enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
18:08 Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, “Güçlü Medya, Bilinçli Toplum Zirvesi”nde konuştu…
17:43 Erdoğan: Kameraları bantlamak bizim kitabımızda yazmaz…
13:41 Bakan Kurum’dan Arnavutköy’deki TOKİ konutlarına ilişkin açıklama
13:19 Türkiye’den ve Dünya’dan kısa kısa ‘Satır Başı’ haberler!
12:33 XI. Uluslararası Urla Enginar Festivali ve I. Uluslararası Urla Sürdürülebilir Gastronomi ve Tarım Konferansı Başarıyla Gerçekleşti…
11:05 DoktorTakvimi, bir kez daha Türkiye’nin En İyi İşverenleri arasında
10:39 Doğal afetlerden kaynaklanan ekonomik kayıplar ilk çeyrekte 83 milyar dolara ulaştı
09:23 Uluslararası İstanbul Anne, Bebek, Çocuk Fuarı ‘CBME’ Türkiye’nin Yeni Odak Grupları Belli Oldu!
09:22 RTÜK) Başkanı Şahin, “sokak röportajları” toplumda ayrışmaya, manipülasyona ve yanlış bilgilendirmeye yol açıyor…
09:00 Terör ve İstihbarat!…
08:54 ROKETSAN, Türkiye’nin 2024’te savunma sanayisinde 7 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdi…
08:40 Yer Bilimci Prof. Dr. Feyzi Bingöl’den Marmara Depremi Uyarısı: “Tek Parça Kırılırsa 7’nin Üzerinde Olabilir”…
08:31 Vücudun temel yapı taşlarından biri olan D vitamininin eksikliği sağlık sorunlarına neden olabilir…
08:25 Dostluk Maskesi Altında İhanet: Türkiye’ye Yönelik Planların Derin Analizi
07:20 Marmara Denizi açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğündeki deprem, Kayseri’de uçuş sayısını 20’ye kadar düşürdü!
23:47 Bakan Ali Yerlikaya’dan Özgür Özel’e ‘bant’ tepkisi
23:28 Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kut’ül Amare Zaferi mesajı
23:13 Türkiye-İtalya arasında, ticaret, sanayi yatırımları, uzay, kültür, spor, sosyal hizmetler, arşiv, ulaştırma ve savunma sanayi alanında 11 anlaşma imzalandı….
22:51 Eğitim faaliyeti sırasında kaza: 1 asker şehit
22:39 İstanbul’da 2 bin 928 az hasarlı bina tespit edildi
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı” ekibi diziyi anlattı

“Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı” ekibi diziyi anlattı
17.09.2021
A+
A-

TÜHA HABER / TRT 1’in merakla beklenen dizisi “Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı”nın ilk bölümü izleyiciyle buluştu. TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zahid Sobacı, dizi ekibi ile beraber ilk bölümü izledi. Sobacı ve oyuncular, diziyi anlattı.

“Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı” dizisinin ilk bölümü TRT1’de yayınlandı.

TRT Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Zahid Sobacı, projede yer alan oyuncular ile birlikte önce Barbaros Hayrettin Paşa’nın kabrinde dua etti, ardından Deniz Müzesi’nde sergilenen Barbaros’un sancağına saygı ziyaretinde bulunuldu.

Deniz Müzesi’ndeki tanıtımda konuşan Sobacı, iddialı dizinin kamu yayıncılığının ve TRT vizyonunun yansıması olduğunu söyledi.

“İlk defa bir deniz dizisi yapıldı”

Projenin dizi sektöründe bir ilk olduğunu söyleyen Sobacı, “Bu dizinin ‘Mavi Vatan‘ konseptine dair farkındalığı artırmasını umut ediyoruz. Türkiye’de dizi sektöründe ilk defa bir deniz dizisi yapıyoruz. Dün yapıldığı gibi bugün ve bundan sonra da milli şuur ve birlikteliğimizi konu edinen, tarihimizi, kültürümüzü, değerlerimizi anlatan, Türkiye’yi dünyaya tanıtan diziler yapmaya devam edeceğiz” dedi.

Barbaroslar, 15’nci yüzyılda Akdeniz’de yaşananları en gerçekçi haliyle ekrana taşıdı. Diziyi beraber izleyen oyuncular da tarihi karakterleri canlandırmanın heyecanını paylaştı.

“Bu sefer TRT çıtayı biraz daha yukarı taşımış”

Oyuncu Engin Altan Düzyatan, “TRT’de yeni bir dizede olduğum için çok heyecanlıyım. Bu sefer TRT çıtayı biraz daha yukarı taşımış. Platolarıyla ve içinde yaşadığımız gerçeklikle” açıklamasını yaptı.

“İnanılmaz bir platonun içindeyiz”

Dizi platosunun çok gerçekçi olduğunu ifade eden oyuncu Pelin Akil Altan ise, şunları söyledi:

“İnanılmaz bir platonun içindeyiz. İnanılmaz bir dekor var. Oyunculuk yaparken gerçekten o döneme ait, içindeymiş gibi hissediyorsunuz.”

4 denizci kardeşin serüveni anlatılıyor

Dizide, bir yandan 4 denizci kardeşin serüveni anlatılıyor.
Diğer yandan ise Akdeniz’in bir Türk gölü olmasına değiniliyor.

“Umarım layık olmayı başarırız”

Bir başka oyuncu Ulaş Tuna Astepe, “Müthiş denizci, kahraman denizciler bunlar. Tarihe isimlerini yazdırmışlar. Onların hayatlarına dokunmak büyük mutluluk. Umarım layık olmayı başarırız” dedi.

Barbaroslar: Akdeniz’in Kılıcı“, her Perşembe saat 20:00’de TRT1’de ekranlara gelecek.

[TÜHA Haber Ajansı, 17 Eylül 2021]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.