Akıbeti’ üzerine yorumu…
07:18 Şirketlerden N’aber!
07:06 Dünya Dönüyor!
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Barış İçin Kadın SES’i, Eren Keskin’in hikayesiyle devam ediyor

Barış İçin Kadın SES’i, Eren Keskin’in hikayesiyle devam ediyor
22.12.2022
A+
A-

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği’nin, Operation 1325 ve Swedish Institute işbirliğiyle hayata geçirdiği “Barış İçin Kadın SES’i” projesi kapsamında, gazeteci Ayşegül Doğan ve yönetmen Nesrin Ölmez tarafından hazırlanan “Hakikat, İnat, Cesaret, Umut: Eren Keskin” video-belgeseli yayınlandı. Türkiye’de ve dünyada eşitliğin, barışın hâkim olduğu bir dünya düzeni için dayanışmayı desteklemek üzere kurulan SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, Operation 1325 ve Swedish Institute işbirliğiyle hayata geçirilen “Barış İçin Kadın SES’i” projesi kapsamında kadın hikayelerini görünür kılmak amacıyla hazırlanan ikinci video-belgesel de izleyiciyle buluştu. Eren Keskin’in hayatı anlatılıyorGazeteci Ayşegül Doğan ve yönetmen Nesrin Ölmez’in hazırladığı, Gözaltında Cinsel Taciz ve Tecavüze Karşı Hukuki Yardım Bürosu kurucularından, İHD Eş Genel Başkanı Eren Keskin’in hayatına odaklanan, “Hakikat, İnat, Cesaret, Umut: Eren Keskin” filmi de yayına alındı. Yaşamını barış mücadelesine adayarak fark yaratmış cesur kadın hikâyelerinin yer aldığı belgesel serisi, gazeteci Mehveş Evin ve yönetmen Nesrin Ölmez tarafından hazırlanan, Aysel Tuğluk’un hayat hikâyesini ekrana taşıyan “Aysel” ile başlamış, video-belgesel geçtiğimiz hafta izleyiciyle buluşmuştu. Her hafta barış mücadelesi veren kadınların hikâyelerine yer verilecek olan video-belgeseller SES Derneği’nin Youtube hesabından takip edilebiliyor. Barış İçin Kadın SES’i” projesi, bugüne kadar ağırlıklı olarak siyaset alanına bırakılan “barış” ve “güvenlik” meselesini kadınların perspektifiyle ele almak; sivil toplumda ve medyada barış sesinin yükseltilmesinde aracı olmak amacıyla hayata geçirildi.

Aynur Kolbay Hülya adlı kullanıcının profil fotoğrafı HABER: Aynur Kolbay Hülya

*** SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği hakkında   SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği, toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmak ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’na ulaşmak üzere çalışır. Aktif yurttaşlık temelinde eşitlik ve dayanışma değerlerini savunur ve bu doğrultuda da projeler geliştirir. Toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlamak üzere kadının bütünsel olarak ama özellikle de kamusal alan ve politikada güçlendirilmesini önceliklendirir. Sürdürülebilir kalkınma ve iklim değişikliği başta olmak üzere, kamusal ve toplumsal sorunların çözümü için genç kadın liderlerin öne çıkmaları için çaba harcar. Kadının eşitlik mücadelesini dijital medyada sürdürmek üzere SES Eşitlik, Adalet, Kadın Platformu adlı dijital kadın haber sitesini yayınlamaktadır.  https://sesdernegi.org/ 

[TÜHA Haber Ajansı, 22 Aralık 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.