enflasyonemeklilikötvdövizakpchpmhp
SON DAKİKA
07:56 Almanya, Türkiye’yi “stratejik ortak” olarak görüyor…
07:54 Mamdani Rüzgârı: Demokrat Parti’nin Sol Popülizmle İmtihanı
07:49 Türk Halk Müziği sanatçısı Mahsun Kırmızıgül Moskova’yı büyüledi…
07:38 Cumhuriyetin 102. Yılında: Şahi’den KAAN’a Uzanan YolFatih Sultan Mehmet’in Macar Orban’a döktürdüğü Şahi topu, dünya tarihinde bir devrin kapanışını simgeler.
07:22 Terörsüz Türkiye’de Gelinen Süreç ve Sonrası
07:22 Türkiye sadece platform değil ‘konsept’ de ihraç ediyor
07:17 TBMM Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin görüşmelerine devam edecek…
07:00 Lübnan Ne Yapmak İstiyor?
00:26 İstanbul Ticaret Odası (İTO), Ekimde fiyatı en çok artan ve azalan ürünleri açıkladı…
00:14 TFF Başkanı Hacıosmanoğlu: Bahis soruşturması yaklaşık 3 bin 700 sporcuyla devam edecek
20:45 Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), “5. Küresel Medya Buluşması” Alanya’da başlıyor
07:56 Engelli bireylerin toplumsal hayata katılımlarını artıran aktif yaşam merkezleri yeniden yapılandırılıyor…
07:50 Moskova’da Kritik Buluşma: Rusya’nın Suriye Politikası ve Ortadoğu’daki Güç Dengeleri…
07:24 Trump-Xi Görüşmesi: Soğuk Barış mı? Denge Arayışı mı?
00:56 Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, “Deprem Bölgesi Değerlendirme Toplantısı”nda konuştu…
00:45 Hakan Fidan Irak’ı ziyaret edecek
00:41 Beşiktaş Kulübü olağan idari ve mali genel kurulu, bugün gerçekleştirilecek…
00:31 İletişim Başkanı Duran: Ortak geleceğimizi inşa etmeye kararlıyız
00:27 Cumhurbaşkanı Erdoğan: “İstanbul’da yüksek seyreden kira fiyatlarının hepimiz farkındayız”
00:17 Gençlik ve Spor Bakan Yardımcısı Dr. Enes Eminoğlu Bakü’de Genç MÜSİAD’ın organizasyonu’nda konuştu…
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Balıkesir’de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.

Balıkesir’de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı.
24.12.2024
A+
A-

Balıkesir’in Karesi ilçesinde patlayıcı üretilen fabrikada patlama meydana geldi. Patlamada 12 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi yaralandı. TRT Haber’e konuşan Vali İsmail Ustaoğlu, patlamanın teknik bir nedenden dolayı meydana geldiğini, herhangi bir sabotaj ihtimalinin bulunmadığını söyledi.

TÜHA / TÜRKUAZ İnternational News Agency  

İlçeye bağlı kırsal Kavaklı Mahallesi’nde faaliyet gösteren mühimmat fabrikasının kapsül üretimi yapılan bölümünde henüz bilinmeyen nedenle patlama meydana geldi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, patlamanın ardından başta vali olmak üzere arama kurtarma, sağlık ve AFAD ekiplerinin kısa sürede olay yerine ulaştığını ifade etti.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığını aktaran Yerlikaya, idari olarak da tahkikat başlatıldığını vurguladı.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

12 kişi hayatını kaybetti

Patlama sonucu yaralananların sağlık durumlarının iyi olduğunu kaydeden Yerlikaya, 12 kişinin de hayatını kaybettiğini söyledi.

Yerlikaya, “Vefat edenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Vefat eden vatandaşlarımızın ailelerine, oradaki mesai arkadaşlarına ve bütün Balıkesir hemşerilerimizin her birine başsağlığı diliyoruz.” dedi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Bakan Memişoğlu: 5 yaralı vatandaşımız tedavi altına alındı

Memişoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Balıkesir’in Karesi ilçesinde mühimmat fabrikasında patlama yaşandığını üzülerek öğrendiklerini belirterek, şunları kaydetti:

“12 vatandaşımız hayatını kaybetti. 5 yaralı vatandaşımız hastanelerimizde tedavi altına alındı. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Yüce Allah’tan rahmet, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşması için tedavilerini yakından takip ediyoruz. Rabb’im, ülkemizi ve insanımızı her türlü kazadan, beladan ve afetten muhafaza eylesin.”

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Balıkesir Valisi İsmail Ustaoğlu, yaptığı açıklamada, patlama sonrası ekiplerin hemen bölgeye yönlendirildiğini bildirdi.

“Soğutma çalışmaları devam ediyor”

Patlamanın, ZSR Patlayıcı Üretim Tesisi’nde saat 08.25’te meydana geldiğini belirten Ustaoğlu,  “Şu an tüm ekiplerimizle olay yerindeyiz. Soğutma çalışmaları devam ediyor. Milletimize geçmiş olsun. Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.”

Ustaoğlu, patlama sırasında içeride 16 işçinin bulunduğu yönünde tespitleri olduğunu ifade etti.

Patlamanın teknik bir nedenden dolayı meydana geldiğini aktaran Ustaoğlu, herhangi bir sabotaj ihtimalinin olmadığını söyledi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

“Çok fazla geniş alana sirayet etme durumu yok”

Vali Ustaoğlu, çökmenin sadece tesisin kapsül üretimi yapılan binasında olduğu bilgisini verdi.

Diğer binalarda cam kırığı şeklinde hasarlar oluştuğunu dile getiren Ustaoğlu, “Çok fazla geniş alana sirayet etme durumu yok. Sadece bina çökmüş durumda.” dedi.

Balıkesir'de patlayıcı madde üretilen fabrikada patlama

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamayla ilgili Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığını, 1 başsavcı vekili koordinesinde 4 Cumhuriyet savcısı görevlendirildiğini, soruşturmanın çok yönlü ve titizlikle sürdürüldüğünü belirtti.

Işıkhan: 2 başmüfettiş ve 1 müfettiş görevlendirildi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Balıkesir’in Karesi ilçesinde bir mühimmat fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Patlamayı araştırmak üzere 2 başmüfettiş ve 1 müfettişin görevlendirildiğini belirten Işıkhan, sürecin Bakanlık tarafından yakından takip edildiğini ifade etti.

DMM: Asılsız iddialara itibar etmeyiniz

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi’nden yapılan açıklamada, “Resmi kaynaklardan yapılacak açıklamaları dikkate alınız. Asılsız iddialara itibar etmeyiniz.” denildi.

ETİKETLER: ,
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.