enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
09:50 Türkiye’deki sinema salonlarında bu hafta korku ve gerilimden komediye, aksiyondan animasyona 9 film vizyona girecek.
07:58 Tarihi ve kültürel bir mirasın peşinde: Türk-İslam Arkeolojisi
07:33 Türkiye’nin demokrasi performansı, uluslararası endekslerde belirgin bir gerileme sergiledi…
07:25 Son Düzlük ve PYD/YPG/SDG Üzerinden Ayak Oyunları
07:25 İsrail’in Bölgeyle Savaşı Amerika’nın Çıkarına mı?
07:18 İletişim Başkanı Duran: “İsrail’in Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”
07:17 Rusya’da en yüksek maaş alan sektörler açıklandı
07:03 Alışılmış Ezber Döngüsü
07:02 Rusya’da enflasyonu düşürme çabaları sonuç veriyor
22:55 Türkiye Macaristan Ekonomik ve Ticaret Toplantısı İstanbul’da Gerçekleşti
21:55 Yeni Anayasa ve Aleviler paneli Ankara’da yapıldı
21:16 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Gölcük Otobüs Terminalinin tanıtımı yapıldı…
16:00 Krediler Tükeniyor!
15:27 UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 2025-26 sezonu bugün lig aşamasının ilk hafta maçlarıyla başlayacak…
07:42 Tarihle Mayalanan Şehir Afyonkarahisar’da 7. Uluslararası Gastro Afyon Turizm ve Lezzet Festivali 19 Eylül’de Başlıyor
07:08 Eğitim-İş raporuna göre şehir dışında okuyan öğrencilerin aylık giderleri 50 bin TL’yi, üniversiteye başlarken yapılan ilk masraflar ise 100 bin TL’yi geçti.
03:27 Türkiye’nin yerli ve milli gururu T10F Togg, ön satış öncesi deneyim merkezlerinde ziyarete açıldı…
03:12 CHP’nin 38. Olağan Kurultayı ile 6 Nisan 2025’teki 21. Olağanüstü Kurultayı’nın iptaline ilişkin dava, 24 Ekim Cuma gününe ertelendi
02:51 Bayrampaşa Belediyesine yönelik yolsuzluk soruşturması kapsamında 3 zanlı daha gözaltına alındı…
02:42 Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail işgallerini genişletme çabasında
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Baran Çelik: “Güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz”

Baran Çelik: “Güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz”
11.05.2022
A+
A-

BURSA – TÜHA HABER / Türkiye’nin Genel Sekreterlik bazında en fazla ihracat gerçekleştiren ikinci birliği olan Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB), Nisan ayında 2 milyar 825 milyon dolar ihracat yaptı. 

Bursa’dan TÜRKUAZ Uluslararası Haber Ajansı (TÜHA)‘nın haberine göre, UİB’in nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 8.8 artarak 2 milyar 825 milyon dolar oldu.

UİB’in, geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracat tutarı ise yüzde 4 artışla 30 milyar 761 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Resim önizlemesi

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik

UİB Koordinatör Başkanı Baran Çelik, UİB bünyesinde yer alan beş birliğin de ihracat rakamlarında artışlar olduğunu belirterek, “Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen üretmeye, üretimden güç almaya devam ediyoruz. Birlik üyelerimiz gerek üretim potansiyellerini gerekse de ihracattaki potansiyellerini arttırarak büyümeye ve ülke ekonomisine katkı sağlamayı sürdürüyor. Sürdürülebilir modelle kalkınan ve istihdam yaratan daha güçlü bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. 

Şubat ayı ihracat verileri açıklandı: Otomotiv endüstrisi zirvede - 02.03.2022, Sputnik Türkiye

OİB’in ihracatı Nisan ayında 2.3 milyar dolar 

Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 8 artışla 2 milyar 297 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Uludağ Otomotiv Endüstrisi İhracatçıları Birliği’nin (OİB), geriye dönük 12 aylık performansı ise 25 milyar 61 milyon dolar olarak açıklandı. 

Tekstil ihracatı Nisanda 140 milyon dolar oldu 

Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği de (UTİB), nisan ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15 artışla 140 milyon dolar ihracata imza attı. UTİB’in geriye dönük 12 aylık dönemdeki ihracatı ise 1 milyar 436 milyon dolar olarak gerçekleşti. 

Hazır giyim ihracatında rekor

UHKİB’den Nisanda 106 milyon dolar ihracat 

Nisan ayında geçen yılın nisan ayına göre yüzde 26.8 artışla 106 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Hazırgiyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin (UHKİB), geriye dönük 12 aylık ihracatı ise 1 milyar 61 milyon dolar seviyelerinde gerçekleşti. 

Yaş meyve sebze ve meyve sebze mamulleri ihracatında yüzde 18'lik artış - İzmir Haberleri

UMSMİB’in ihracatı Nisan ayında 23 milyon dolar 

Nisan ayında bir önceki yılın nisan ayına göre yüzde 24 artışla 23 milyon dolar ihracat yapan Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçıları Birliği (UMSMİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise 257 milyon dolar ihracat gerçekleştirmiş oldu. 

Yaş Meyve Sebze İhracatında %23 Artış!

UYMSİB’den Nisanda 9,5 milyon dolarlık ihracat 

Nisan ayında geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 20 artışla 9,5 milyon dolar ihracat gerçekleştiren Uludağ Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği (UYMSİB), geriye dönük 12 aylık dönemde ise 162 milyon dolar seviyelerinde dış satışa imza attı. 

Öte yandan, UİB üzerinden ihracat kaydı yapılan ve ‘diğer’ başlığı altında listelenen sektörlerin nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına oranla yüzde 4 artışla 248 milyon dolar olarak açıklandı. 

TÜHA Haber Ajansı, 11 Mayıs 2022]

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.