enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
20:19 Gazeteci İlhan AKÇAY’dan Düzeltme ve Özür: Lale GÜL haberindeki Büyükelçi sözleri şahşıma aittir
06:14 TÜRKİYE-AZERBAYCAN kardeşliği ve dostluğu ebedidir
00:58 Trump yönetiminden Fed Başkanı Powell’a suç duyurusu tehdidi
00:57 AB’den İran’a yeni yaptırım sinyali
00:56 Türk ve müslümanlara saldıran Lale Gül’ü yazdım, Lahey Büyükelçiliğimiz devam etti
00:45 Bakanı Bayraktar, “2026’da en az 2 bin megavat kapasiteli YEKA yarışmaları yapmayı hedefliyoruz”
00:45 ABD’nin Grönland’ı alması NATO’nun sonu olur
00:28 İranlı Gazeteci Azar MAHDAVAN: Trump, İran’a karşı Amerikan ordusunun seçeneklerini değerlendiriyor
00:22 Bazı erkeklerin daha çekici bulunmasının ardındaki ‘basit’ özellik ortaya çıkarıldı
00:16 Eski Fransa Başbakanı: İran’a dış müdahale durumu daha da kötüleştirir
00:16 Avrupa Birliği’nde Diplomatik Kariyerde Cinsiyet Eşitsizliği: Bir Özet ve Türkiye Persfektifi
00:14 Hamas: Yeni Filistin komitesi göreve başlayınca Gazze yönetimini feshedeceğiz
00:11 AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Suriye Kürtleri, Suriye’nin eşit ve ayrılmaz parçasıdır”
00:00 Van Büyükşehir Belediyesi soğuk günlerde yiyecek bulmakta zorlanan kuşlar için doğaya yem bıraktı…
20:10 Halep krizi tamamen bitti mi? Suriye’yi şimdi ne bekliyor?
17:52 Bakan Fidan, Gazze barış planının ikinci aşamasına ilişkin toplantıya katıldı
09:00 Bazı bölgelerde barajlar dolmuyor, Su sürekli azalıyor!
08:39 Dr. Elvin Abdurahmanlı, “Bölgedeki kalıcı barış ve Türk birliğinin caydırıcı gücü en önemli unsur”
06:51 Brüksel’den Yükselen Uyarı: Türkiyesiz Güvenlik Olmaz
00:53 Türk Dünyası’nın Kültürel Mirasını ve Küresel Etkileşimini öne çıkaracak ‘Viyana’da Türk Haftası’ bugün başlıyor…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baran Çelik: “Güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz”

Baran Çelik: “Güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz”
11.05.2022
A+
A-

BURSA – TÜHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), Nisan ayında 2 milyar 825 milyon dolar ihracat yaptı. 

Bursa’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, UİB’in nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.8 artarak 2 milyar 825 milyon dolar oldu.

UİB’in, geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı ise yüzde 4 artışla 30 milyar 761 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Resim önizlemesi

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, UİB bünyesinde yer alan beş birliğin de ihracat rakamlarında artışlar olduğunu belirterek, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen üretmeye, üretimden güç almaya devam ediyoruz. Birlik üyelerimiz gerek üretim potansiyellerini gerekse de ihracattaki potansiyellerini arttırarak büyümeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor. Sürdürülebilir modelle kalkınan ve istihdam yaratan daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Şubat ayı ihracat verileri açıklandı: Otomotiv endüstrisi zirvede - 02.03.2022, Sputnik Türkiye

OİB’in ihracatı Nisan ayında 2.3 milyar dolar 

Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 artışla 2 milyar 297 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), geriye dönük 12 aylık performansı ise 25 milyar 61 milyon dolar olarak açıklandı. 

Tekstil ihracatı Nisanda 140 milyon dolar oldu 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de (UTİB), nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 artışla 140 milyon dolar ihracata imza attı. UTİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise 1 milyar 436 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Hazır giyim ihracatında rekor

UHKİB’den Nisanda 106 milyon dolar ihracat 

Nisan ayında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 26.8 artışla 106 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 1 milyar 61 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti. 

Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri ihracatında yüzde 18'lik artış - İzmir Haberleri

UMSMİB’in ihracatı Nisan ayında 23 milyon dolar 

Nisan ayında bir önceki yılın nisan ayına göre yüzde 24 artışla 23 milyon dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise 257 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu. 

Yaş Meyve Sebze İhracatında %23 Artış!

UYMSİB’den Nisanda 9,5 milyon dolarlık ihracat 

Nisan ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 20 artışla 9,5 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise 162 milyon dolar seviyelerinde dış satışa imza attı. 

Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve ‘diğer’ başlığı altında listelenen sektörlerin nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 4 artışla 248 milyon dolar olarak açıklandı. 

TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.